Resursele educaționale Digitaliada, disponibile și în limba maghiară

553 de vizualizări
Problema de matematica in geogebra / Foto: digitaliada.ro
Resursele educaționale digitale open-source pe care Fundația Orange le-a lansat în cadrul programului Digitaliada sunt disponibile acum și în limba maghiară, potrivit unui comunicat de presă. Este vorba despre opt ghiduri traduse de o echipă de profesori de la două școli din Cluj, respectiv Mureș.

Ghidurile disponibile acum profesorilor și elevilor din școlile cu predare în limba maghiară sunt destinate predării matematicii și informaticii și TIC, Ghidul Școlii DigitaleGhidul de utilizare a Tablei interactive și 235 de probleme de matematică demonstrate în GeoGebra. 

Comunicatul arată că, potrivit Institutului Național de Statistică, 5,1% dintre elevii din învăţământul primar şi gimnazial din România învață în limba maghiară.   

La nivel național, platforma Digitaliada pune la dispoziția cadrelor didactice și a tuturor celor interesați peste 4.000 de resurse digitale educaționale gratuite: materiale Digitaliada pentru Matematică și Informatică (teste și evaluări semestriale în format digital, proiecte didactice, ghiduri, tutoriale video), precum și peste 500 de resurse create și înscrise de profesori, pasionați de IT, precum și de copii cu vârste între 14-18 ani în cadrul concursului anual #Digitaliada. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

REZIDENȚIAT 2021 Record de absolvenți de medicină înscriși – concurență de doi pe loc la concursul de anul acesta, care are loc duminică. Ministerul Sănătății a anunțat regulile de desfășurare

Concursul de intrare în Rezidențiat are un număr record de înscriși în acest an, peste 12.500, a anunțat Ministerul Sănătății vineri dimineață, într-un comunicat de presă. Este un număr „mai…
Vezi articolul

Olimpiade școlare 2023. Etapele naționale la Matematică, Fizică și Chimie, stabilite în documente de inspectoratele școlare din țară, chiar și în vacanța din februarie / Încă n-au apărut calendarele oficiale de la Ministerul Educației

Mai multe inspectorate școlare județene din țară au publicat pe site-urile proprii sau au trimis școlilor adrese prin care stabilesc datele sau intervalele de zile în care se organizează etapele…
Vezi articolul