Un inginer sibian a meditat până acum 3.600 de liceeni la matematică: ajutorul urgent pentru elevi este sprijinul psihologic / „Când elevii se simt ascultați, rezultatele sunt speciale”

13.618 vizualizări
Mihai Suciu / Sursa foto: Turnul Sfatului
După 17 ani de voluntariat printre liceeni cărora le oferă gratuit meditații în vederea examenului de Bacalaureat, inginerul Mihai Suciu atrage atenția autorităților că cea mai urgentă intervenție în Educație ar trebui să fie consilierea psihologică: tinerii suferă de la vârste tot mai fragede de anxietate, anunță Turnul Sfatului.

Inginer de software (arhitect software, în limbajul IT-iștilor), Mihai Suciu a devenit extrem de cunoscut în mediul liceenilor din România: după ce, acum 17 ani, a început să mediteze gratuit elevi din Racovița, comuna în care locuiește, în ultimii cinci ani lecțiile sunt organizate în format on-line și se adresează, practic, elevilor din întreaga țară.

El spune că a descoperit în rândul elevilor nevoia acestora de a fi ascultați. „Ceea ce predau eu găsești în foarte multe video-uri pe YouTube. Dar eu fac mai mult, am reușit să mă implic emoțional. […] Când elevul simte că ești cu el, atunci începe să conștientizeze și de ce e important BAC-ul, de exemplu. Când elevii se simt ascultați, rezultatele sunt speciale”, a mai spus Mihai Suciu.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


5 comments
  1. Prof ule cred ca numarul 1 este elocvent pana la prima virgula.Multi din sistem nu au nimic de a face cu scoala si isi trateaza profesia precum un tamplar o scandura.

  2. Am 65 de ani!Sunt alături de nepoții mei de 2 ani și jumătate!Facem teme zilnic împreună!Au rezultate foarte bune!Sunt copii de 10 și sunt mîndră de ei!Sunt mutată cu domiciliu doar pentru a le fi de ajutor!Cel mare este în clasa a Vlll-a!Ne-a fost greu la început !Am luat-o cu lucruri simple :produsul mezilor=produsul extremilor!Cu predicatul nominal format din verbul copulativ si numele predicativ!Cu teoremele lui Kirchhoff care cu mare greutate le-am dat de cap întelegînd în cele din urma că sensul curentului doar prin baterie se ia pozitiv cînd circulă prin aceasta de la borna negativă la cea pozitivă!Cel mic este în clasa all-a.Lucrez și cu el aproape zilnic!Am văzut o lectie predată la clasă de doamna despre ordinea
    efectuarii operațiilor!Și testez!Ce credeți,micuțul meu a rezolvat corect exercitiul cu acolade,paranteze patrate,rotunde spunîndu-mi drept răspuns:Știu,nu m-ai învătat tu!Și acum dragii mei,luați sfatul meu în considerare:Aplecați-vă asupra copiilor cu toată dragostea și oferți totul din ce a-ți adunat de-a lungul vieții pentru că ei,micuții au nevoie de mult mai mult decît le oferă scoala!

  3. Aveți dreptate!
    Copiii sunt dornici de comunicare asertivă!
    In legătură cu suplimentarea pregătirii elevilor, sunteți avantajat căci:
    1. Puteți face alegeri personale, nefăcând parte din sistem ( cel de învățământ)-legate de momentul, cadrul, alegerea persoanelor!
    2. Cadrul in care faceți activitatea nu e monitorizat coercitiv atât de intens ca cel de la locul de muncă al profesorului!
    3.Elevii se manifestă altfel când pot face alegeri personale ( ca orice individ!)
    P.S.Și profesorii din școli se implică emoțional! Mult, până la uitare de sine!
    E mult de discutat pe subiect!
    Faptul ca există alternativă e bine!
    Faptul că se pun situațiile pe talere opuse ale balanței nu e fair!
    Omul face alegeri ( când poate!).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Marți, 27 februarie, data limită pentru înscrierile elevilor de liceu la etapa județeană a Olimpiadei de Securitate Cibernetică. Cei mai buni pot ajunge în tabăra de pregătire pentru Campionatul European și să fie admiși la facultățile de profil fără examen

Elevii de liceu mai au la dispoziție ziua de marți, 27 februarie, până la miezul nopții, pentru a se înscrie online la prima ediție a olimpiadei naționale dedicate securității cibernetice,…
Vezi articolul

VIDEO În comunitățile vulnerabile nu există o educație a copiilor sau a cadrelor didactice de a comunica pe platformele online. Orele de TIC nu au creat un efect de învățare pe termen lung, spune Liviu Măgurianu de la Salvați Copiii

În comunitățile vulnerabile, în care lucrează specialiștii Organizației Salvați Copiii, nu există o educație a copiilor sau a cadrelor didactice de a comunica pe platformele online, spune Liviu Măgurianu, Cooordonator…
Vezi articolul