România, mare ”exportator” de copii în UE. Traficul de persoane ia amploare

201 de vizualizări
Foto: World Vision România
Prevenirea traficului de minori este una dintre principalele provocări cu care România se confruntă astăzi. Conform tendințelor actuale identificate în Raportul publicat recent de Uniunea Europeană privitor la traficul de persoane, numărul copiilor români exploatați a crescut de zece ori în ultimii doi ani de raportare, scrie G4Media.ro.

Fenomenul va fi abordat de conferința „Împreună împotriva traficului de persoane: Provocări ale României în lupta împotriva traficului de persoane”, ce va avea loc pe 22 octombrie 2021.

Conferința este organizată în cadrul proiectului STOP-AT, continuând seria de evenimente pe care Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) le organizează acoperind subiectul provocărilor cu care România se confruntă în materia traficului de persoane. Anul acesta va avea loc cea de-a șaptea ediție a conferinței “Împreună împotriva traficului de persoane”, organizată periodic începând din 2014.

Citește pe larg despre fenomen și despre conferință pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Violeta Dascălu, director de școală, despre posibila amânare a școlii față în față: Se iau hotărâri de pe o zi pe alta, nu se gândește nimeni la consecințe. Bănuiesc că propunerea este legată de alegeri

“Nu sună deloc bine” amânarea până pe 1 octombrie a școlii față în față, declară pentru Edupedu.ro unul dintre directorii de școală implicați în viața comunității, Violeta Dascălu. Directoare din…
Vezi articolul

Andreas Schleicher, fondatorul PISA: 40% din statele OCDE au sisteme de bonusuri pentru a stimula performanța profesorilor / Dacă vreți să impuneți criterii de performanță în salarizarea cadrelor didactice, folosiți cât mai multe criterii posibil, pentru că dacă puneți unul singur, acela va fi corupt

Salarizarea bazată pe performanță este „una dintre cele mai dificile dileme cu care se confruntă orice sistem de educație“, a spus Andreas Schleicher, directorul Directoratului pentru Educație al OCDE, unul…
Vezi articolul

România în PISA – rezultatele la cele 6 testări, din 2006 până în 2022, arată ca o pâlnie inversată care conservă mediocritatea într-o zonă a analfabetismului funcțional

România stagnează față de precedenta sesiune, în privința rezultatelor la testarea standardizată internațională PISA, potrivit datelor publicate marți de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică pentru ediția din 2022 a…
Vezi articolul