Site israelian despre lucrurile pe care le învață copiii palestinieni în școală: Manualele școlare neagă existența Israelului și glorifică terorismul

173 de vizualizări
Photo © Abed Rahim Khatib | Dreamstime.com
Președintele american Joe Biden a declarat clar că se așteaptă la apariția unei soluții cu două state în urma războiului Israel-Hamas. Pentru a înțelege implicațiile unei soluții cu două state, a venit vremea să examinăm cum e prezentat acest concept în învățământul palestinian, scrie site-ul israelian de știri Ynet News, preluat de Rador și citat de G4Media.ro.

Autoritatea Palestiniană (AP) a fost înființată pe baza Acordurilor de la Oslo din 1993-1994, încheiate între Israel și Organizația pentru Eliberarea Palestinei în urma negocierilor dintre ele. Și totuși, nicăieri în vreun manual școlar AP nu este prezentat teritoriul Israelului în granițele lui de dinainte de 1967. Întreaga regiune dintre râul Iordan și Marea Mediterană e denumită „Palestina” în manuale. Urmează două exemple dintre multe altele:

  • O lecție intitulată „Palestina e arabă și musulmană” prezintă o hartă denumită „Harta Patriei Arabe”, pe care întreaga țară e colorată în roșu și are trecute în dreptul ei numele „Palestina” și un drapel palestinian (Manual de Educație Socială și Națională, clasa a IV-a, partea 1 [2020], p.8).
  • Palestina apare ca stat suveran, substituind statul Israel, între Liban, Siria și Iordania, pe o hartă intitulată „Harta Palestinei și a Levantului” (Manual de Geografie și Istoria Modernă și Contemporană a Palestinei, clasa a X-a, partea 1 [2020], p.8).

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Photo © Abed Rahim Khatib | Dreamstime.com


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Începe selecția pentru Consiliul cu rol fundamental în stabilirea plagiatelor, CNADTCU. Ministerul publică profilul viitorilor membri și principiile de alegere – demnitarii și politicienii, excluși

Ministerul Educației anunță că a început demersurile pentru selecția viitorilor membri CNATDCU – mandatul 2020-2024. Selecția vine în contextul în care mandatul membrilor comisiilor de specialitate și ai Consiliului General…
Vezi articolul

Ministerul Educației cere Guvernului deblocarea situației în care pentru proiectele europene din subordine nu poate angaja experți / În caz contrar, pot apărea „posibile corecții financiare”, pentru că indicatorii din proiecte nu vor fi atinși

Angajarea de experți în afara organigramei Ministerului Educației și a instituțiilor publice din subordinea sa este solicitată Guvernului, printr-un memorandum, de către Minister. Documentul se află pe ordinea de zi…
Vezi articolul

Declarații contradictorii ale ministrului Educației, criticate de asociațiile elevilor: Sorin Cîmpeanu a anunțat burse de merit doar peste 9.50 pentru că elevii au avut medii „distorsionate” la orele online, burse care se vor acorda pe baza notelor din acest semestru, desfășurat fizic

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că din semestrul următor bursele de merit se vor acorda doar peste media 9.50, justificând măsura prin faptul că elevii ar fi avut medii…
Vezi articolul