Tentativă de plagiat în masă, sancționată cu un avertisment scris la o universitate din Suceava

4.684 de vizualizări
Sursă foto: usv.ro
Consiliul de Administraţie al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a decis sancţionarea cu avertisment scris a 113 studenţi, pentru tentative de plagiat, potrivit Agerpres.

„În urma propunerilor venite de la consiliile facultăţilor din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava, în şedinţa Consiliului de Administraţie din 19 ianuarie 2021 a fost analizat modul în care membrii comunităţii academice respectă normele Codului de etică şi deontologie profesională. Constatând că încă există tentative de însuşire a unor texte de pe internet şi de prezentare a unor referate, rapoarte, lucrări care conţin un procent semnificativ de similitudini cu surse publicate deja, CA al USV a decis sancţionarea cu avertisment scris a unui număr de 113 studenţi, conform prevederilor Regulamentului cadru privind activitatea profesională a studenţilo”, se arată într-un comunicat al instituției.

Universitatea foloseşte, de peste un deceniu, un program informatic de depistare a similitudinilor în lucrările elaborate în cadrul universităţii sau în afara acesteia, softul respectiv fiind folosit de cadrele didactice pentru verificarea tuturor lucrărilor de licenţă, disertaţie şi doctorat, precum şi a unor referate sau diverse lucrări scrise de studenţi pe parcursul anului universitar.

Totodată, studenţii de la USV sunt instruiţi privind etica şi integritatea academică.

„Suntem convinşi că, pe lângă numeroasele măsuri adoptate de conducerea USV în vederea stimulării şi premierii performanţei didactice şi ştiinţifice, propunerile facultăţilor şi hotărârea Consiliului de Administraţie vor contribui la creşterea responsabilităţii în rândul studenţilor şi la sporirea calităţii actului educaţional”, mai precizează reprezentanții universității.


1 comment
  1. Pentru că ei sunt cei vai de capul lor care nu l-au plătit pe conducătorul de doctorat să le scrie lucrarea după cum se procedează. ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Noi, ca societate, nu valorizăm învățarea și cunoștințele. Noi valorizăm vacanța, spune profesorul Cătălin Ciupală / Dacă un profesor își dorește să fie eficient, atunci chiar trebuie să se autoperfecționeze, potrivit acestuia

„Noi nu punem valoare pe învățare. Noi, ca societate, nu valorizăm învățarea și cunoștințele. Dacă ne uităm în jurul nostru, foarte ușor remarcăm acest lucru: de la oamenii pe care…
Vezi articolul

Ligia Deca, despre presiunea părinților pentru note mari: Ar trebui să le redăm profesorilor libertatea de a da note elevilor așa cum cred ei că este potrivit, în conformitate cu pregătirea lor pedagogică / Pentru a avea încredere în aceste note, trebuie să avem un sistem mai standardizat

Ministrul Educației admite implicit faptul că există o presiune a părinților asupra profesorilor pentru a le acorda note mari elevilor. Într-un răspuns dat la o întrebare la prezentarea Raportului național…
Vezi articolul

Ministrul Educației susține că încurajează inițiativele care aduc educația financiară în mediul rural și consideră „esențială pregătirea continuă a profesorilor” în acest domeniu

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că, în zonele defavorizate, „oferta curriculară opțională din școli nu este pe atât de amplă pe cât ne-am dori”. Aceasta consideră „esențială pregătirea continuă…
Vezi articolul