Universitățile australiene reintroduc examenele „cu pix și hârtie” după ce studenții au fost prinși trișând cu ajutorul softurilor de inteligență artificială

6.196 de vizualizări
Foto © Andreaobzerova | Dreamstime.com
Universitățile australiene au fost nevoite să schimbe modul în care organizează examenele și alte evaluări, pe fondul temerilor că studenții folosesc un nou software de inteligență artificială pentru a scrie eseuri, transmite The Guardian, potrivit G4Media.ro.

Instituțiile importante au adăugat noi reguli care prevăd că utilizarea inteligenței artificiale reprezintă trișare, iar unii studenți au fost deja prinși folosind acest software. Însă un expert în inteligență artificială a avertizat că universitățile se află într-o „cursă a înarmării” pe care nu o pot câștiga niciodată.

ChatGPT, care generează texte pe orice subiect ca răspuns la o solicitare sau la o interogare, a fost lansat în noiembrie de OpenAI și a fost deja interzis pe toate dispozitivele din școlile publice din New York din cauza îngrijorărilor legate de „impactul negativ asupra învățării elevilor” și a potențialului de plagiat.

La Londra, un profesor universitar a testat-o în raport cu o întrebare de examen din 2022 și a declarat că răspunsul IA a fost „coerent, cuprinzător și se limitează la punctele esențiale, ceea ce studenții nu reușesc adesea să facă”, adăugând că va trebui să „stabilească un alt tip de examen” sau să îi priveze pe studenți de acces la internet pentru examenele viitoare.

Articolul complet, pe G4Media.ro.

Foto © Andreaobzerova | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesoara de informatică Dana Lica: Copilul trebuie să aibă cultura învățării de acasă și pe această bază un profesor poate construi / Învățământul de performanță ar putea fi un model de bună practică. Elevii de excepție care sunt ascultați pot ajuta să îmbunătățească tot actul educațional

Cultura învățării la un elev trebuie să vină de acasă mai întâi, pentru ca apoi profesorul să construiască un caracter și cunoștințe alături de copil și părinte, este de părere…
Vezi articolul

Tăieri de sume pentru transportul elevilor, înainte de campania electorală, făcute Ministerul Educației într-un nou proiect de HG. După ce în urmă cu o lună solicita 99 de milioane de lei, acum suma e mai mică cu două treimi

Ministerul Educației taie din sumele pentru transportul elevilor, într-un proiect de hotărâre de Guvern, pus în dezbatere publică la aproape o lună de când a depus un proiect similar. Propunerea…
Vezi articolul