Studiile premierului desemnat Marcel Ciolacu: Diplomă de licență la 9 ani după absolvirea facultății, studii postuniversitare înainte de examenul de licență, exmatriculat de la doctorat / Alte câteva semne de întrebare fără răspuns

63.950 de vizualizări
Foto: Facebook.com
Derularea studiilor premierului desemnat Marcel Ciolacu ridică o serie de întrebări. O analiză G4Media.ro indică faptul că acesta s-a înscris la studii postuniversitare înainte de a obține diploma de licență, document obținut la o distanță de nouă ani de la absolvirea unei facultăți private, autorizată provizoriu. Și studiile doctorate au fost cu poticneli pentru politicianul PSD, în final fiind exmatriculat. Contactat săptămâna trecută, premierul desemnat nu a răspuns întrebărilor G4Media.ro pentru a clarifica situația studiilor sale.

Conform CV-urilor sale oficiale, din care lipsește orice referință la liceul pe care l-a terminat și anul în care a avut loc acest lucru, Marcel Ciolacu a devenit student în anul 1991, la vârsta de 24 de ani. În acel an, a fost înmatriculat la Facultatea de Drept a Universității Ecologice din București (UEB). ”Domnul Ion Marcel Ciolacu a fost student la învățământ cu frecvență”, se arată într-un răspuns al UEB către G4Media.ro.

De asemenea, în CV nu apare și o informație-cheie legată de facultate: Ciolacu a menționat faptul că a absolvit în 1995, dar, într-un răspuns trimis G4Media.ro de universitate, se precizează că ”A susținut și promovat examenul de licență în 2004. Examenul a fost susținut în cadrul UEB”. Erau primii ani în care Universitatea Ecologică organiza sesiuni de licență după ce, cu un an înainte, fusese acreditată de Ministerul Educației și primise acest drept.

O întrebare fără răspuns rămâne aceea dacă Marcel Ciolacu a mai susținut examene de licență între 1995 și 2003, în cazul unui răspuns afirmativ reieșind că le-a picat, de vreme ce a obținut diploma în 2004. Conform legii, absolvenții facultăților private autorizate provizoriu susțineau examenul de licență la universități de stat. Din informațiile disponibile pe Internet, reiese că, cel puțin în anul 2000, absolvenții de Drept de la UEB mergeau pentru a-și lua această diplomă în urma unui examen la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din București. Nici UEB și nici Academia de Poliție nu au răspuns unei solicitări în care erau întrebate dacă politicianul a susținut examene de licență între 1995 și 2003.

Citește analiza integral pe G4Media.ro.

37 comments
  1. Și ăsta-i cel mai bun, adică primul (ministru). Închipuiți-vă ce e de capul ălorlalți! Toți creați prin programul ROMÂNIA EDUCATĂ…

  2. Să vedem pe cine da vina la anul pentru neaplicarea legii 154/2021 ,amânată al doilea an.

  3. Amintiți-vă că România a avut la un moment dat premieri cu ale’ facultăți prin străinătățuri iar rezultatul a fost ceva cu moț.Prin urmare încercați alt subiect de bârfă care să aibă substanță și să prezinte interes.

  4. Oameni buni , asemenea specimene, de tip ” ciolacu” sunt f multi! Iti dai seama, el insusi , nu si da seama ce a putut sa ajunga, prim- minstru in tara! El insusi nu I vine sa creada! Ca si altii care sunt ministrii , etc. Problema este una, pe care voi care prin libertatea exprimarii, pute ti scrie aici orice, si asa e normal, in bunul simt. Noi toti cind ajungem intr o functie atit de mare , si pt care nu raspundem pt ceea ce facem , si de acolo putem obtine foloase fara sa ridici un pai cum se zice in popor, faci pt tine sa traiesti doar tu bine, evident pe seama prostilor. Sa stiti ca si ciolacu, si toti prostii cu studii facute unii , nici nu sau dus la studii, f multi va garantez, nu are nici un interes sa nu beneficieze de acest noroc. Pt ca subalternii fac la fel, si toti politicienii la virf pina la limita administrativa de conducere toti fac la fel! Peste tot in lume! Evident cu procentul diferit! La noi niciodata nu se va schimba nimica. Pensionarii isi merita soarta pt ca voteaza tot prost, si aici sa facem o departajare , pensionarii militari , politisti, magistrati, de securitate , vor vota cu psd ul pt ca se floseste de ei, si restul cu timpitii. Asta e viata! Alta cale nu este! Cu plecarea in strainatate , pt cei care care muncesc la negru, e mane cereasca , de tip( bone, si diverse munci care nu necesita contracte, dar se respecta salarizarea minima ca au acest ” cult” si teama ca daca vor fi depistati, vor suporta regulile jutidice, indiferent cine esti! La noi nu e asa! In rest unii muncesc corect si evident platiti f bine, asa e acolo, dar mai sunt si unii care isi bat joc de cei care vin să le munceasca lor! Dar aici ciolacu , un om de 3 lei , ca si dragnea, si ca madam viorica dancila, care sa va zut cu ochiul liber, au profitat, sau facut oameni , nu raspund cu nimica si prostii aplauda! Sanatate sa aveti!

  5. Deja Dancila era parfum…..doctor docent….Ce penibil….asta cu scoala vietii, din lipsa de cultura prinde la romani….in alte tari nici nu mături pe jos….

  6. Important este să facă ceva bun pentru cetățenii acestei țări.Ce diplome are sau nu are, nu mă interesează. A fost unu cu 4 clase și era ok. Încă mai muncesc unii să demoleze ce s-a construit în acele vremuri!

  7. Fiind un om cu credinta, va reuși. Domnul îl va călăuzi sa ia decizii corecte.
    Ii doresc succes!

    1. Un om cu credință e și sincer.Ciolacu încearcă să mintă o țară.Un om cu credință prezintă garanție, are măcar diplome pe bune luate pe munca.Avem atâția oameni inteligenți și priceputi , serioși în ce fac,cum ne pricopsim noi cu d-astia fara nici o garanție.

  8. Este dezastruos pentru tara și nație acest adevăr cumplit pe care îl susțineți cu toții!
    Eu sunt înjosită de ăsta cu ai lui.

  9. Să fim înțeleși. Stimabilul are toate cuvintele la el. Nu se bâlbâie, nu se… .Ca acel activist de partid cu școala vieții. A plimbat multe serviete, a tras cu urechea, mai pe scurt, a…”furat meserie” de politician. Tipul acesta de om politic este foarte periculos, cu orgolii…

  10. Este clar ca regele sau ,dl Cioabă Împăratul împăraților este mandru de el.🤭.In rest va recomand sa va întoarceți fata de la politica si sa ca concentrați pe viata voastra si sa căutați solutii .Nu așteptați nimic de la stat .Sunt sigur ca veti reuși sa progresați .🤗

    1. Hehe, dacă facem astfel, cea mai bună variantă este în străinătate. Dacă se dorește ca probabil cea mai importantă profesie din societate nu doar să-și continue existența, dar să prospere, este necesar ca statul să fie cu mult mai implicat.

  11. E bun de profesor ca oricum sunt destui ca asta la catedra si mai grav sunt multi din aia cu studiile facute pe calculator la Șpiru

    1. la 33 de învățământ privat sa te mai legi de ȘPIRU este pueril domnule Ion . Am fost conduși de un cizmar care a lăsat țara ca o floare cu toate greșelile lui de megalomanie. cult al personalității samd. am fost după ai conduși de oameni DĂȘTEPȚI care au ruinat țara și au vândut o sunte legi de Ciolacu. uite la Iohannis și Nicușor….e bine?

  12. Nu e de mirare ca suntem în coada Europei. Politicieni corupți, lipsiți de scrupule, de umanitate. Câți oameni valoroși are România și stau deoparte lăsând loc unor oameni de doi lei…

    1. Niciodată oamenii valoroși din această țară nu vor intra in mocirla celor care sunt la conducerea țării.Cei care mai ajung din întâmplare,se vor umple și ei de mocirla.

      1. O observație foarte gravă care susțin ideea că metodele democratice și legale nu pot ameliora situația societății, iar asta ne conferă doar alternativa unei lovituri de stat.

    2. Niste oameni de doi lei ne-au condus circa 30 de ani, cu beneficii. Ciolacu e un om simplu, daca va face mai mult pt noi toti?
      Sa dea domnul! Desi…

  13. Poate ca unii ca acesta vor reusi sa puna educatia unde trebuie, adica sa ii acorde sustinere financiara reala! Zic-poate!
    O multime de oameni cu studii in regula si fara sustinere politica nu au reusit sa faca mare lucru pt invatamant!
    Toti au avut bune intentii!
    A fi exmatriculat de la doctorat=nu ai mai avut timp/chef sa te preocupe subiectul.
    Nu e ca o corigenta! Niciun om politic nu ar trebui sa aiba doctorat! Doctoratul este pt cei ce fac cercetare.
    Om trai si om vedea!

  14. Da, așa este! Și se repetă acest procedeu – ne conduc niște needucați. Într-o zi la televizor am auzit cum George Simion l-a jignit pe un ziarist-gunoier-,, ești îmbrăcat ca un gunoier… ”! Păi el se îmbracă altfel decât un gunoier, deoarece are bani de pe urmele celor cărora li se opresc taxe, iar acestea ajung când se împarte bugetul țării și pentru partidele politice!

  15. Nu e clar că nu au nevoie de profesori????
    Ce le trebuie școală???
    Cu cât ești mai prost, cu atât ajungi mai sus

  16. Oare în ce stat ,in ce perioade istorice și în ce regimuri politice ,nu conduc din umbra agenții serviciilor secrete,ar fi absurd să considerăm că un serviciu special ,având ca sens existential ,că atribuție și concomitent ca obligatie principala, securitatea statului respectiv, să nu se implice activ și să nu-și promoveze oamenii săi,” de baza”, in posturile cheie, doar pentru a facilita ,conform unei democrații de mucava, să ajungă în funcții determinante, niste parveniți ,amploaiați sau oportuniști de moment ,promovați de partidele politice pe criterii preferentiale, de natura ideologică,de cumetrie sau financiar conjuncturală,vorba aceia “Cine împarte ,parte i-si face!”,nu este ceva nou sub soare că totul se conduce din culise, de către păpușari experimentați in manipularea marionetelor, care ,la rândul lor ,ne țin noua, cetățenilor obișnuiți,discursuri sforăitoare scrise evident de către experți ai acelorași servici,de unde și până unde ideea aplicării principiilor constituționale ,acelea ale non-imixtiunilor puterilor în statul democratic ,eludarea acestor necesitati constituie apanajul tocmai al acelora care le creează ingenios în folosul lor perpetuu pentru a pastra asii pe mânecă !!!

    1. Nu te duci tu in locul lui? Eu sunt siderat ca toata lumea isi da cu parerea, dar
      nimeni nu da solutii. De pe margine suntem toti destep!ti.

  17. Prostii claselor au ajuns să conducă Romania.Nu sunt oameni valoroși in Romania?Sunt dar, securiștii ticăloși care conduc Romania din spate au promovat numai prosti vulnerabili.Români haideți în stradă să ne recuperăm Romania de la securiști și prostii lor .

    1. De multe ori “prostii claselor” asa cum ii numiti, au initiativa cat toate loturile olimpice la un loc!
      Haideti sa nu mai punem etichete elevilor! Cei carora le spuneti prosti sunt cei care nu au reusit sa fie captati de noi profesorii!
      Pana la urma noi profesorii suntem si pt copii care trebuie recuperati, nu doar pt olimpici!

      1. Eticheta este pusă oarecum eronat. “Proștii” nu sunt cei mai puțin capabili din punct obiectiv, ci cei care în mod subiectiv preferă să nu performeze în studiu.

        1. Nu orice om are gena de a accepta să se consume în politică. Și acolo, ca in orice domeniu, e mai mult vorba de înclinație. Sunt oameni nescoliți foarte pricepuți în ale afacerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scrisoare deschisă. 3 cereri ale copiilor “pentru a putea recupera o parte din ce am pierdut”: Să fie protejați, să aibă acces garantat la educație, să participe la deciziile care-i privesc

Protejarea copiilor, inclusiv prin comisii anti-bullying în școli, garantarea accesului la educație, inclusiv prin educație remedială, programe personalizate și digitalizare, respectiv cooptarea copiilor în deciziile care îi privesc sunt cele…
Vezi articolul
elevi, întrerupere a școlii

Sesizarea președintelui Iohannis privind legea care condiționează educația sexuală în școală de acordul părinților va fi discutată de Curtea Constituțională în 16 septembrie, după începutul anului școlar

Sesizarea președintelui Iohannis privind legea care condiționează educația sexuală în școală de acordul părinților va fi discutată de Curtea Constituțională în 16 septembrie, la două zile după începerea anului școlar.…
Vezi articolul

Limitarea numărului de mandate pentru persoanele din conducerea universităților, altele decât rectorii – eliminată printr-un amendament la proiectul legii învățământului superior

Un mecanism prin care universitățile urmau să aplice, prin carta universitară, limitări pentru mandatele persoanelor din structurile lor de conducere, altele decât rectorii, a fost eliminat, în baza unui amendament…
Vezi articolul