Subiectele de la Limbă și comunicare de la Evaluarea Națională la clasa a VI-a au fost publicate

62.590 de vizualizări
Subiecte Simulare clasa a VII-a
Foto: Pexels.com
Subiectele și baremele de la testarea la Limbă și comunicare susținută astăzi la Evaluarea Națională de la clasa a VI-a au fost publicate de Ministerul Educației. Elevii de clasa a VI-a au avut la dispoziție 60 de minute pentru a rezolva subiectele. Testarea este una interdisciplinară, are rolul de a le da copiilor și părinților o primă idee asupra liceelor sau școlilor profesionale pentru care s-ar putea pregăti, dar verifică și nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie.
Subiectele de la Evaluarea Națională de la clasa a VI-a 2021:

Subiectele de la Limbă şi comunicare – Evaluarea Națională de la clasa a VI-a

Rezultatele copiilor la evaluarea de la clasa a VI-a nu vor fi trecute în catalog, nici nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate fiecărui părinte în parte de către profesorul diriginte. Evaluarea de anul acesta va servi un rol important pentru a înțelege care este nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie în care școala online a alternat cu cea în format fizic.

Evaluarea Națională de la clasa a VI-a se susține după o pauză de un an, testarea de anul trecut fiind anulată din cauza crizei pandemice.

Calendar Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a 2021
  • 12 mai 2021: Limbă şi comunicare
  • 13 mai 2021: Matematică şi Ştiinţe ale naturii
Citește și: 
La ce folosesc Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a și de ce nu sunt folosite de profesori, școli și minister, potrivit lui Mircea Miclea, cel care le-a introdus în Legea Educației


7 comments
  1. +3 săptămâni de birocrație și blocaj în școli. Ar trebui susținute în 2/3 zile după care fiecare își face treaba. Inutile

  2. NU vor masura pierderile din pandemie! NU vor indica la ce liceu ar fi potrivit sa mearga copiii!! Aceste teste sunt relevante din cu totul alte puncte de vedere! Informati corect, va rugam!

      1. Nu urmăresc îndrumarea copiilor spre diverse licee. Este vorba de o evaluare pt străini, pt Europa,sa vada cum stau copiii români.

  3. Astea chiar au fost date cum spunea cineva “in dusmanie”. Se vede din avion. Dom’ Campeanu, esti penibil. Rusinica!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Simulări Evaluare Națională și Bacalaureat 2024. Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a din județul Iași susțin probele pe 17-19 ianuarie 2024 / Conținuturile de examen anunțate de Inspectoratul școlar

Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a din județul Iași susțin probele simulării județene pentru Evaluarea Națională (EN VIII) și Bacalaureat (BAC) în zilele de 17, 18 și 19…
Vezi articolul