VIDEO Aproape 175 de mii de copii și tineri, cu vârsta între 12 și 18 ani, sunt vaccinați, anunță ministrul Educației cu o lună înaintea începerii anului școlar

729 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Sunt vaccinați aproape 30 de mii de copii cu vârsta între 12 și 15 ani și aproape 145 de mii de tineri cu vârsta între 16 și 18 ani, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care a făcut declarația într-o emisiune la B1TV. Cifrele vin cu o lună înaintea debutului cursurilor anului școlar 2021-2022, care va avea loc pe 13 septembrie.

“Foarte puțini“, a adăugat Cîmpeanu, care a mai spus că “pentru copiii cu vârsta de 12-15 ani procentul celor vaccinați este de 4%, este într-adevăr foarte puțin, dar să nu uităm că a fost permisă vaccinarea doar începând cu data de 1 iulie“.

“Pentru cei care sunt mai mari, 16-20 de ani, este de 20%. Oricum, în ambele situații sub media națională, care și așa nu este foarte ridicată“, a mai spus ministrul.

Anul şcolar 2021-2022 începe pe 13 septembrie 2021 pentru elevi şi se încheie pe 11 iunie 2022, are 34 de săptămâni, potrivit Ordinului de ministru nr. 3.243 din 5 februarie 2021. Este împărţit în două semestre şi trei vacanţe, din care două pentru toţi elevii, plus o vacanţă pentru elevii din ciclul primar şi copiii de la grădiniţă, fiind unul dintre cei mai scurți ani școlar din istoria recentă.

Calendarul anului școlar în format printabil este aici.

Articol în curs de actualizare

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

În unele școli doi din 3 angajați ai sistemului de învățământ doresc să se vaccineze / Rata din mai multe unități s-a situat în prima perioadă pe undeva pe la 66% – Cîmpeanu despre rezultatele preliminare la chestionarul privind disponibilitatea de vaccinare a personalului din învățământ

Avem multe unități de învățământ în care doi din trei angajați din preuniversitar sunt dispuși să se vaccineze împotriva COVID-19, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la Libertatea. Este vorba de…
Vezi articolul