USR: Ligia Deca consfinţeşte degradarea iremediabilă a Educaţiei / Lista persoanelor acuzate de plagiat numite în instituția care ar trebui să analizeze cauzele de plagiat 

2.917 vizualizări
Foto: Ilona Andrei – G4Media.ro
Reprezentanţii USR condamnă ferm compromiterea de către PSD şi PNL a instituţiilor statului, prin numirea unor persoane cu probleme de integritate în Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), transmite News.ro, conform G4Media.ro.

După ce mai întâi au încercat desfiinţarea lui, pentru a-l proteja pe prim-plagiatorului ţării iar apoi, prin noua lege a învăţământului superior, i-au lăsat doar un rol decorativ, fără atribuţii reale de sancţionare a plagiatului, PSD şi PNL îl populează cu personaje compromise din punct de vedere academic şi moral, arată comunicatul de presă al USR.

„Ministerul Educaţiei Naţionale a numit recent în CNATDCU mai multe persoane care fie că au plagiat, fie au condus lucrări plagiate sau au girat lucrări cu valoare pseudoştiinţifică scrise în închisoare de persoane condamnate pentru corupţie:

– Melania-Gabriela Ciot, de la Universitatea «Babeş-Bolyai» din Cluj-Napoca este de 20 de ani membru PSD, şi, conform presei, a plagiat masiv un articol scris împreună cu conducătorul de doctorat, fostul negociator şef în relaţia cu Uniunea Europeană, Vasile Puşcaş, conducătorul ei de doctorat (…)”.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

3 comments
  1. Nu trebuie sa ocolim nici intrebarea: oare primul dascal al tarii – prin profesie si prin pretentia de a sti cum se poate reforma invatamantul romanesc – locatar la Cotroceni, ce parere are despre aceasta actiune a doamnei Ligia Deca, creatia sa ca ministru ? Sau nu-i pasa daca, tacand, se aliniaza si el sirului de propagatori ai hotiei intelectuale ? In acest caz , ce spune teoria lucrului bine facut ?

  2. Nici dl prof Mircea Dumitru nu a fost agreat și nu a avut viață lungă că ministru în minister tot din cauză că alții de acolo au plagiat.Pagiaturile nu ne duc decât la o încărcătură a lucrurilor repetabile,a desataciunilor pe care unii le-au descoperit,iar alții au încercat să facă din țânțar armăsar…

    1. Sunteti mult prea “soft” cand spuneti ca plagierile nu fac decat sa repete ceea ce au descoperit altii deja. Plagiatul este, pur si simplu, un furt intelectual si o dovada de impotenta profesionala si ambitie bolnavicioasa din partea celui care-l comite, fara a mai vorbi de lipsa de caracter si probitate profesionala a plagiatorului. Incadrat in orice functie de indrumare in invatamant, stiinta si cultura, plagiatorul devine un vector de propagare (mai mult sau mai putin subtila) a naravului plagierii. Adica devine un propagator al hotiei. Ce-ar mai fi de adaugat ? Ca un ministru care nu tine seama de asta devine si el tot un propagator al hotiei ? Asta e clar !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

LIVE VIDEO Rezultate finale Bacalaureat 2022. Rata de promovare 75,2% – mai mare cu 1,9% față de rezultatele dinainte de contestații / Cîmpeanu: Au fost modificate în continuare foarte multe note. Avem încă 60 de medii de 10

Rezultatele finale la Bac 2022, după recorectarea a peste 49.000 de lucrări contestate vor fi afișate vineri, 1 iulie. Rata de promovare a crescut în urma contestațiilor, a declarat ministrul…
Vezi articolul

Elevii legitimați pot participa la Olimpiada națională a sportului școlar (O.N.S.Ș.), potrivit Ordinului pentru modificarea Regulamentului de organizare și desfășurare a competițiilor sportive școlare

La Olimpiada națională a sportului școlar (O.N.S.Ș.) au dreptul de participare toți copiii și elevii din unitățile de învățământ preuniversitar înscriși, la data de 1 octombrie a anului școlar în…
Vezi articolul
Repartizarea copiilor în clasa pregătitoare - costul standard pe elev

Liceele pedagogice vor putea forma învățători, dar vor fi angajați pe perioadă determinată. Pentru a se titulariza, aceștia trebuie să termine o facultate de profil – proiectul legii Deca

Liceele pedagogice formează absolvenți pentru specializările educație timpurie, pedagogia învățământului primar, pedagogie generală și mediere școlară, potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar, asumat de Ligia Deca. Acest lucru înseamnă că învățătorii…
Vezi articolul