VIDEO Triajul epidemiologic din școli, explicat de un cadru medical

3.593 de vizualizări
Fotografie creată de ready made, de la Pexels
Elevii și profesorii care s-au întors la cursuri marți, 2 iunie, urmează o procedură strictă pentru a intra în unitățile de învățământ. Aceștia nu intră deodată în școală, ci la aproximativ două minute distanță, pentru ca medicii care fac triajul să aibă timp să urmeze protocolul și pentru ca elevii să respecte regulile: dezinfecția mâinilor cu gel dezinfectant și a picioarelor pe covorașe dezinfectante. Ei primesc și o mască medicală nouă.

Mai departe, elevii și profesorii sunt întrebați dacă au avut în ultimile trei săptămâni semne de boală. Apoi, le este măsurată temperatura corpului cu un termometru sau un termoscaner, completează o declarație pe propria răspundere că nu au simptome și pot intra oficial la cursuri.

Procedura se repetă pentru toată lumea care intră în școală pe tot parcursul orelor de pregătire, a explicat pentru Edupedu.ro Gagelea Steluta, asistent medical generalist.

Începând de marți, 2 iunie, și până pe 12 iunie, școlile trebuie să fie pregătite să primească elevii de clasele a VIII-a și a XII-a în clase, pentru ultima pregătire înainte de Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Amintim că toate școlile și grădinițele din România au fost închise începând de pe 11 martie 2020 și până în septembrie, din cauza pandemiei. Excepția o reprezintă elevii claselor a XII-a și a VIII-a, care sunt așteptați fizic în școli pentru 2 săptămâni pentru pregătirea înainte de examene.

Copiii trebuie să meargă pe traseele desenate pe asfalt, în curte, și pe holurile unităților de învățământ. La intrarea în școală li se citește temperatura cu un termometru sau cu un termoscaner ca cele din aeroport. Apoi, se dezinfectează pe mâini și primesc o mască nouă. La plecarea de la ore, urmează traseul de ieșire, iar la ușă găsesc din nou dezinfectant și măști medicale.

Foto: de ready made, de la Pexels

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Înregistrări cu învățătorul PNL de la Iași, care și-ar fi aranjat votul ca să nu fie dat afară din școală. Consiliul de Administrație a decis sancțiune 15% din salariu pentru Constantin Șerban, acuzat că bate și terorizează elevii

Sancțiune cu scăderea a 15% din salariu este tot ce a primit ca pedeapsă din partea Consiliului de Administrație al școlii „Mihai Codreanu” din Iași învățătorul Constantin Șerban, consilier județean…
Vezi articolul

Deputatul Marilen Pirtea, rector al Universității de Vest din Timișoara, susține proiectul guvernului de a sprijini financiar studiile tinerilor români în străinătate, proiect calificat de prorectorul UVT drept un “credit populist”

Rectorul Universității de Vest Timișoara, Marilen Pirtea, parlamentar PNL, sprijină inițiativa guvernamentală ca studiile tinerilor care vor să învețe în străinătate să fie sprijinite financiar de către guvern, după cum…
Vezi articolul