SNSPA: Admiterea 2020 va fi online. Instituția spune că păstrează măsurile de prevenție din perioada stării de urgență

608 vizualizări
Foto: SNSPA
Conducerea Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a decis să păstreze măsurile de prevenție impuse în perioada stării de urgență, pentru a limita evoluția cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în rândul membrilor comunității, potrivit unui comunicat de presă. SNSPA arată că, în acest context, procesul de preadmitere și admitere 2020 se desfășoară exclusiv online. Instituția face un apel către opinia publică și către politicieni, să nu ignore pericolul pandemiei.

SNSPA, despre planul de măsuri:

  • Sesiunea de examene se desfășoară online, precum și examenele de finalizare a studiilor de licență și de masterat. De asemenea, întreg procesul de pre-admitere și admitere 2020 se desfășoară online.
  • Planul este actualizat în permanență, în funcție de evoluția situației la nivel național și internațional.
  • Accesul studenților, al cadrelor didactice și al vizitatorilor în sediile SNSPA se face doar pe baza unei programări prealabile. La intrarea în spațiile SNSPA, este verificată temperatura angajaților și a vizitatorilor.
  • La momentul accesului și pe toată durata prezenței în spațiile SNSPA, sunt obligatorii purtarea măștii de protecție și respectarea unei distanțe de protecție față de alte persoane de 1,5 m.
  • Angajații SNSPA au fost instruiți pentru a respecta și promova măsuri oportune de prevenție, începând cu cele igienico-sanitare incluse în procedurile și instrucțiunile specifice de lucru.

Potrivit comunicatului, “așa cum arată toate studiile de specialitate din ultimele săptămâni, riscul infectării cu COVID-19 nu numai că nu a scăzut, dar este pe o curbă ascendentă, iar poziționările publice care ignoră evidența științifică nu fac decât să crească riscurile de infectare a populației”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Limitarea numărului de mandate pentru persoanele din conducerea universităților, altele decât rectorii – eliminată printr-un amendament la proiectul legii învățământului superior

Un mecanism prin care universitățile urmau să aplice, prin carta universitară, limitări pentru mandatele persoanelor din structurile lor de conducere, altele decât rectorii, a fost eliminat, în baza unui amendament…
Vezi articolul

Daniel David: “Proiectul România Educată este în chinurile facerii. Să vedem ce va ieși. Trebuie să fie mai bun decât cel din 2011, altfel nu are rost să ne gândim la el”

Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David, a spus că are multe critici la adresa proiectelor de legi ale Educației: “Proiectul România Educată al președintelui Iohannis este în chinurile facerii.…
Vezi articolul

OFICIAL Înscrierea la Rezidențiat 2020 se poate face doar prin poștă, dar candidații care nu vor să depună copii legalizate la dosar trebuie să meargă cu actele originale la DSP. Calendarul concursului

Regulile examenului de Rezidențiat 2020 au fost publicate în Monitorul Oficial cu doar o lună și 10 zile înaintea examenului propriu-zis. Modificarea cea mai importantă este introducerea depunerii dosarului exclusiv…
Vezi articolul

Mădălin Bunoiu, profesor de fizică și președinte ARACIS: Tinerii nu mai au curiozitatea să cerceteze pentru că n-au avut posibilitatea să încerce vreodată. Numărul de laboratoare de chimie, de fizică, de biologie din școlile primare, gimnaziale și licee este incredibil de mic

Președintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), Mădălin Bunoiu, remarcă numărul de laboratoare de chimie, fizică sau biologie, din școli, “incredibil de mic”, în special la sate.…
Vezi articolul