USR: Ligia Deca consfinţeşte degradarea iremediabilă a Educaţiei / Lista persoanelor acuzate de plagiat numite în instituția care ar trebui să analizeze cauzele de plagiat 

2.912 vizualizări
Foto: Ilona Andrei – G4Media.ro
Reprezentanţii USR condamnă ferm compromiterea de către PSD şi PNL a instituţiilor statului, prin numirea unor persoane cu probleme de integritate în Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), transmite News.ro, conform G4Media.ro.

După ce mai întâi au încercat desfiinţarea lui, pentru a-l proteja pe prim-plagiatorului ţării iar apoi, prin noua lege a învăţământului superior, i-au lăsat doar un rol decorativ, fără atribuţii reale de sancţionare a plagiatului, PSD şi PNL îl populează cu personaje compromise din punct de vedere academic şi moral, arată comunicatul de presă al USR.

„Ministerul Educaţiei Naţionale a numit recent în CNATDCU mai multe persoane care fie că au plagiat, fie au condus lucrări plagiate sau au girat lucrări cu valoare pseudoştiinţifică scrise în închisoare de persoane condamnate pentru corupţie:

– Melania-Gabriela Ciot, de la Universitatea «Babeş-Bolyai» din Cluj-Napoca este de 20 de ani membru PSD, şi, conform presei, a plagiat masiv un articol scris împreună cu conducătorul de doctorat, fostul negociator şef în relaţia cu Uniunea Europeană, Vasile Puşcaş, conducătorul ei de doctorat (…)”.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

3 comments
  1. Nu trebuie sa ocolim nici intrebarea: oare primul dascal al tarii – prin profesie si prin pretentia de a sti cum se poate reforma invatamantul romanesc – locatar la Cotroceni, ce parere are despre aceasta actiune a doamnei Ligia Deca, creatia sa ca ministru ? Sau nu-i pasa daca, tacand, se aliniaza si el sirului de propagatori ai hotiei intelectuale ? In acest caz , ce spune teoria lucrului bine facut ?

  2. Nici dl prof Mircea Dumitru nu a fost agreat și nu a avut viață lungă că ministru în minister tot din cauză că alții de acolo au plagiat.Pagiaturile nu ne duc decât la o încărcătură a lucrurilor repetabile,a desataciunilor pe care unii le-au descoperit,iar alții au încercat să facă din țânțar armăsar…

    1. Sunteti mult prea “soft” cand spuneti ca plagierile nu fac decat sa repete ceea ce au descoperit altii deja. Plagiatul este, pur si simplu, un furt intelectual si o dovada de impotenta profesionala si ambitie bolnavicioasa din partea celui care-l comite, fara a mai vorbi de lipsa de caracter si probitate profesionala a plagiatorului. Incadrat in orice functie de indrumare in invatamant, stiinta si cultura, plagiatorul devine un vector de propagare (mai mult sau mai putin subtila) a naravului plagierii. Adica devine un propagator al hotiei. Ce-ar mai fi de adaugat ? Ca un ministru care nu tine seama de asta devine si el tot un propagator al hotiei ? Asta e clar !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Standardele curriculare și de evaluare, până la finalului anului 2023 – spune secretarul de stat Bogdan Cristescu: Este nevoie de o foarte clară schimbare de abordare, de mentalitate. La evaluările internaționale, PISA, PIRLS, TIMSS, itemii sunt secreți – va fi suficient de ciudat să nu vedem subiectele și să nu credem că le ascunde cineva, dar va trebui să ne obișnuim și cu asta

Standardele „sunt prevăzute în lege, reușim, sper eu, să le facem până la finalul anului 2023, ne-am angajat, este un program finanțat din fonduri europene”, a anunțat secretarul de stat…
Vezi articolul