Titularizare 2023. Contestațiile se depun la inspectoratele școlare până miercuri seară, 19 iulie – model de cerere / Primele rezultatele se publică pe 18 iulie

5.736 de vizualizări
Foto: © Fotoschab | Dreamstime.com
Contestațiile la proba scrisă a concursului de Titularizare 2023 se pot depune sau transmite la sediile inspectoratelor școlare pe 18 și 19 iulie 2023. Rezultatele inițiale la proba scrisă vor fi afișate pe 18 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe platforma titularizare.edu.ro/2023.

În contestație, candidatul va preciza următoarele informații:

  • județul
  • numărul și denumirea centrului de concurs
  • numele, inițiala tatălui, prenumele, CNP
  • disciplina la care a susținut proba scrisă în cadrul concursului
  • nota contestată
  • adresa de e-mail
  • numărul de telefon
  • denumirea uneia dintre instituțiile/unitățile de învățământ absolvite.

Contestația va fi însoțită obligatoriu de copia cărții de identitate.

Nu pot fi contestate lucrările scrise ale altor candidați.

FOTO DOCUMENT Model de cerere pentru contestații la Titularizare 2023 – ISJ Bacău:

Vezi mai jos:

Contestațiile se depun/transmit, în scris, la sediile inspectoratelor școlare, în zilele de 18 și 19 iulie:

„a) în data de 18 iulie 2023 contestațiile se depun, în scris, până la ora 21:00;

b) în data de 19 iulie 2023 contestațiile se depun, în scris, până la ora 12:00.

Transmiterea contestațiilor la inspectoratele școlare se poate realiza și electronic (scanat), prin poștă electronică, la adresa de e-mail indicată de inspectoratele școlare, în data de 18 iulie 2023 și în data de 19 iulie 2023 până la ora 12:00.

Contestația la proba scrisă se depune la inspectoratul școlar, personal de către candidat sau prin împuternicit, acesta din urmă prezentând procura notarială în original. Candidatul anexează la contestația depusă/transmisă la inspectoratul școlar și o copie a buletinului/cărții de identitate”, potrivit procedurii.

Situația contestațiilor la Titularizare

În 2022, au fost depuse 5.083 de contestații. În cazul a 4.915 contestații (96,69%), notele au fost modificate astfel: pentru 3.062 de lucrări notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 1.853 de lucrări notele inițiale au fost micșorate.

În 2021, 97% dintre contestații s-au soldat cu schimbarea notei, după cum a declarat fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, la acea vreme: „S-au înregistrat un număr de 6248 de contestații, din care 6045 de contestații s-au soldat cu schimbarea notei inițiale. Un procent de 97%, un procent greu de explicat, în condițiile în care este necesară o încredere în evaluare. Mai mult decât atât, avem un număr de 130 de contestații care s-au soldat cu diferențe mai mari de 2 puncte. Avem, de asemenea, diferențe mai mari de 3 puncte, mai mari de 4 puncte (…) Diferențe pe care le apreciez ca fiind inadmisibile.” 

Foto: © Fotoschab | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like