Subiectele și răspunsurile corecte de la proba scrisă pentru concursul de directori 2022 / Întrebare: Prin ce se aseamănă filmele și romanele

25.854 de vizualizări
Foto: captură – subiect
Ministerul Educației a publicat subiectele primite joi, 8 septembrie, de profesorii care au candidat la proba scrisă a concursul național de directori de școli și directori adjuncți, sesiunea iunie-octombrie 2022. De asemenea, Ministerul a mai publicat și șablonul cu răspunsurile corecte.

În Capitală sunt înscriși la proba scrisă 98 candidați, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Conform unui ordin publicat în Monitorul Oficial în luna iunie, evaluarea testului standardizat se face în prezența candidatului și a observatorilor. Fiecare item corect rezolvat se notează cu două puncte. Nota fiecărui evaluator se obține prin împărțirea la 10 a sumei punctajelor acordate de acesta. Nota candidatului la proba scrisă se calculează ca medie aritmetică a notelor acordate de fiecare evaluator. Nu se admit diferențe de notare între membrii comisiei de evaluare a probei scrise.

Descarcă subiectele:
Descarcă șablonul de evaluare:

Notele obținute la proba scrisă se pot contesta în termen de 24 de ore de la afișarea rezultatelor, conform ordinului. 

Ordinul pentru modificarea metodologiei prevede că „nu se admit diferențe de notare între membrii comisiei de soluționare a contestațiilor la reevaluarea probei scrise. În cazul constatării diferențelor de notare între membrii comisiei de soluționare a contestațiilor, președintele comisiei de organizare reevaluează testul în prezența candidatului și acordă nota finală”.

Calendarul concursului
  • 8 septembrie – Desfășurarea probei scrise 
  • 8 septembrie – Afișarea rezultatelor la proba scrisă 
  • 8-9 septembrie – Depunerea contestațiilor la proba scrisă 
  • 12-13 septembrie – Soluționarea contestațiilor la proba scrisă 
  • 13 septembrie – Afișarea rezultatelor finale la proba scrisă 
  • 14-18 septembrie – Înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează și, în funcție de opțiune, depunerea documentelor pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare, conform art. 8 alin. (1) lit. n) din Metodologia privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 4.597/2021, cu modificările și completările ulterioare
  • 19-20 septembrie – Constituirea comisiilor pentru proba de interviu
  • 21 septembrie – Publicarea graficului de desfășurare a interviurilor 
  • 22-29 septembrie – Desfășurarea probei de interviu 
  • 23-30 septembrie – Depunerea și soluționarea contestațiilor la proba de interviu 
  • 30 septembrie – Afișarea rezultatelor finale ale concursului
  • 3 octombrie – Exprimarea opțiunilor candidaților declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ 
  • 4 octombrie – Validarea rezultatelor finale 
  • 5 octombrie – Emiterea deciziilor de numire 

6 comments
  1. Corect. Subiectele sunt ușoare, dar raportați-le la timpul stabilit prin metodologie, 120 minute, pentru 50 de itemi. Nici numai dacă le-ai citi, nu te poți încadra. Aici este eroare, la cei care și au pus numele pe metodologie. În rest sunt ca cele cerute de UE.

  2. Ar fi interesant de aplicat aceste teste pe elevi din ciclul primar, apoi gimnazial şi liceal. Poate că aşa s-ar descoperi candidați la postul de director al unei şcoli şi printre copii de clasa I.

    Un pedagog de şcoală nouă

  3. Cele mai idioate intrebari! Nu stim in ce sunt specialisti indivizii care au elaborat aceste subiecte din cadrul concursurilor de directori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de World Vision Romania

World Vision România şi Fundaţia OMV Petrom au lansat cel mai mare proiect dedicat copiilor de grădiniță din România, cu 60.000 de copii şi 10.000 de părinţi incluşi. Valoarea totală a proiectului este de peste 2,7 milioane de euro / De ce nu ajung copiii la grădiniță?

Rata de participare la grădiniță a copiilor a scăzut în România la 78.2%, de la 84.1% în 2011, nivel cu care țara noastră se află sub media europeană care este…
Vezi articolul

Întâlnire vineri la Guvern cu sindicatele din educație pentru salariile profesorilor de la 1 ianuarie / Premierul Ciolacu: Vom avea discuții ca să acoperim cât mai mult din acești 50% până la legea salarizării. Nu sunt Harry Potter

Liderii sindicatelor din învățământ și prim-ministrul Marcel Ciolacu se vor întâlni vineri, 24 noiembrie, la Guvern, pentru a discuta despre creșterile salariale ale profesorilor de la 1 ianuarie, potrivit agendei…
Vezi articolul

Un elev are simptome la școală – ce se întâmplă, potrivit noilor reguli anunțate? Protocolul de izolare prevede că elevul va fi preluat de părinți, iar școala nu e obligată să anunțe DSP dacă nu are cabinet medical. Anunțarea situației la 112, doar în cazurile severe

În cazul în care un elev prezintă la școală simptome specifice Covid-19 (febră, tuse, dificultăți respiratorii, diaree, vărsături, mialgii, stare generală modificată) vor fi anunțați imediat părinții sau reprezentanții legali,…
Vezi articolul

O comisie de anchetă pentru abuzurile asupra minorilor ar putea fi înființată la Senat, spune vicepreședintele forului, Alina Gorghiu: Știți că în momentul acesta, dacă un profesor săvârșește acte sexuale sau hărțuiește un elev este în continuare la catedră? Proiectul zace undeva în sertarele Camerei Deputaților

O comisie de anchetă pentru abuzurile comise asupra minorilor din centrele rezidenţiale va fi înfiinţată la Senat, fiind deja strânse semnăturile necesare în acest sens, a declarat marţi vicepreşedintele Senatului,…
Vezi articolul

VIDEO Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Educației: Școlile sunt pregătite să înceapă anul școlar / În locul orelor de educație fizică și sport, peste rata de 2 la mie, când va veni frigul, elevii vor face alte tipuri de activități, poate educație pentru sănătate

Școlile sunt pregătite să înceapă anul școlar, a declarat secretarul de stat din Ministerul Educației, Radu Szekely, la Radio România Actualități. Oficialul a mai spus că, peste rata de infectare…
Vezi articolul