Studii în străinătate: Peste 100 de universități și instituții educaționale din 12 țări își vor prezenta oferta la târgul universitar RIUF

665 de vizualizări
Foto: RIUF Facebook
Peste 100 de universități și instituții educaționale din 12 țări își vor prezenta oferta la RIUF – The Romanian International University Fair – care se va desfăşura în şapte oraşe, transmite Agerpres. Târgul universitar se va desfășura, începând cu acest weekend și până la finalul lunii, în Bucureşti (19 – 20 octombrie), Cluj-Napoca (22 octombrie), Iași (24 octombrie) și Constanţa (26 octombrie).

Organizatorii susțin că instituțiile britanice prezente la târg se află în topul universităţilor cu rate mari de angajabilitate, conform unui studiu realizat de Times Higher Education: Imperial College London (5), University College London (8), University of Bristol (9), University of Southampton (21), University of Sheffield (29), University of Birmingham (32), Brunel University (33) se numără printre centrele academice din Regatul Unit prezente la eveniment.

Îşi vor prezenta oferta educaţională la RIUF şi Universitatea din Bucureşti, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti.

Grupul Educativa, care organizează târgul, spune că la târg vor fi prezente și universităţi olandeze: University of Twente, University of Groningen, Rotterdam University of Applied Sciences, Fontys University of Applied Sciences, HU University of Applied Sciences, Tilburg University.

“Vizitatorii pot afla de la echipele universităților prezente şi de la studenţii acestora informaţiile de care au nevoie pentru a lua o decizie în ceea ce priveşte parcursul lor educaţional. Tot aici pot alege să descopere peste 20 de universităţi aflate în top 100 mondial printre care şi University College London, Imperial College London, Universiy of Bristol, University of Essex”, precizează organizatorii.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Prăpastia dintre țări ca România și cele care investesc serios în învățământul superior este de așteptat să crească, după criza Covid-19 – Asociația Universităților Europene

Prăpastia dintre țările cu investiții mari în învățământul superior și cele, printre care și România, unde finanțarea universităților a scăzut în ultimul deceniu este de așteptat să se mărească în…
Vezi articolul

UNATC revizuiește Codul de Etică şi Deontologie universitară și lansează un program “politici de conduită”. Instituția invocă evenimente care pun sub semnul întrebării “practicile din ultimii zeci de ani din învățământul artistic”

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” inițiază programul “Politici de conduită” printr-o campanie de conștientizare și informare a studenților și profesorilor, definirea unor termeni ca abuz, hărțuire…
Vezi articolul

Remus Pricopie, SNSPA, o nouă acțiune împotriva lui Sorin Câmpeanu: anunță că merge în instanță pentru a arăta că mandatul acestuia de președinte al Consiliului Rectorilor a încetat de drept / Câmpeanu: Nu mă exprim pe probleme marginale

“Consiliul Național al Rectorilor (CNR) are nevoie de mai multă transparență și de respectarea cu strictețe a legii, astfel încât să redevină un exemplu de conduită democratică, ceea ce, din…
Vezi articolul

Prescrierea plagiatelor în tezele de doctorat, în termen de 1 an de la obținerea titlului de doctor, e permisă în proiectul Legii învățământului superior, adoptat de guvernul Ciucă, avertizează Alianța organizațiilor studențești

“Forma actuală a legii permite prescrierea abaterii de la normele de etică, prin plagiat, în cazul unei teze de doctorat, în termen de 1 an de la obținerea titlului de…
Vezi articolul
Daniel David / Foto: UBB

Daniel David, despre „România Educată”: Prin nivelul de viziune eu îl consider un proiect bun. Acum, în zona de implementare trebuie să avem o comisie formată din specialiști în Științele Educației care să monitorizeze. Altfel va fi un haos

“Prin nivelul de viziune, eu îl consider un proiect bun”, spune despre Raportul România Educată Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Acesta a declarat la o conferință online organizată…
Vezi articolul