România, locul I în clasamentul pe medalii la Olimpiada Internaţională Tuymaada 2019. Unul dintre cei opt elevi a luat aurul cu punctaj maxim

2.183 de vizualizări
Echipa României a obținut opt premii și locul I în clasamentul pe medalii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada – Yakuția (2019), anunţă Ministerul Educaţiei. Membrii lotului olimpic al României au cucerit opt premii: trei medalii de aur dintre care una cu punctaj maxim, patru medalii de argint și o medalie de bronz.

Elevii din echipa națională a României au fost premiaţi la toate cele patru discipline din concurs (chimie, matematică, informatică şi fizică), performanță care a plasat țara noastră pe locul I în clasamentul pe medalii.

În funcţie de probele la care au luat parte, olimpicii români au obținut următoarele rezultate:

  • fizică: Antonia Alma Ghiță și Eduard-Florin Burlacu (elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalii de aur;
  • informatică: Matei Tinca (clasa a XI-a/ Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) – medalie de aur cu punctaj maxim și Mircea Danciu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de argint;
  • chimie: Eugen Marian Piron (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „B.P. Hasdeu” din Buzău) și Emeric Claudiu Ardelean (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Gheorghe Șincai” din Baia Mare) – medalii de argint;
  • matematică: Diana Țolu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din București) – medalie de argint și Darius Lazea (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Gheorghe Șincai” din Baia Mare) – medalie de bronz.

Lotul a fost coordonat și însoțit de Dumitru-Flavius Boian, profesor la Colegiul Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu. Olimpiada a  avut loc în perioada 8 – 14 iulie, în Yakutsk, Republica Saha din Federaţia Rusă.

SURSA: edu.ro

Potrivit regulamentului, în această competiție se pot înscrie, independent, și echipe ale liceelor. În acest an, din România au participat formații ce au reprezentat Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” (cinci medalii și două mențiuni), Colegiul Național „Mihai Viteazul” (o medalie și o mențiune), Colegiul Național „Sfântul Sava” (două medalii), Liceul Internațional de Informatică din București (șapte medalii și o mențiune) și Liceul Teoretic Național, toate din Capitală.

Yakutsk este la 450 de kilometri depărtare de Cercul Polar Arctic. Temperaturile de acolo sunt în medie la −8,8 grade Celsius, iar asta îl face să fie al doilea cel mai friguros oraş cu peste 100.000 de locuitori din lume, după Norilsk (Rusia). (sursa)

Yakutsk este cel mai mare oraş pe permafrost (sol îngheţat în care temperatura este mereu sub -5 grade C) şi unul dintre cele mai mari din lume la care nu se poate ajunge pe şosea. Yakutsk este unul dintre cele mai mari porturi de pe râul Lena.

Citeşte şi:


1 comment
  1. La Tuymaada participa Romania, cativa ruși, cativa iranieni si cativa kazahi . Este un fel de concurs sa zicem regional sau ceva de genul.
    Cu toate acestea, este considerată olimpiada de către statul roman si se premiază toata lumea.
    Mai nou, se duc si alte licee din Ro cu copii care nici la etapa nationala a vreunei olimpiade nu au ajuns. Da bine la aplicatie, ai fost la un concurs international.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Noul regulament de organizare și funcționare a Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării: se modifică procedura de analiză a sesizărilor

Procedura de analiză a sesizărilor va avea loc în două etape, iar sancțiunile includ revocarea deciziilor de acordare a gradelor profesionale, potrivit Ordinului pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare…
Vezi articolul

România, a treia din coada clasamentului european la rata de vaccinare anti-COVID 19 în rândul minorilor. Valeriu Gheorghiță: Acoperirea vaccinală înregistrează o creștere în ultimele 2 săptămâni

România este a treia țară din coada clasamentului statelor din Europa în ceea ce privește rata de vaccinare a copiilor împotriva coronavirusului, arată datele European Centre for Disease Prevention and…
Vezi articolul

Ministrul Educației aduce din nou în discuție schimbarea referinței pentru bugetul Educației, invocând sprijinul mediului de afaceri: “Am înțeles, în privat, ce-i drept, că tocmai am găsit un susținător pentru ca Educația să primească 15% din bugetul general consolidat pe cheltuieli, nu pe venituri”

Prezent la Forumul Educației Financiare, Sorin Cîmpeanu a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea schimba referința pentru bugetul Educației, din procent al Produsului Intern Brut, în procent din bugetul…
Vezi articolul

EXCLUSIV Evaluatorii ARACIP vor asista la lecții, vor vorbi cu elevii – anunță președinta agenției de asigurare a calității, Mariana Dogaru / Noile evaluări externe ale școlilor și grădinițelor nu vor mai implica doar documente și hârtii și ar trebui să poată fi făcute de la mijlocul lunii mai

ARACIP – Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar – lucrează la un document care prevede unele modificări în procedura de evaluare externă a unităților de învățământ. “Trebuie…
Vezi articolul