VIDEO Aproape 175 de mii de copii și tineri, cu vârsta între 12 și 18 ani, sunt vaccinați, anunță ministrul Educației cu o lună înaintea începerii anului școlar

743 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Sunt vaccinați aproape 30 de mii de copii cu vârsta între 12 și 15 ani și aproape 145 de mii de tineri cu vârsta între 16 și 18 ani, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care a făcut declarația într-o emisiune la B1TV. Cifrele vin cu o lună înaintea debutului cursurilor anului școlar 2021-2022, care va avea loc pe 13 septembrie.

“Foarte puțini“, a adăugat Cîmpeanu, care a mai spus că “pentru copiii cu vârsta de 12-15 ani procentul celor vaccinați este de 4%, este într-adevăr foarte puțin, dar să nu uităm că a fost permisă vaccinarea doar începând cu data de 1 iulie“.

“Pentru cei care sunt mai mari, 16-20 de ani, este de 20%. Oricum, în ambele situații sub media națională, care și așa nu este foarte ridicată“, a mai spus ministrul.

Anul şcolar 2021-2022 începe pe 13 septembrie 2021 pentru elevi şi se încheie pe 11 iunie 2022, are 34 de săptămâni, potrivit Ordinului de ministru nr. 3.243 din 5 februarie 2021. Este împărţit în două semestre şi trei vacanţe, din care două pentru toţi elevii, plus o vacanţă pentru elevii din ciclul primar şi copiii de la grădiniţă, fiind unul dintre cei mai scurți ani școlar din istoria recentă.

Calendarul anului școlar în format printabil este aici.

Articol în curs de actualizare

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ușă deschisă pentru aglomerarea claselor de elevi. Din anul școlar 2024-2025, cu aprobarea Ministerului Educației, într-o grupă de creșă pot să fie peste 22 de copii și peste 28 de elevi într-o clasă de gimnaziu și liceu – proiect

Din anul școlar 2024-2025, școlile pot solicita inspectoratelor școlare, în situații excepționale, în baza unei justificări a consiliului de administrație, suplimentarea sau diminuarea cu 2 elevi sub efectivul minim sau…
Vezi articolul

În concursul de directori “li se face vânt unora pregătiți și corecți, pentru a menține interimar, pe funcții, oameni care nu pot trece nici măcar examenul scris” / Situația e posibilă în urma unor schimbări în metodologie – senatorul Ștefan Pălărie

Din metodologia actuală pentru posturile de directori de școli au dispărut prevederi care existau în metodologia din 2016, ce prevedea că, în funcțiile rămase vacante, nu pot fi numite, între…
Vezi articolul

Consiliul pentru Combaterea Discriminării anunță Ministerul Educației că încalcă Constituția prin eliminarea elevilor din școlile particulare din rândul beneficiarilor de burse școlare

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării transmite Ministerului Educației că proiectul de OUG prin care ministrul Ligia Deca vrea să-și modifice pentru a treia oară propriile legi ale învățământului limitează beneficiarii…
Vezi articolul

Șase candidați înscriși în alegerile pentru funcția de rector la Universitatea Dunărea de Jos din Galați / Lucian Puiu Georgescu, neconfirmat după scrutinul inițial, nu mai candidează

Șase candidaturi au fost aprobate, săptămâna aceasta, de Senatul Universității „Dunărea de Jos” din Galați” în alegerile pentru funcția de rector al instituției de învățământ superior, alegeri programate pentru 22…
Vezi articolul