Teza de doctorat a ministrului Educației, Ligia Deca, poate fi consultată public pe site-ul Universității din Luxembourg

2.835 de vizualizări
Foto: captură – copertă
Teza de doctorat a Ligiei Deca, susținută la Universitatea din Luxembourg în 2016, este publicată de la momentul susținerii pe site-ul bibliotecii instituției de învățământ superior. Deca a primit titlul de doctor în științe politice după ce a urmat programul doctoral “Identități, Politici, Societăți, Spații” (IPSE) al Facultății de Literatură, Științe umaniste, Arte și Educație. Ligia Deca a fost învestită luni pe postul de ministru al Educației.

Conform sursei citate, susținerea lucrării a avut loc pe 12 septembrie 2016, iar lucrarea fost publicată în aceeași zi.

Lucrarea de doctorat a ministrului Ligia Deca este catalogată „Open Access” – cu acces public general, are 255 de pagini și poate fi accesată și aici:


6 comments
  1. Daca produci o abureala din asta, cercetarea calitativa a lu’ peste, cu 14 interviuri semi structrate devii doctor? lol
    Incredibil ce efort si cata munca ahahahahah.

  2. o teză despre nimic….deci cineva care face studii de licență în navigație și transport naval la o universitate de mâna a 3a din cța , meserie pe care nu o practică, ajunge să facă o teză de doctorat despre nimic în științe politice …măi să fie…pe site-ul președinției nu se găsește un cv complet al individei…poate vrem și noi să aflăm unde a lucrat an de an.

    1. Lol. A fost sefa secretariatului Bologna (chestia aia “micuta” care coordoneaza procesul politic de integrare al invatamantului superior din Europa) vreme de 2 ani, dupa ce fusese anterior presedinta federatiei studentesti europene, partener de dialog al UE pe zona de educatie. Chiar nu e de parca a sarit de la transport naval in zona educatiei din pura intamplare.

      1. Moama, ce realizari. Sefa stampilei si hartiilor Bologna, supervizerul caietului cu intrari si iesiri? Wow, cad pe spate.

    1. Tezele care au fost trecute prin softul antiplagiat au coeficienții de similitudine aproape de 0. Asta e singura diferență între cele trecute prin soft și cele care nu au fost trecute.

      Singurul lucru care ar trebui să conteze la o teză sunt publicațiile de top și citările. Dar, dacă s-ar evalua tezele după așa ceva, ar sări în sus toți care au avut norocul să beneficieze de suportul softului antiplagiat și care acum au gura mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Cercetării a schimbat modelul de Contract de finanțare pentru bursele de cercetare „Henri Coandă” prin ordin de ministru, după mai mult de o lună de la publicarea câștigătorilor

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a schimbat modelul de Contract de finanțare pentru bursele de cercetare „Henri Coandă” prin ordin de ministru, publicat în Monitorul Oficial, după mai mult de…
Vezi articolul

INTERVIU Ministrul Cercetării, Bogdan Ivan: Sistemul românesc va fi „mapat” până la mijlocul lui 2024, împreună cu Banca Mondială, cu efect asupra trecerii institutelor de cercetare la universități sau în consorții / Câte institute vor fi comasate?

Sectorul cercetării din România urmează să fie “mapat” până la mijlocul anului 2024, în cadrul unui demers al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) împreună cu Banca Mondială, spune, într-un interviu…
Vezi articolul

Concursul pentru desemnarea comisiei care va evalua organizațiile de cercetare, în vederea fuziunii sau desființării celor neperformante, a fost lansat / Dosarele pentru cele 28 de posturi pot fi depuse până pe 7 mai

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat, săptămâna aceasta, concursul pentru selectarea a 28 de membri care vor face parte din Comisia care va evalua performanța organizațiilor de cercetare, în…
Vezi articolul

DOCUMENT Academia Română cere institutelor de cercetare să taie salarii și să pensioneze forțat angajați pentru că Ministerul Finanțelor nu a alocat suficiente fonduri. Asociația AdAstra: ”Demers ilegal”

AdAstra, cea mai cunoscută asociația a cercetătorilor români, face publică o adresă oficială prin care Academia Română le cere tuturor institutelor, centrelor și filialelor din subordinea sa să taie salarii,…
Vezi articolul