Studenții români cu vârste între 18 și 27 de ani se pot înscrie gratuit la cea de-a cincea ediție a Kennedy Academy for Students, până pe 7 ianuarie 2024. Participanții vor învăța despre leadership și implicare civică

1.689 de vizualizări
Foto: Samkov – Pexels.com
Studenții români cu vârste între 28 și 27 de ani de pot înscrie gratuit la cea de-a cincea ediție a Kennedy Academy for Students, până pe 7 ianuarie, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Acest program, anunțat de Ambasada Statelor Unite în România, alături de American Councils for International Education, oferă unui număr de 15 participanți posibilitatea de a învăța despre leadership și implicare civică.

Conform sursei citate, cu accent pe îmbunătățirea abilităților de comunicare în engleză și promovarea valorilor democratice, programul are ca scop dezvoltarea unor lideri activi în sfera civică, care pot aduce schimbări pozitive în comunitate

  • Programul Kennedy Academy for Students este structurat în jurul subiectelor de democrație, educație civică și participare activă în comunitate și va avea loc între 20-24 Februarie 2024 în București.

În comunicat se arată că participarea la acest eveniment este gratuită, urmând ca 15 tineri să fie selectați printr-un proces de aplicare online. Studenții vor avea parte de workshop-uri, ateliere și vizite instituționale. Ediția a V-a a Kennedy Academy va include și o componentă online, derulată anterior academiei, cu formatori din SUA.

„Kennedy Academy for Students este dedicat studenților vizionari și creativi care vor să dea naștere unor schimbări tangibile în organizațiile/comunitățile din care fac parte. Pentru acest lucru nu este nevoie numai de pasiune, dar și de o înțelegere a procesului de funcționare al societății civile, de sistemul public din care fac parte și de interacțiunea la nivel național între și dintre aceste asociații și alte instituții publice. La sfârșitul programului, studenții vor avea șansa de a își împărtăși noile cunoștințe cu alți studenți, colegi și profesori și să pună își pună în practică propriile idei prin realizarea unor proiecte civice locale în organizațiile sau comunitățile din care provin”, se arată în comunicat.

Criterii de eligibilitate

Competiția este deschisă tinerilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:  

  • au cetățenie română; 
  • sunt actualmente studenți, masteranzi sau doctoranzi în mediul rural sau urban, la orice profil de studiu; 
  • au minim 18 de ani și maxim 27 de ani împliniți în momentul începerii programului (20 Feb. 2024);  
  • sunt înscriși într-o asociație studențească din România / ONG; 
  • au cel puțin un nivel mediu de cunoștințe în limba engleză; 
  • sunt creativi, implicați civic și cu rezultate universitare bune; 
  • demonstrează interes față de tematica programului; 
  • sunt dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local în perioada februarie-martie 2024; 

Informațiile despre eveniment și aplicația online sunt disponibile aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Marilen Pirtea, deputat PNL: Nu știu dacă poziția domnului Dîncu de a prelungi termenul de dezbatere a legilor Educației este una personală sau instituțională, cred că este personală / Vom avea luni discuție în cadrul PNL-ului, pe baza amendamentelor primite

Marilen Pirtea, expert al PNL în comisia care analizează proiectele legilor Educației, a declarat la postul de televiziune Antena 3, după ședința de coaliție, că poziția lui Vasile Dâncu privind…
Vezi articolul