Una din 3 fete cu încredere de sine scăzută spune că părinții nu înțeleg presiunea de imagine pe care o simte pe rețelele de socializare – Studiu

789 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Una din 3 fete cu încredere în sine scăzută spune că părinții nu înțeleg presiunea de a arăta perfect pe rețelele de socializare, conform unui studiu realizat în România de Dove la începutul anului 2021. Din cauza stereotipurilor de frumusețe nerealiste promovate în social media, 74% dintre fetele cu încredere de sine scăzută folosesc aplicații de editare foto pentru a schimba felul în care arată în poze, iar mai mult de jumătate dintre fete folosesc filtre pentru a le face „să arate mai bine”. Astfel, a fost lansat un ghid pentru părinți despre Încrederea în sine și Social Media, se arată într-un comunicat de presă Dove.

Acesta poate fi consultat și descărcat gratuit pe site-ul https://www.dove.com/ro/încredere.  Prin intermediul său, adulții pot învăța cum să ajute și să susțină tinerii pentru a depăși lipsa de încredere în propriul corp, care le poate afecta sănătatea, prieteniile și chiar performanțele școlare ale acestora. 

„Faptul că fetele încep de la 11 ani să își modifice imaginile pentru a arăta cât mai asemănător cu prietenii, celebritățile sau influencerii cu care se compară pe internet trebuie să ne dea de gândit. Credem că părinții și adulții, în general, dacă au la îndemână informațiile și instrumentele necesare, pot înțelege mai bine presiunea pe care o resimt tinerii în social media. Cu ajutorul noului ghid educațional părinții își pot sprijini copiii să folosească rețelele de socializare din perspectiva unor spații pozitive și creative, în care își pot exprima liber propria identitate, evitând folosirea acestora ca surse de validare și anxietate.”, declară Andreea Dicu, Brand Manager Dove România.

Programul educațional „Ai încredere în tine”, implementat la nivel global din 2004, și începând din acest an și în România a ajuns la peste 69 de milioane de tineri din 142 de țări. Din primele luni ale anului, peste 1.500 de elevi ai mai multor școli și licee din România au beneficiat de ateliere despre consolidarea încrederii în sine.

Programul conține ghiduri de activitate și articole menite să-i ajute pe părinți să abordeze subiecte delicate, cum ar fi bullying-ul sau neîncrederea în propriul corp; sesiuni care pot fi predate la școală, în orele de dirigenție, pentru consolidarea încrederii de sine, precum și activități educaționale dedicate mentorilor și liderilor ai asociațiilor de tineret.

Sursă foto: Pixabay


2 comments
 1. IQ-ul copiilor și al adolescenților este in continua scadere in toata lumea, tocmai din cauza acestor retele de socializare si a utilizarii abuzive a internetului. Este o realitate dovedita stiintific in jurul careia politicienii au ridicat un adevarat zid al tacerii. O vad zilnic in toate clasele la care predau, atat eu cat si colegii mei. Noi predam, iar elevii stau pe Instagram. Acolo este toata viata lor, pe Instagram și pe TokTok.

  1. Vă mulțumim pentru că ne-ați scris.

   Resursele dedicate profesorilor sunt gândite astfel încât profesorii să poată susține ateliere despre încrederea în propriul corp la orele de dirigenție și sunt disponibile gratuit pe link-ul: https://www.dove.com/ro/incredereintine.html.

   Există două tipuri de workshop-uri, o sesiune unică și două variante extinse, de 3 sau de 5 sesiuni, ce pot fi accesate la această adresă: https://www.dove.com/ro/incredereintine/school-workshops-on-body-image-confident-me.html. Pe site gasiti si o serie de videoclipuri realizate de profesori din alte țări, care s-au implicat în acest proiect în anii trecuți și împărtășesc din experiența lor, răspunzând totodată celor mai frecvente întrebări ce pot apărea în desfășurarea acestor ateliere: https://www.dove.com/ro/incredereintine/school-workshops-on-body-image-confident-me/confident-me-training-videos-for-teachers.html.

   Sperăm că veți implementa programul Dove – Ai încredere în tine în școala din care faceți parte.

   În cazul în care mai aveți întrebări, vă rugăm să ni le adresați pe e-mail ionut.constantin@imagepr.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bursele pentru olimpicii internaționali care nu câștigă premii la competițiile internaționale, dar fac parte din loturile de concurs, nu sunt prevăzute în legea Educației, acesta este motivul pentru care elevii respectivi au fost trecuți la bursele de merit și nu la cele de excelență olimpică, precizează Ministerul Educației

Ministerul Educației a trimis Edupedu.ro câteva precizări după publicarea articolului în care Consiliul Național al Elevilor a condamnat ferm decizia luată „peste noapte”, de a tăia din draftul metodologiei de…
Vezi articolul