Centru de studii avansate în securitate informatică, înființat de Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

863 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au înființat Centrul Român de Studii Avansate în Securitate Informatică. Centrul RO-CyberSecurity va dezvolta cercetări prin programe doctorale și postdoctorale, folosind infrastructura de cercetare din cele două instituții. Aici vor fi organizate și programe de licență, master și postuniversitare.

“Companiile și instituțiile românești – și societatea în ansamblu – vor găsi în acest Centru o zonă de expertiză pentru nevoile lor de dezvoltare și protecție informatică (tehnică/legală). Prin colaborări între UBB și UTCN, alături de parteneri naționali și internaționali, Centrul va genera cunoaștere avansată prin cercetare, o va disemina prin educație și o va utiliza prin servicii inovative către societate”, anunță Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), într-un comunicat de presă.

Centrul se află în subordinea celor două rectorate conduse de Ioan-Aurel Pop, rector UBB, și Vasile Țopa, rector UTCN, prin prorectorii Daniel David, UBB și Sergiu Nedevschi, UTCN, și are doi co-directori: Adrian Petrușel, UBB și Liviu Miclea, UTCN, precum și doi coordonatori: Anca Andreica și Rodica Potolea.

Foto: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea de Vest din Timișoara: Profesorul și criticul literar Mircea Mihăieș a fost laureatul Premiului „Titu Maiorescu”, iar conferențiara universitară Adina Chirilă a primit Premiul „Timotei Cipariu“. Premiile sunt acordate de Academia Română

Academia Română a decernat astăzi premiile anuale, recompensând astfel lucrări publicate în cursul anului 2021. Profesorul universitar și criticul literar Mircea Mihăieș a fost laureatul Premiului „Titu Maiorescu”, iar conferențiara…
Vezi articolul

VIDEO Șase luni, zece cărți și o „bătălie”. Un concurs lansat de biblioteca din Cluj în urmă cu nouă ani îi provoacă pe tineri să citească / Ilinca Seleușan, câștigătoare în acest an: „Prin lectură trăiești experiențe pe care nu le poți avea în viața de zi cu zi”

În urmă cu nouă ani, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj lansa un concurs inedit pentru cititori. Pornit de la o experiență americană, concursul „Bătălia cărților” a devenit național, fiind…
Vezi articolul

Condițiile de admitere la Rezidențiat 2023 se înăspresc prin creșterea pragului minim la 130 de întrebări cu răspuns corect, față de 120 cât era anul trecut – proiect / Propunerea invocă „ridicarea nivelului de selecție“, deși a mai fost o încercare similară eșuată în 2022, când 600 de locuri au rămas neocupate

Pragul de admitere la examenul de rezidențiat în 2023 crește la 65% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări, pentru fiecare domeniu, față de pragul…
Vezi articolul

Jane Austen, eliminată dintr-un curs de literatură engleză de la o universitate britanică și înlocuită cu o autoare care scrie despre afro-americani. Măsura ar face parte din revizuirea curriculei „colonialiste”

O universitate din Marea Britanie a eliminat din programa studiată un curs de literatură despre Jane Austen, autorea celebrelor cărți Mândrie și Prejudecată, Rațiune și simțire și Emma. Catedra de…
Vezi articolul