Se schimbă scenariile școlilor, în București: 9 unităţi de învăţământ vor să treacă la scenariul roşu, iar 5 – în scenariul galben. Joi se reunește Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență

5.707 vizualizări
SURSA: Google Maps
Parte dintre școlile și grădinițele din București își schimbă săptămâna aceasta scenariul de funcționare. 14 unități de învățământ vor trece fie la scenariul galben, fie la cel roșu. În cursul zilei de astăzi, dosarele cu propunerile înaintate de școli vor fi avizate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București și de către Direcția de Sănătate Publică, iar joi se va întruni Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, a declarat pentru Edupedu.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului, Roxana Cercel. 

Am în față 14 dosare de schimbare a scenariului. Este vorba despre unități care fie și-au încheiat perioada de carantină, fie au rezolvat problema cu spațiul și pot începe cursurile în scenariul galben. Nu toți trec din galben în roșu”, a declarat pentru Edupedu.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), Roxana Cercel. 

Aceasta a explicat că “astăzi [30 septembrie 2020 – N.Red.] se avizează dosarele de către ISMB și DSP, iar mâine [1 octombrie – N.Red.] se va întruni Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și se va supune spre hotărâre aprobarea dosarelor cu scenariile de funcționare a unităților de învățământ care au propus schimbarea”. 

Cercel a precizat pentru Agerpres că, din cele 14 unități cu cereri depuse la ISMB, “9 solicită scenariul roşu din cauza îmbolnăvirilor cu noul coronavirus“, iar celelalte 5 vor să treacă din scenariul roşu în cel galben.

Amintim că școlile care au fost secții de votare, incusiv cele unde au fost probleme cu numărătoarea voturilor și procesele verbale, au revenit de astăzi la programul normal, conform scenariilor de până acum. 

Școlile din București au început pe 14 septembrie cursurile anului școlar 2020-2021 în scenariul galben, care presupune predare în sistem hibrid. Mai multe școli au intrat, însă, în scenariul roșu fie din cauza numărului de cazuri de COVID-19, fie din cauza întârzierii lucrărilor de reabilitare a clădirilor.

Citește și:
Orban: Profesorii trebuie să învețe să predea online pentru a respecta dreptul la educație al copiilor, iar cei care incită la nepurtarea măștii la școală trebuie să părăsească învățământul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Olivia Steer, contrazisă de medicul Mihai Craiu într-o dezbatere la Pro TV: Copiii alăptați la sân primesc în primele 6 luni de vreo 10 ori mai mult aluminiu din laptele matern decât ar primi din vaccinuri

Olivia Steer, una dintre cele mai vocale antivacciniste, a primit o replică puternică de la cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu, care i-a demontat punct cu punct argumentația. Copiii “alăptați la…
Vezi articolul

Resurse didactice pentru educație financiară, propuse de ministerul Educației învățătorilor și profesorilor / Luni, 11 aprilie, este Ziua educației financiare

Ministerul Educației a transmis către Inspectoratele județene școlare, într-o notă, informații și resurse didactice despre Ziua Educaţiei financiare, în care profesorii din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal sunt încurajați…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu: S-ar putea să vă dau o veste proastă, să fiu și-n al patrulea mandat de ministru, pentru că nu e o limită / Justificări pentru introducerea numărului nelimitat de mandate pentru rectori: prin exemplul unui director de liceu tehnologic din Oradea, care e din 1990 în funcție arată că „ne dorim profesionalizarea guvernanței”

Printr-o serie de comparații cu funcții din alte domenii sau din universități din sisteme mult mai evoluate decât cel românesc, așa a justificat Sorin Cîmpeanu introducerea în proiectul legii învățământului…
Vezi articolul

Comisia de tăiat hârtii a lansat debirocratizare.edu.ro, platforma unde profesorii şi părinţii pot propune reducerea documentelor inutile din şcoli până pe 13 decembrie

Comisa de “tăiat hârtii” a Ministerului Educaţiei a lansat platforma www.debirocratizare.edu.ro, unde pot fi accesate informaţii privind propunerile, acţiunile şi progresele făcute în alcătuirea raportului pentru debirocratizarea activităţii didactice începând…
Vezi articolul