Școala din Germania, la o lună după deschidere: Niciun focar major / Expert: Situația pare promițătoare – Washington Post

2.883 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Primul mare sistem educațional din Europa care și-a redeschis școlile după vacanța de vară, Germania a trecut de prima lună de activitate fără să fi înregistrat incidente majore legate de pandemia Covid-19, arată Washington Post, care analizează evcoluția școlii în această țară. Epidemiologii citați de publicația americană se declară “precaut optimiști”.

Sursa citată scrie că redeschiderea a fost marcată de unele închideri determinate de panică, fiind înregistrate 150 de cazuri în prima săptămnă de școală, iar la Berlin 41 de școli dintr-un total de peste 800 au fost afectate de cazuri Covid-19 în primele două săptămâni. Dar în total au fost înregistrate puține cazuri de transmisie în interiorul școlilor, iar unitățile de învățământ nu au fost identificate drept un motor pentru creșterea numărului de cazuri Covid-19 care se înregistrează la nivel național, în Germania, în ultimele săptămâni, după revenirea oamenilor din concedii.

Potrivit lui Johannes Huebner, președintele Societății Germane pentru Boli Infecțioase Pediatrice, nu au existat focare majore în școli, ci îndeosebi cazuri singulare care par ușor de administrat. “Situația pare promițătoare”, spune el.

Washington Post citează, însă, și experți care avertizează că este încă devreme pentru a stabili tendințe clare și arată că numărul limitat de cazuri este strâns legat de răspândirea redusă în comunitate.

“Mă așteptam să se închidă mai multe școli”, este citat și Tobias Kurth, director al Institutului de Sănătate Publică al Spitalului Berlin Charite. “Teama era legată de răspândirea virusului de la un copil la altul. Acest lucru nu s-a petrecut deloc, din datele pe care le-am văzut.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației cere Guvernului deblocarea situației în care pentru proiectele europene din subordine nu poate angaja experți / În caz contrar, pot apărea „posibile corecții financiare”, pentru că indicatorii din proiecte nu vor fi atinși

Angajarea de experți în afara organigramei Ministerului Educației și a instituțiilor publice din subordinea sa este solicitată Guvernului, printr-un memorandum, de către Minister. Documentul se află pe ordinea de zi…
Vezi articolul

Noile reguli de transport pentru studenți cu 90% reducere la călătorii și abonamente ar putea fi adoptate joi, 7 septembrie, de Guvern. Până atunci, mai mulți operatori feroviari refuză aplicarea legii educației intrată în vigoare

Cel puțin 3 zile fără transport redus pentru studenți, după ce Guvernul întârzie să aprobe regulile de acordare a reducerii de 90%, deși legea învățământului superior care prevede această facilitate…
Vezi articolul

Material susținut de Viva Control

Primul an de catalog electronic în școli. Șase directori vorbesc despre cum au pilotat platforma, cum au primit profesorii tehnologia în viața lor profesională și ce influență are schimbarea asupra comunității școlare

A trecut primul an școlar din programul pilot în care 742 de școli au fost aprobate să utilizeze catalogul electronic. Avantajele catalogului electronic au fost explicate de 6 directori de…
Vezi articolul