Sorin Cîmpeanu, despre jurnaliștii care susțin testarea obligatorie a elevilor: Calific imbecile ideile prin care se propune limitarea accesului la educație / Eu o să merg până la capăt pe prevenție și încredere în responsabilitatea părinților

1.869 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus luni seara, la Antena 3, despre jurnaliștii care susțin testarea obligatorie a elevilor că sunt „imbecile ideile prin care se propune limitarea accesului la educație”, iar el va merge „până la capăt pe prevenție și încredere în responsabilitatea părinților”.
  • Calific drept imbecile ideile – mă refer la colegi din presă – prin care se propune limitarea accesului la educație a copiilor pe baza testării obligatorii, adică a unui certificat verde pentru școli. (…) Testarea obligatorie fără legislație primară, care nu știu să fi fost adoptată în alt stat european… Eu personal o să merg până la capăt pe prevenție și încredere în responsabilitatea părinților”, a adăugat ministrul Educației, fără ca moderatoarea să reacționeze.

Ministerul Educației a cumpărat aproximativ 30 de milioane de teste de salivă care au costat în jur de 50 de milioane de euro. G4Media a arătat luni, înaintea declarațiilor ministrului Educației, cum s-a transformat campania de testare în școli într-o probă de onestitate pentru părinți, fără obligații și fără responsabili.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

4 comments
  1. Tu vorbesti de imbecilitate, Tampeanu? Contractezi tests de milioane ca sa le faci avere unora si sa fie folosite cu titlu de recomandare. Si la ce ajuta ca eu nu stiu si nu vad pozitivul si el vine la scoala?

  2. Daca ministrul Educației ar fi educat și responsabil ar încerca sa vorbească civilizat și sa ofere explicații. Nu da dovada nici de educație, nici de responsabilitate. Despre care prevenție vorbește? Despre cea în care copiii primesc teste care nu respecta nici un fel de siguranța sanitara și despre modul în care în școli nu se respecta nici o regula de distanțare fizica sau protecție? Părinții nu sunt în școli. Nu au cum sa se ocupe de “prevenție” într-o instituție unde copiii sunt lăsați în grija angajaților statului. Părinții sunt la munca sa câștige banii sa-și întrețină familia și sa plătească taxe și impozite către un guvern care se presupune ca le garantează dreptul la sănătate și libera exprimare. Sau nu mai avem aceste drepturi ? De fiecare data când cineva spune ceva ce nu-i convine, ministrul Educației nu face altceva decât sa ii închidă gura într-un mod jignitor. Jurnaliștii sunt tot cetățeni ai acestei tari. Când spune ca ideile lor sunt imbecile le spune ca ii considera imbecili. De ce sunt imbecili? Ca plătesc taxe și impozite ca un guvern incapabil sa facă ceva bun pentru cetățenii acestei tari sa rămână în funcții și sa se bucure de toate avantajele oferite de statutul de politician? Încep sa cred ca ministrul Educației suferă de tulburare de personalitate narcisista. Este singurul mod în care îmi explic comportamentul arogant și agresiv la adresa oricui are o părere diferita de a lui.

  3. Mai imbecila este ideea ca cei ce se testeaza, cine iese pozitiv, sta acasa 14 zile, pe cand cei ce refuza, pot veni linistiti la scoala, chiar daca sunt pozitivi. Nu are nicio logica. Si nu este vorba de a refuza dreptul la educatie, poate ft bine intra online, nu sa transmita la inca n colegi.

    1. Eu stiu parinti Covidati acum 2 luni si care refuza acasa testarea elevului. Pe motiv ca e terorizat copilul. Copil care mai ieri i-a tras o flegma intre ochi tatalui. Ma intreb atunci nu era terorizat? Doar cand flegmeaza intr-o bucata de hartie langa ma-sa acasa? Si mi-l trimite mie la scoala horcaind. O alta cunostinta mi-a spus ca are copilul bronsita(mama e profesoara intr-un sat la 65 km cu trenul de casa si tata taximetrist). Am intrebat-o: Si ce faci cu fata? Pai o trimit asa la gradinita, ce sa fac? Maica-mea sta in Cluj si mama sotului e in Spania la munca. Cu cine sa o las? Era in plina epidemie de gripa cand, va amintiti, se inchideau scoli prin Bucuresti, inainte de Covid. Credeti ca un astfel de parinte il teesteaza sau recunoaste daca e pozitiv? Nu. Il trimite asa la scoala. Cum mi-a spus un parinte: Da’ ce, eu sunt prost sa stam toti in izolare? Fac testul ala si fac imediat poza cu o linie. (Habar nu aveti ce inventiv e romanul.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel Funeriu, despre anunțul noilor legi ale Educației: Trebuie profesori buni, mai bine plătiți, pentru că problema României nu este curriculumul prost, ci calitatea prea scăzută a profesorilor / Unica soluție pentru părinții de azi, dacă nu sunt mulțumiți de ce se întâmplă la clasă, este să dea meditații copiilor

Fost ministrul al Educației, autor al Legii Educației nr. 1/2011, Daniel Funeriu a subliniat la Europa FM principalele probleme din sistemul de educație și cum ar putea fi combătute. Opinia…
Vezi articolul