Sfârșit de an școlar pentru elevii absolvenţi de la singurul liceu cu predare în limba română din Cernăuţi / Eleva Emilia Zaharciuc: Am lipsit mult, am fost peste hotare din cauza războiului. Mi-aş fi dorit să fi petrecut mai mult timp cu colegii, profesorii

1.152 de vizualizări
Emilia Zaharciuc, absolventă a Liceului “Alexandru Cel Bun”, Cernăuţi / Foto: captură TVR Moldova
14 elevi au absolvit Liceul “Alexandru Cel Bun”, unica instituţie liceală cu predare în limba română din Cernăuţi. 7 dintre ei, plecați peste hotare încă de la începutul războiului, au continuat să-şi facă studiile online şi s-au întors pentru câteva zile pentru a-şi revedea profesorii şi colegii. Emoţionaţi şi cu ochii în lacrimi, elevii reveniţi la școală speră că războiul va lua sfârşit, potrivit TVR Moldova.

Îmi pare rău că nu am fost mai mult la şcoală. Am lipsit mult, am fost peste hotare din cauza războiului. Mi-aş fi dorit să fi petrecut mai mult timp cu colegii, profesorii. Foarte probabil, aş fi învăţat mai multe,” a declarat eleva Emilia Zaharciuc, pentru TVR Moldova.

Pentru al doilea an consecutiv, orele de studiu au fost marcate de războiul din Ucraina iar, deseori, lecţiile s-au desfăşurat în subsoluri din cauza alarmelor aeriene, conform sursei citate. 

În unele momente a trebuit să ne adăpostim în subsol, chiar şi aşa orele se petreceau. Am petrecut acest an destul de complicat,” a declarat Severina Pavel, diriginte de clasă, pentru TVR Moldova.

Directorul Liceulului “Alexandru cel Bun”, Cernăuţi, Ion Ignat, a adăugat: „Am avut şi situaţii de alarmă, am avut şi întreruperi, dar Slavă Domnului, am ajuns la această zi, cu toţi elevii fiind sănătoşi.”

Ceremonia dedicată sfârșitului de an școlar a început cu un moment de reculegere în memoria ostaşilor căzuţi pe frontul din Ucraina, potrivit TVR Moldova. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Demisie la Ministerul Educației. Subsecretarul de stat Jean Badea, responsabil cu digitalizarea educației și autorul de facto al Strategiei SmartEdu: Faptul că în PNRR se propune o reformă în ceea ce privește digitalizarea educației, iar timp de două luni eu nu am fost întrebat, am perceput lucrul acesta ca pe un mesaj. Demisia este rezultatul acestui mesaj

„Faptul că în PNRR se propune o reformă în ceea ce privește digitalizarea educației, iar timp de două luni eu nu am fost întrebat, am perceput lucrul acesta ca pe…
Vezi articolul

Ministrul Ligia Deca omite cu nonșalanță că școlile vor încălca legea educației și vor obliga elevii și în acest an să vină în trei schimburi. Cu o săptămână înainte de începutul școlii, Ligia Deca anunță că sunt peste 190 de școli în care elevii vor fi relocați, din cauza lucrărilor, din care 60 doar în București

În București, „în acest moment, avem în jur de 60 de unități de învățământ care au anunțat deja că, într-o proporție sau alta, va fi relocată activitatea”, a declarat ministrul…
Vezi articolul

GHID Înscrierea în clasa pregătitoare 2024. Din 11 aprilie, părinții depun cererile la școală sau online / Clarificări de la Ministerul Educației la cele mai frecvente întrebări

Ministerul Educației publică răspunsurile la cele mai frecvente întrebări privind înscrierea copiilor în clasa pregătitoare 2024, criterii de departajare, acte necesare, evaluarea CJRAE,  într-un ghid publicat pe site-ul instituției. Ghidul…
Vezi articolul

Legea care ar fi permis folosirea gratuită a terenurilor de sport din curtea şcolilor şi în afara orelor de program “are un caracter neclar şi imprecis în privinţa modalităţii în care se realizează acest drept de a folosi”, arată Curtea Constituțională, în motivare, după ce a declarat-o neconstituțională

Curtea Constituţională a publicat motivarea deciziei prin care practic respinge modificarea Legii educației fizice și sportului care ar fi permis elevilor accesul liber în curtea școlii și în bazele sportive școlare…
Vezi articolul