Se schimbă scenariile școlilor, în București: 9 unităţi de învăţământ vor să treacă la scenariul roşu, iar 5 – în scenariul galben. Joi se reunește Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență

5.698 de vizualizări
SURSA: Google Maps
Parte dintre școlile și grădinițele din București își schimbă săptămâna aceasta scenariul de funcționare. 14 unități de învățământ vor trece fie la scenariul galben, fie la cel roșu. În cursul zilei de astăzi, dosarele cu propunerile înaintate de școli vor fi avizate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București și de către Direcția de Sănătate Publică, iar joi se va întruni Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, a declarat pentru Edupedu.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului, Roxana Cercel. 

Am în față 14 dosare de schimbare a scenariului. Este vorba despre unități care fie și-au încheiat perioada de carantină, fie au rezolvat problema cu spațiul și pot începe cursurile în scenariul galben. Nu toți trec din galben în roșu”, a declarat pentru Edupedu.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), Roxana Cercel. 

Aceasta a explicat că “astăzi [30 septembrie 2020 – N.Red.] se avizează dosarele de către ISMB și DSP, iar mâine [1 octombrie – N.Red.] se va întruni Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și se va supune spre hotărâre aprobarea dosarelor cu scenariile de funcționare a unităților de învățământ care au propus schimbarea”. 

Cercel a precizat pentru Agerpres că, din cele 14 unități cu cereri depuse la ISMB, “9 solicită scenariul roşu din cauza îmbolnăvirilor cu noul coronavirus“, iar celelalte 5 vor să treacă din scenariul roşu în cel galben.

Amintim că școlile care au fost secții de votare, incusiv cele unde au fost probleme cu numărătoarea voturilor și procesele verbale, au revenit de astăzi la programul normal, conform scenariilor de până acum. 

Școlile din București au început pe 14 septembrie cursurile anului școlar 2020-2021 în scenariul galben, care presupune predare în sistem hibrid. Mai multe școli au intrat, însă, în scenariul roșu fie din cauza numărului de cazuri de COVID-19, fie din cauza întârzierii lucrărilor de reabilitare a clădirilor.

Citește și:
Orban: Profesorii trebuie să învețe să predea online pentru a respecta dreptul la educație al copiilor, iar cei care incită la nepurtarea măștii la școală trebuie să părăsească învățământul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației a fost dat în judecată de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități, pentru refuzul de a-i aloca unei fetițe de clasa a II-a profesor de sprijin la clasă

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități anunță că a dat în judecată Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Covasna, pentru refuzul de a-i aloca unei eleve cu dizabilități un…
Vezi articolul