Școala pe plajă – o nouă tendință în educație în Marea Britanie

399 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
După succesul mișcării ”Școala în pădure”, care încurajează profesorii să scoată copiii dintre cei patru pereți clasei pentru a face ore în mijlocul naturii, acum există un nou îndemn: acela de a-i duce pentru lecții pe plajă. Trendul nu este foarte accesibil pentru orașele care nu au o astfel de deschidere, dar pentru copiii care pot ajunge ușor pe plajă ar fi un mare câștig.

Copiii pot învăța pe plajă despre impactul poluării, dar și despre flora și fauna de coastă, despre ciclurile lunare, ecologie și geomorfologie, potrivit unui articol recent publicat de theguardian.com. Mai mult, respiră aer curat, fac mișcare, își fac prieteni și învață ce este ”lucrul în echipă”.

Ce mai pot învăța copiii? Despre poluarea marină – ce poți sau nu poți arunca la toaletă, pot construi adăposturi, pot face artă din nisip și lua masa pe plajă în adăposturile construite de ei. Apoi pot face bazine din pietre, pot curăța plaja și în final cina pe plajă la foc de tabără.

Beneficiile sunt foarte mari: dorm mai bine, au o mai mare poftă de mâncare, se construiesc legături mai puternice între prieteni dincolo de interacțiunea din clasă și își dezvoltă creativitatea.

Puteți citi mai multe pe theguardian.com

Foto: Pixabay.com

Citește și:


1 comment
  1. De asemenea, pot invata matematica: sa numere scoicile de pe plajă, sa formeze mulțimi. În concluzie acest tip de educație merge până la o varsta. De acolo înainte este timp pierdut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Admitere la liceu 2023. Profesorul Cătălin Ciupală, despre ierarhia pe baza rezultatelor de la Evaluarea Națională: Vor fi destul de mulți elevi cu aceleași medii pe ultimele locuri. Nota la limba română va decide dacă mergi la mate-info sau la științe

Profesorul Cătălin Ciupală a declarat pentru Edupedu.ro că la admiterea la liceu „vor fi destul de mulți elevi cu aceleași medii pe ultimele locuri, vor fi greu de departajat”. În…
Vezi articolul

Sindicaliștii din Iași, despre vizitele ministrului Educației la școlile din Ialomița: Dacă facem abstracție de tonul mai ridicat în fața copiilor, doamna învățătoare era la oră și își facea datoria

“Vizita din 14 ianuarie 2020 a Doamnei Ministru Monica Anisie la două școli din județul Ialomița nu poate rezolva gravele probleme din învățământul preuniversitar românesc”, spun sindicaliștii din Iași, într-o…
Vezi articolul

Decizia pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani este așteptată la mijlocul lunii decembrie de la Agenția Europeană pentru Medicamente / Gheorghiță: Doza va fi o treime din vaccinul Pfizer pentru adulți

Președintele campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că decizia pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani este așteptată la mijlocul lunii decembrie…
Vezi articolul

Exemple: Cum este predată educația despre mediul înconjurător și protejarea lui, în țările europene – raport Eurydice / Suedia are curs de reciclare în clasele 4-6 la orele de chimie, iar în Franța și Estonia tema dezvoltării sustenabile este “în sarcina fiecărei școli”

Predarea educației pentru mediu, ca temă integrată în mai multe materii sau ca disciplină separată, este diversă în țările din Europa, cu accent pe fiecare ramură a acestei problematici actuale:…
Vezi articolul

Sorin Ion, Ministerul Educației: Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a și-a cam pierdut sensul. În fiecare an, în mediul educațional, aud „admiterea era bună, că noi am dat admitere pe vremea noastră“

Secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion a spus în comisia de învățământ din Senat, vineri, că Evaluarea Națională și-a pierdut din sens și asta a dus la “derapaje…
Vezi articolul