VIDEO Aproape 175 de mii de copii și tineri, cu vârsta între 12 și 18 ani, sunt vaccinați, anunță ministrul Educației cu o lună înaintea începerii anului școlar

742 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Sunt vaccinați aproape 30 de mii de copii cu vârsta între 12 și 15 ani și aproape 145 de mii de tineri cu vârsta între 16 și 18 ani, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care a făcut declarația într-o emisiune la B1TV. Cifrele vin cu o lună înaintea debutului cursurilor anului școlar 2021-2022, care va avea loc pe 13 septembrie.

“Foarte puțini“, a adăugat Cîmpeanu, care a mai spus că “pentru copiii cu vârsta de 12-15 ani procentul celor vaccinați este de 4%, este într-adevăr foarte puțin, dar să nu uităm că a fost permisă vaccinarea doar începând cu data de 1 iulie“.

“Pentru cei care sunt mai mari, 16-20 de ani, este de 20%. Oricum, în ambele situații sub media națională, care și așa nu este foarte ridicată“, a mai spus ministrul.

Anul şcolar 2021-2022 începe pe 13 septembrie 2021 pentru elevi şi se încheie pe 11 iunie 2022, are 34 de săptămâni, potrivit Ordinului de ministru nr. 3.243 din 5 februarie 2021. Este împărţit în două semestre şi trei vacanţe, din care două pentru toţi elevii, plus o vacanţă pentru elevii din ciclul primar şi copiii de la grădiniţă, fiind unul dintre cei mai scurți ani școlar din istoria recentă.

Calendarul anului școlar în format printabil este aici.

Articol în curs de actualizare

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Subiecte de Bacalaureat “care să nu mai fie bazate pe memorie”, anunțate spre pilotare de ministrul Educației pentru examenul din 2021 / Plus: Anisie anunță planuri-cadru noi începând de la clasa pregătitoare și până la finalizarea liceului

“Pentru anul acesta școlar, nu se poate schimba nimic. Ceea ce pot să spun este că putem să construim pentru anul viitor măcar subiecte în așa fel încât, pilotându-le, să…
Vezi articolul

Adolescența în pandemie. Cum își pot da seama părinții și profesorii că adolescentul suferă? Viorica Stoian, Psihoterapeut: Dacă a devenit rebel, e furios și iritat din „te miri ce” sau dimpotrivă, s-a închis în sine, comunică foarte puțin, este timpul să acționeze

“Într-un mediu de interacțiune online sau fluctuant, școală normală versus școală online, adolescenții pot ajunge să nu-și mai conștientizeze în mod corect și realist valorile, competențele și abilitățile”, spune psihologul…
Vezi articolul