Topul celor mai căutate facultăți la admiterea de la Universitatea Babeș-Bolyai

2.010 vizualizări
Predare exclusiv online
Predare exclusiv online la facultati / Foto: Facebook – UBB
Cea mai căutată specializare de la admitere, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a fost Media digitală din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării. Anul acesta, concurenţa a fost de 14,26 de candidaţi pe un loc la această specializare, a transmis UBB Cluj într-un comunicat de presă.

La sesiunea de admitere din iulie 2019, concurenţe foarte mari au fost înregistrate și la specializările:

  • Contabilitate și informatică de gestiune (Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor – FSEGA) – 12.07 candidați / loc,
  • Informatică economică (FSEGA) – 10.4 candidați / loc
  • Psihologie (Facultatea de Psihologie și Științele Educației) – 9.75 candidați / loc
  • Administrarea Afacerilor (Facultatea de Business) – 8,29.
  • Japoneză (Facultatea de Litere) – 7.25 candidați pentru un singur loc
  • Informatică (Facultatea de Matematică și Informatică) – 6.98 candidați / loc
  • Drept – 6.19 candidați / loc.

Peste 19.280 de candidați şi-au depus dosarele de înscriere pentru cursurile de licență și master la zi și la distanță la Universitatea Babeş-Bolyai.

Pentru anul universitar 2019-2020, UBB a scos la concurs un număr de 4.975 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 9.400 de locuri în regim cu taxă și 2.700 de locuri pentru învățământ la distanță pentru studii universitare de nivel licenţă.

De asemenea, la nivel master, UBB a scos la concurs, pentru anul universitar 2019-2020, un număr de 3.375 de locuri la buget şi 6.106 de locuri la taxă.

Următoarea sesiune de admitere la Universitatea Babeș-Bolyai va începe în data de 11 septembrie 2019,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Carte pusă pe foc într-o școală – șocul care a născut proiectul “Dăruim comori”. Bianca Mereuță: Omul este cel care face cartea să trăiască. Iar cartea e punctul de plecare pentru a-i învăța pe copii să pună întrebări, să gândească

“La una dintre bibliotecile la care am dăruit carte, portarul școlii mi-a spus că au făcut foc cu cărțile. Atunci am realizat că omul este cel care va face acea…
Vezi articolul