Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a fost acceptată membru al Rețelei pentru dezvoltare sustenabilă ONU

1.127 de vizualizări
Zilele Educației Sexuale
Foto: UBB – Facebook.com
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a fost acceptată ca membru al Reţelei pentru dezvoltare sustenabilă din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, anunță instituția de învățământ superior.

UBB va fi reprezentată în cadrul Reţelei ONU prin Centrul de cercetare pentru dezvoltare sustenabilă din cadrul Facultăţii de Geografie care va avea acces, prin acest statut, la platforma de comunicare online a rețelei, la date, proiecte și experți în domeniul dezvoltării sustenabile, fapt care va oferi Universităţii Babeş-Bolyai posibilitatea de a identifica oportunităţi de finanţare şi colaborare, precum şi de a-şi promova activităţile şi evenimentele din cadrul strategiei de dezvoltare sustenabilă, crescându-i astfel vizibilitatea internaţională.

Daniel David, prorectorul UBB responsabil cu cercetarea, competitivitatea-excelența și publicațiile științifice, a declarat că “această nouă afiliere este extrem de importantă nu doar din perspectiva prestigiului reţelei în care Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca face acum parte, ci şi din punctul de vedere al strategiei noastre instituţionale, reprezentând un pas important în două direcții de bază: recunoașterea internațională a rezultatelor în domeniul cercetării, în acest caz din zona dezvoltării sustenabile, precum și recunoașterea și continuarea proiectelor incluse în strategia ‘UBB goes green’ (http://green.ubbcluj.ro/)”.

La rândul său, acad. prof. dr. József Benedek, coordonatorul activităţii UBB în cadrul Reţelei Națiunilor Unite pentru dezvoltare sustenabilă, a precizat că „în perioada imediat următoare, reprezentanţii Centrului de cercetare pentru dezvoltare sustenabilă al UBB se vor concentra asupra stabilirii contactelor practice în cadrul Reţelei şi asupra identificării mecanismelor şi resurselor de colaborare în domeniul cercetării”.

Rețeaua pentru Dezvoltare Sustenabilă își desfășoară activitatea sub coordonarea Secretariatului General al Națiunilor Unite, mobilizând expertiza ştiinţifică şi tehnologică globală pentru identificarea şi promovarea soluţiilor practice de dezvoltare sustenabilă, implementarea Obiectivelor de dezvoltare sustenabilă stabilite în anul 2015 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, precum şi a Acordului de la Paris în domeniul schimbărilor climatice  ratificat de Uniunea Europeană în data de 5 octombrie 2016, precizează UBB.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Licitația pentru cele 70 de milioane de teste-Covid de salivă se lansează joi, 14 octombrie. Președinta Oficiului Național de Achiziții, Cornelia Nagy: Estimez că licitația se va finaliza în aproximativ două săptămâni

Oficiul Național de Achiziții Centralizate (ONAC) lansează joi, 14 octombrie, licitația pentru cele 70 de milioane de teste de salivă pentru depistarea coronavirusului, care urmează să fie folosite în unitățile…
Vezi articolul

Google anunță schimbări majore în pachetul său pentru educație: Elevii nu vor mai putea intra înaintea profesorilor în ședințe Meet / În Classroom vor putea fi integrate aplicații din surse terțe / Va exista opțiunea de a-i “ține pe mut” pe toți participanții la videoconferință

Google va introduce în lunile următoare peste 50 de schimbări și opțiuni noi în pachetul său de programe pentru educație, care își schimbă numele din G Suite for Education în…
Vezi articolul

Testare obligatorie bisăptămânală pentru elevii și personalul didactic, nedidactic și auxiliar din școli, solicitată de Consiliul Național al Elevilor. Organizația remarcă lipsa de coerență la nivel înalt: Stânga nu știe ce face dreapta în Guvernul României

Într-un comunicat de presă al Consiliului Național al Elevilor (CNE), reprezentanții acestora susțin că “impredictibilitatea din sistem și lipsa de asumare a unor decizii ferme și adaptate contextului în care…
Vezi articolul