Școala pe plajă – o nouă tendință în educație în Marea Britanie

398 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
După succesul mișcării ”Școala în pădure”, care încurajează profesorii să scoată copiii dintre cei patru pereți clasei pentru a face ore în mijlocul naturii, acum există un nou îndemn: acela de a-i duce pentru lecții pe plajă. Trendul nu este foarte accesibil pentru orașele care nu au o astfel de deschidere, dar pentru copiii care pot ajunge ușor pe plajă ar fi un mare câștig.

Copiii pot învăța pe plajă despre impactul poluării, dar și despre flora și fauna de coastă, despre ciclurile lunare, ecologie și geomorfologie, potrivit unui articol recent publicat de theguardian.com. Mai mult, respiră aer curat, fac mișcare, își fac prieteni și învață ce este ”lucrul în echipă”.

Ce mai pot învăța copiii? Despre poluarea marină – ce poți sau nu poți arunca la toaletă, pot construi adăposturi, pot face artă din nisip și lua masa pe plajă în adăposturile construite de ei. Apoi pot face bazine din pietre, pot curăța plaja și în final cina pe plajă la foc de tabără.

Beneficiile sunt foarte mari: dorm mai bine, au o mai mare poftă de mâncare, se construiesc legături mai puternice între prieteni dincolo de interacțiunea din clasă și își dezvoltă creativitatea.

Puteți citi mai multe pe theguardian.com

Foto: Pixabay.com

Citește și:


1 comment
  1. De asemenea, pot invata matematica: sa numere scoicile de pe plajă, sa formeze mulțimi. În concluzie acest tip de educație merge până la o varsta. De acolo înainte este timp pierdut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Revizuirea programei școlare dintr-o perspectivă feministă. De exemplu, informații despre emanciparea femeilor și politica pro-natalistă a regimului Ceaușescu, la istorie – recomandare din Egalitatea de gen în educație. Raport de monitorizare a politicilor publice

Proiect de cercetare pentru revizuirea programei școlare dintr-o perspectivă feministă, module privind egalitatea de gen în pregătirea psihopedagogică a viitorilor profesori, formarea responsabililor cu egalitatea de șanse din școli, inființarea…
Vezi articolul

Ligia Deca, ministrul Educației: Cred că fiecare zonă nouă rezidențială trebuie proiectată cu infrastructură școlară care să o deservească. Este clar că este o problemă în toate zonele metropolitane

În fiecare zonă rezidențială nou construită ar trebui să existe o infrastructură școlară pliată pe nevoile locuitorilor, spune ministra Educației, Ligia Deca, întrebată la un briefing de presă de joi,…
Vezi articolul

Ligia Deca, întrebată de un director de școală cum vede „aerisirea planurilor-cadru”, dacă va fi făcută pe modelul polonez: Cred că ceva similar ne-ar fi și nouă util. Polonia „taie din materie și dă mai mult timp pentru fixare” / Poate că, da, avem nevoie de mai mult timp de școală

Ministra educației le-a spus directorilor de școli din județul Mureș, cu care a avut o întâlnire vineri, organizată de Inspectoratul Școlar Județean, că prin „aerisirea planurilor-cadru” „nu m-am referit la…
Vezi articolul