VIDEO Peste 1.100 de profesori și 2.600 de elevi și copii de grădiniță sunt infectați cu SARS-CoV-2, a anunțat ministrul Educației după centralizarea datelor din toate școlile

3.190 de vizualizări
Foto: captură TVR
Peste 1.100 de profesori și 2.600 de elevi și copii de grădiniță sunt infectați cu SARS-CoV-2, a anunțat ministrul Educației la TVR. Sorin Cîmpeanu a spus că numărul total de elevi și preșcolari care vor merge fizic la cursuri sau activități de luni, 22 noiembrie, este de peste 2,6 milioane.

„1.140 de colegi infectați – este vorba de 4 la mie din numărul total de angajați din sistemul de învățământ – 4 la mie, întâmplător e coincidență, 4 la mie coincide cu rata de infectare la nivel național, care este 3,99 la mie, iar în rândul elevilor avem mult, mult mai mică această rată, sunt 2.634 de elevi și preșcolari infectați, ceea ce înseamnă sub 1 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educaţiei a publicat lista unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică şi structuri arondate, incluzând ratele aferente de vaccinare ale personalului şi modul de funcţionare. Lista cu școlile din fiecare județ și modul lor de funcționare este aici.

Ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii prin care se aprobă, începând de luni, permiterea prezenţei fizice la activităţile didactice în unităţile de învăţământ preuniversitar din localităţile în care rata de incidenţă este sub 3/1000, independent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învăţământ, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit modificărilor incluse în Ordinul ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii, interimar, nr. 5.338/2.015/2021, consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar emit decizia privind reluarea cursurilor cu prezenţă fizică prin raportare la rata de incidenţă, publicată pe site-ul Ministerului Educaţiei, cu informarea inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB.

Vezi și: VIDEO Cum se face un test de salivă pentru elevi și copii – ghid de 1 minut făcut de Știrile ProTV.

În același timp, Ministerul Sănătății a publicat și procedura de testare a elevilor în școli, dar elevii pot fi testați și acasă, potrivit ordinului comun.


4 comments
  1. Tre’ zis ,,patru la mie’’ si nu 0,4 %, da’ e posibil ca-n viitorul apropiat ,,oficial’’ sa se spuna patru mii la un milon. La elevi e si mai si. E naspa sa spui 0,1 %, tre’ spus ,,unu la mie’’ (sau 1000 la un milion) . Curiosii se pot intreba: oare prin 2019, daca s-ar fi testat s-ar fi gasit atatia purtatori de virusi gripali? (ca sa nu se intrebe de virusii specifici racelii). Da’ nemaiavand voie sa fie nimeni curios nu tre’ sa puna intrebari ci tre’ sa astepte ,,cu sufletul la gura” ,,testarea in masa” plamadita pentru elevi care (,,cine stie?”) poate o sa creasca cifrele.

  2. Pentru Campeanu elevii si profesorii sunt niste cifre, iar sindicatele poate rezolva salarizarea. Din martie 2020 tot suntem amanati, sa nu mai spunem de efortul financiar care l-a presupus scoala online. Angajatii de la stat sau privat au primit bonusuri pentru a putea lucra in telemunca, ca de exemplu sa isi cumpere laptop, casti, scaun etc. Noi ultimii fraieri pentru ca sindicatele nu isi fac treaba.

  3. Închideți școlile și nu mai torturați copii cu bătaia asta de joc numita greșit “educație”. Profesorii comuniști prosti ca noaptea care știu doar sa dicteze și să ia teste de pe net nu alcătuiesc un sistem de educație coerent. Mai bine toată lumea sta acasă, macar nu mai cresc infectările degeaba.

    1. Corect, Ceopatra!
      Bine punctat! Măcar nu mai dăm ocazia să mai iasă de pe băncile școlii încă una ca tine! :))
      Ferească Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Învățământul de dinainte de 1989 era mai bun decât cel de astăzi, cred 44% dintre profesorii din România, iar 6 din 10 văd partidele politice doar ca pe un mijloc prin care politicienii să-și facă o carieră – sondaj CNCD

44% dintre profesorii din România cred că învățământul de dinainte de 1989 era mai bun decât cel de astăzi, potrivit unui sondaj al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). De…
Vezi articolul