VIDEO Mai multe organizații masonice au premiat elevi și profesori din Deva, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Hunedoara și cu Alianța Timișoara Universitară / Atât șefa inspectoratului școlar, Maria Ștefănie, cât și prorectorul UVT, Mădălin Bunoiu, sunt membri ai unor organizații masonice

4.094 de vizualizări
Foto: Facebook.com
Sub numele Gala Excelenței Hunedorene – Premiile și Bursele „Iancu de Hunedoara”, mai multe organizații masonice premiază de ani de zile elevi din Deva, împreună cu Inspectoratul școlar județean Hunedoara. Evenimentul are ca parteneri și “universități prestigioase din Timișoara care fac parte din Alianța Timișoara Universitară, Asociația Iancu de Hunedoara, și Capitúlul Neboisa, sub auspiciile Marii Loji Naționale din România”, așa cum menționează într-o postare pe Facebook chiar inspector general școlar din Hunedoara, Maria Ștefănie. Atât șefa inspectoratului școlar, Maria Ștefănie, cât și prorectorul UVT, Mădălin Bunoiu, sunt membri ai unor organizații masonice.

Anul acesta pe 6 octombrie a avut loc cea de-a VII-a ediție a Galei. La premiere au participat și prefectul județului Hunedoara și alți colegi de Consiliu Județean. Unul dintre membrii Asociației care a acordat premiile este omul de afaceri Dorin Cupețiu, condamnat la 6 ani de închisoare, dar achitat.

Mai multe organizații masonice, sub patronajul Marii Loji Naționale din România, au premiat pe 6 octombrie, la Hunedoara, elevi cu rezultate deosebite și le-au acordat burse.

Premii au primit și câțiva profesori. Postarea de pe Facebook a inspectorului general școlar din Hunedoara, Maria Ștefănie, este însoțită de fotografii și filmulețe în care elevii primesc premiile pe scena Teatrului de Artă din Deva, iar în spatele elevilor apare un banner pe care scrie Marea Lojă Națională a României, iar alături se vede reclama către cele 3 asociații.

Unii elevi și profesori “cu rezultate remarcabile obținute în anul școlar 2022-2023” au primit premii, alții burse, iar elevii premiați care aleg să urmeze una dintre universitățile din Alianța Timișoara Universitară, vor primi cazare gratuită în cămine.

În postarea de pe Facebook nu se precizează nici valoarea burselor și premiilor, nici care sunt meritele deosebite ale elevilor și profesorilor.

În alți ani au fost făcute referiri în comunicatele de presă privind criteriile de premiere și valoarea premiilor. Astfel, la ediția din 2017, fiecare dintre cei trei elevi premiați a primit 1.000 de lei şi 500 de lei fiecare dintre cei trei profesori coordonatori, potrivit mesagerulhunedorean.ro. Alți 3 elevi au primit atunci burse de merit ”Iancu de Hunedoara” – 2017-2018 în valoare de 250 de lei/lună timp de un an calendaristic. În anul școlar 2020-2021, au fost acordate 7 burse în funcție de mediile obținute de elevi pe parcursul claselor IX-XI și de situația socială a acestora”.

În două postări separate, Inspectoratul școlar județean menționează motivele pentru care unii elevi au fost premiați: Curea Andreea Melinda din clasa a XII-a a primit bursă de merit pentru rezultatele obținute la chimie, matematică și limba franceză, materii pe care le studiază cu interes.

Sunt menționate și rezultatele obținute anul acesta în cadrul competițiilor naționale și internaționale de informatică ale elevului Alexandru Todoran de la Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu” din Orăștie, alături de profesorul său, Daniel Popa.

Alți premianți:

– Nagy Nandor, de la Clubul Sportiv Școlar Hunedoara, profesor coordonator Băjan Anca;

– Mihuț Matei, de la Colegiul Național „Decebal” Deva, profesor coordonator Crișan Adriana Crina.

Șefa inspectoratului școlar și prorectorul UVT, Mădălin Bunoiu, membri ai unor organizații masonice

Inspectorul general școlar Hunedoara, Maria Ștefănie este membră a unei asociații masonice, potrivit declarației sale de interese.

În fotografia reprezentativă a paginii de Facebook a Asociației Neboisa apare precizarea: Teritoriu Masonic Național România, făcând referire la Hunedoara.

Redăm din mesajul inspectoarei generale școlare, Maria Ștefănie pe Facebook:

“Apreciem cu adevărat sprijinul oferit de oamenii de valoare care susțin performanța și excelența în educație, sub patronajul cărora sunt marcate evenimente precum Gala Excelenței Hunedorene – Premiile și Bursele „Iancu de Hunedoara”- Ediția a VII-a, 2023, un eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, în parteneriat cu Alianța Timișoara Universitară, cu Asociația Iancu și Fiii și Capitúlul NEBOISA, sub auspiciile Marii Loji Naționale din România.

FOTO: Inspector general școlar Maria Ștefanie Sursa: ISJ Hunedoara

Alianța Timișoara Universitară include prestigioasele universități timișorene, respectiv Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara.

În cadrul acestei gale au fost premiați elevi și dascăli de excepție, cu rezultate remarcabile obținute în anul școlar 2022-2023.

De asemenea, în cadrul Galei Excelenței Hunedorene Premiile și Bursele „Iancu de Hunedoara”- Ediția a VII-a, 2023 au fost acordate și un număr de șapte burse „Iancu de Hunedoara” pentru șapte elevi de clasa a XII-a, cu rezultate deosebite. Mai mult decât atât, universitățile din spațiul timișorean, cuprinse în Alianța Timișoara Universitară asigură cazare gratuită pentru acești elevi apreciați în cadrul Galei Excelenței Hunedorene, care aleg să studieze la una dintre cele patru prestigioase universități.

Gratitudinea noastră se îndreaptă, în primul rând, spre elevii demni de toată lauda, care reprezintă cu cinste județul Hunedoara, dar și spre dascălii lor, alături de care au demonstrat că drumul spre înaltele culmi ale succesului poate fi parcurs cu probitate, determinare și conștiinciozitate.

Au fost alături de noi și le mulțumim pentru sprijin și pentru frumoasa colaborare domnului conf. univ. Dr. Octavian Mădălin Bunoiu, prorector al Universității de Vest din Timișoara, domnului prof. univ. dr. Andrei Motoc, asistent al Marelui Maestru al Marii Loji Naționale din România, prorector al Universității de Medicină si Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, domnului conf. univ. dr. Liviu Ioan Cădariu-Brăiloiu, prorectorul Universității Politehnica Timișoara, domnul conf. univ. dr. Imre Kalman, prodecan în cadrul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, doamna Cojocaru Diana, inspector pentru relația cu mediul preuniversitar, Universitatea de Vest din Timișoara, domnului conf. univ. dr. ing. ec., Gelu-Ovidiu Tirian, decanul Facultății de Inginerie din Hunedoara, Universitatea Politehnica Timişoara, domnului Călin Petru Marian, prefect, Instituția Prefectului – Județul Hunedoara, domnului Alin Adam Țambă, vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, domnului prof. dr. Anișor Pârvu, consilier pentru probleme de învățământ, cabinetul Primarului – Primăria Municipiului Hunedoara”.

La rândul său, Mădălin Bunoiu, prorector al Universității de Vest din Timișoara și președinte ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior) este membru al Marii Loje Naționale din România.

Prorectorul Universității de Vest din Timișoara a scris pe pagina sa de Facebook: “Organizarea evenimentului, gestionată de către Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, a fost ireprosabilă, făcând dovada maturității la care a ajuns acest proiect educațional dar și a implicării celor cărora le pasă cu adevărat de viitorul tinerilor. Această a VII-a ediție a marcat si o premieră, partenerul academic al evenimentului nu a mai fost doar Universitatea de Vest din Timișoara ci Alianța Timișoara Universitară, alianța ce reunește toate cele 4 universități din Timișoara. Toți membrii ATU au asumat susținerea tinerilor bursieri în cazul în care aceștia vor alege să studieze în centrul universitar Timișoara.

Foto: Mădălin Bunoiu, prorector al Universității de Vest din Timișoara. Sursa: Facebook Mădălin Bunoiu

Pentru că așa este firesc, menționez în încheierea acestui text ca acest proiect merge mai departe prin susținerea sa de către Asociatia Iancu de Hunedoara, prin Dorin Cupețiu, Emil Gros și a celorlalți membri ai asociației, prin alti sustinatori ai asociatiei (Sanda Năstase, Monica Cupetiu) și prin parteneriatul solid cu ISJ Hd și doamna inspector scolar general Maria Stefanie“, a scris Bunoiu.

Într-un interviu acordat în 2017 pentru un reportaj realizat de Universitatea la care este prorector, Mădălin Bunoiu spunea că Asociația care acordă premiile are în componența sa oameni inimoși, dar a evitat să spună numele Asociației.

Cine sunt membrii Asociației Iancu de Hunedoara

Dorin Cupețiu este om de afaceri condamnat în 2020 la 6 ani de detenție pentru evaziune fiscală, dar achitat.

Emil Gros – asociat coordonator la Expert Insolvență SPRL, administrator judiciar al societății Complexul Energetic Hunedoara SA.

Marea Lojă Națională din România a fost înființată în 1993. Radu Bălănescu este Mare maestru al Lojei, francmason, medic pediatru, chirurg, doctor în științe medicale, medic specialist în chirurgie și ortopedie pediatrică, directorul medical și șeful Clinicii de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Grigore Alexandrescu. Din Marea Lojă Națională din România face parte și Marea Lojă Masonică înființată de Nicolas (Bogdan) Buzăianu şi Corneliu Vișoianu. Marea Lojă Masonică, masoneria Energiei, era o grupare disidentă, constituită din mulți dintre ‘frații’ migrați de la alte loje”, relatau în 2017 jurnaliștii Pro TV, într-o anchetă “România te iubesc”, unde îl prezentau pe Corneliu Vișoianu, drept “un specialist în strategii de comunicare, traseist politic pe care l-am regăsit în 2013 consilier al premierului Ponta, ocupându-se de problemele românilor de pretutindeni”. 

Prima ediție a Galei Excelenței Hunedorene – Premiile și Bursele „Iancu de Hunedoara” au avut loc în 2017. Inspectoratul școlar general a fost partener al Galei de la prima ediție, inspector general școlar fiind tot Maria Ștefănie.


8 comments
 1. Sub numele Gala Excelenței Hunedorene – Premiile și Bursele „Iancu de Hunedoara”, mai multe organizații masonice premiază de ani de zile elevi din Deva, împreună cu Inspectoratul școlar județean Hunedoara. Evenimentul are ca parteneri și “universități prestigioase din Timișoara care fac parte din Alianța Timișoara Universitară, Asociația Iancu de Hunedoara, și Capitúlul Neboisa, sub auspiciile Marii Loji Naționale din România”, așa cum menționează într-o postare pe Facebook chiar inspector general școlar din Hunedoara, Maria Ștefănie. Atât șefa inspectoratului școlar, Maria Ștefănie, cât și prorectorul UVT, Mădălin Bunoiu, sunt membri ai unor ORGANIZAȚII MASONICE.

  Comentariul meu suplimentar

  Din nefericire, cam așa stau lucrurile și în acest domeniu, în acest moment în România.

  Nu o spun cu emfază sau autosuficiență, deoarece, știu foarte bine acest aspect , deoarece am publicat o carte și am o a doua aproape finisată…

  În altă ordine de idei, este revoltător și incredibil cum anume această organizație se infiltrează în structurile Ministerului Educației Naționale și, prin lobby ul arătat de către unii membri care sunt “în club” reușesc chiar să “facă bine”, acordând premii, susținere și bani tinerei generații de elevi.
  Acest lucru ar fi trebuit interzis din mai multe considerente, nu se alta, dar să nu se inoculeze societății faptul că acest club prin oamenii săi “sunt generoși, ospitalieri și fac paradă prin acte de caritate.”
  Într – o societate în care pe nimeni nu interesează soarta tinerei generații, asemenea propagandă este una nocivă, în contextul în care știm cui anume slujesc și se închină toți acești “frați” și totodată de unde provine bogăția și influenlța lor.

  Într – o țară ca România, botezată, creștinată ortodox, această anomalie ar fi trebuit să fie dezavuată, iar factorii responsabili, cei din conducerea Ministerului Educației Naționale dimpreună cu societatea civilă să combată cu vehemență toată această propagandă fățișă masonică.

  În fine, cu riscul de a deveni nepopular, critic (cu argumente valide și valabile), atât timp cât Bunul și Adevăratul Dumnezeu îmi va da pe acest pământ, o să-i demasca, o să i arăt cu degetul pe acești potrivnici ai Lui Hristos și o să atrag atenția tuturor asupra tuturor malversațiunilor și “drăguțelor” mișcări de PR venite din partea acestei damnate și pe deplin nocive grupuri…

  Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanța redactor al platformei BPNews, colaborator al Ziarului Naționalul.ro și redactor al platformei Criteriul National

  1. Au pus ,,laba” pe ce-a mai ramas din ,,invatamant” si incep ,,premierele”, imi zice un amic. Si continua: Bine ca inca nu incep ,,premierea” prin scoli cei de la accetp si sa-i dea ca exemplu pozitiv pe cei care se declara si-si afirma cu mandrie public orientarea ,,hoemosexuala”, ,,lesbianiista” sau ,,transssgendntara” si nu se implica activ inca sa incurajeze elevii sa se simta tot mai ,,fluizi” (ca tot e o veselie prin scoli de cand cu popularizarea drogurilor pe aceste meleaguri). M-a pus pe ganduri!

 2. felicitări copiilor și profesorilor care au muncit!
  ce ați rezolvat cu articolul asta? ați împroșcat niste copii care chiar muncesc…

 3. Doamne……dacă ce a ajuns și masoneria…..
  Asa se explică ascensiunea fulminanta a insp.Stefanie ( doamna nu poți sa ii spui…) dintr-un liceu agricol de tara, brat la brat și mereu pe lângă câte un lider vârstnic de la PSD…..iar acum cică e mason…!
  🤦🏻‍♀️🤮

 4. Vedeți că d-na inspector general e și membră a clubului Lion, districtul(???)
  care este tot organizatie masonică in care se recrutează in special tineri (elevi si studenti de obicei)

  PS
  Nu vă așteptați să se sesizeze ministerul.
  Acolo sunt sefii de grad mai mare in lojă (dar nedeclarați)

  1. Sunt convins că este foarte interesant să vorbiți despre lucruri pe care nu le cunoașteți. Formația BUG Mafia zicea bine într-una din melodiile sale”vorbiți despre lucruri fiindcă așa-i interesant”. Cam asta faceți voi. Prima dată citiți și informații vă din surse corecte despre ceea ce înseamnă masonerie, calitatea de membru într-o lojă, etcetera. Spre exemplu, Marea lojă a Angliei,UGLE,în cei 300 de ani de la înființare, a donat către spitale, asociații care aveau ca și scop susținerea veteranilor de război și familiile acestora peste 300 de milioane de lire sterline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Unu din trei elevi români a rămas în urmă cu materia școlară în ultimii doi ani de pandemie – sondaj al Salvați Copiii România. La începutul anului 2021, peste 15% dintre copiii care împliniseră 5 ani nu erau înscriși la grădiniță

Unu din trei elevi români a rămas în urmă cu materia școlară în ultimii doi ani de restricții pandemice, în vreme ce rata de participare la educație timpurie a scăzut,…
Vezi articolul

BREAKING 40 de inspectorate școlare din cele 42 s-ar desființa dacă ordonanța de urgență cu măsuri de reducere a cheltuielilor ar fi aplicată și în Educație, atrage atenția deputatul Szabo Odon. La fel, toate centrele judeţene de excelenţă și cluburile sportive şcolare din România / Peste jumătate din şcoli şi-ar pierde personalitatea juridică, „ceea ce nu poate fi acceptat”

Ordonanţa privind reducerea cheltuielilor bugetare, respectiv partea referitoare la desfiinţarea instituţiilor cu sub 50 de angajaţi, ar afecta domeniul Educaţiei: aproape toate inspectoratele școlare ar urma să fie desființate în…
Vezi articolul

VIDEO Valeriu Gheorghiță: România înregistrează o evoluţie epidemiologică foarte bună care se datorează şi faptului că strategia de vaccinare a permis tuturor categoriilor de vârstă să se vaccineze în momentul în care şi-au dorit acest lucru

România înregistrează „o evoluţie epidemiologică foarte bună” care se datorează inclusiv faptului că a fost permisă imunizarea persoanelor minore, a declarat astăzi coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, în cadrul…
Vezi articolul

Ministrul Educației, întrebat de elevi cum vede sistemul ideal de învățământ: Ar trebui să fie format din profesori care înțeleg că lumea se schimbă și care înțeleg că, dacă nu-și schimbă stilul, n-o să vă mai poată ține în școală 

Un sistem ideal de educație ar presupune “profesori care înțeleg că lumea se schimbă și care înțeleg că, dacă nu-și schimbă stilul (…) n-o să vă mai poată ține în…
Vezi articolul

Un stetoscop electronic care poate asculta de la distanță ce se întâmplă în corpul uman, dezvoltat de cercetătorii portughezi. Medicii au fost nevoiţi să renunţe la instrumentul tradițional din cauza măsurilor de protecție faţă de pacienţii cu noul coronavirus

O tehnologie care permite ascultarea de la distanță a organismului uman, cum ar fi ascultarea plămânilor în cazul bolnavilor de coronavirus, a fost dezvoltată de cercetătorii de la Universitatea Coimba…
Vezi articolul