VIDEO Evaluare Națională 2021 Programa școlară de limba și literatura română, explicată de experții de la Institutul de Lingvistică al Academiei Române. Prima lecție: noțiuni de fonetică și fonologie

8.561 de vizualizări
Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com
Experții de la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” din cadrul Academiei Române au realizat lecții video de gramatică a limbii române din programa școlară de limba și literatura română, după care elevii vor primi subiecte la Evaluarea Națională. În primul video publicat săptămâna aceasta, Adina Dragomirescu, directorul Institutului de Lingvistică le explică elevilor o serie de informații privind domeniul foneticii și al fonologiei.

„Ministerul Educației, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” din cadrul Academiei Române și Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație vin în sprijinul elevilor și al cadrelor didactice cu un ciclu de patru sesiuni de întrebări și răspunsuri dedicate explicării unor noțiuni de limba română din programa școlară de gimnaziu și programa de examen la disciplina Limba și literatura română pentru Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII)”, se arată într-o postare de pe Facebook a Institutului de Lingvistică.

Descarcă de aici programa pentru Limba Română de la Evaluarea Națională 2021
Calendar Evaluarea Națională 2021
  • 07 – 11 iunie 2021            Înscrierea la evaluarea națională
  • 11 iunie 2021                    Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 22 iunie 2021                   Limba și literatura română – probă scrisă
  • 24 iunie 2021                    Matematica – probă scrisă
  • 25 iunie 2021                  Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 29 iunie 2021                  Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021    Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2021                      Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


4 comments
  1. Mi se pare absurd sa ceri elevilor de clasa a VIII-a sa stie asemenea aspecte. I-ati tampit cu metalimbajul! Nici studentii de Litere nu cerd sa-l stapaneasca.

  2. Bine ca nu ati inceput cursul pe 22 iunie cand va fi examenul la lb.romana.Porcul se îngrașa in ajun.

    1. E suficient ca tampitii astia dau Evaluarea in ultima saptamana cand trebuie sa incheiem medii, sa umblam in documente scolare, sa participam la CA-uri si CP-uri de final de an si toate acestea fara a avea voie sa intram in scoala, deoarece este evaluare filmata. Eu am 4 scoli. Ce fac cu mediile? Cum le inchei? In zilele cand am la 2 scoli este evaluare fix cand trebuie incheiate mediile. Sa vin in alta zi nu pot, am ore de dimineata pana la 5. Sunt profesor si la clase primare. Scolile unde trebuie sa inchei mediile pe evaluare nici nu au atunci program. Cine a gandit tampenia aceasta? Pe bune, cine e cretinul? Cadrele vor fi sufocate: si ore si in comisie si incheiere de situatie scolara semestriala, anuala, dirigintii cu atatea de facut. Si toate fara sa ai acces in scoala, orele fiind online, ca e evaluare filmata. Incredibil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Testele de antrenament pentru elevii care vor da Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat 2023 nu vor mai fi publicate, spune șeful instituției care face subiectele de examen: „Pot fi folosite cele din anii anteriori”

În anul școlar 2022-2023, nu o să mai fie publicate teste de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, cei care urmează să susțină Evaluarea Națională și examenul…
Vezi articolul

Patru examene la finalul clasei a VIII-a, Bacalaureat din toate materiile, inclusiv arte, propunerile lui Daniel Funeriu pentru noua lege a educației: Dacă îți iei Bacalaureatul, trebuie să știi care e diferența între Van Gogh și Picasso

„Este absolut esențial să evaluăm la finalul clasei a VIII-a toate materiile predate sau un număr cât mai mare de materii predate. Dacă evaluez în clasa a VIII-a română și…
Vezi articolul