Județele în care toți elevii din ani terminali au anunțat că vin la școală în perioada 2-12 iunie pentru pregătirea examenelor

13.516 vizualizări
Foto: captură Youtube
Elevii din mai multe județe au anunțat în număr mare că revin la școală în această perioadă pentru pregătirea examenelor naționale, iar în trei județe gradul de prezență anunțat de ministrul Educației, Monica Anisie, ar fi de 100%, scrie stiriedu.ro.

„Pe țară procentul este de 60% dintre elevi, dar sunt județele și cu 100%. De exemplu, în județele Ialomița, Covasna, Harghita avem procente de participare aproape de 100%. Unde stăm prost este în București”, a spus Anisie.

Gradul de prezență anunțat de autorități a crescut față de cel anunțat săptămâna trecută. Tot Monica Anisie anunța săptămâna trecută că prezența pe țară va fi peste 50%.

Pentru București, datele prezentate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București arată că peste 7.000 de elevi de clasa a VIII-a și peste 5.500 de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a seral/FR și-au anunțat participarea fizică la cursurile organizate de unitățile de învățământ din Capitală, în perioada 2-12 iunie, în vederea pregătirii pentru examenele naționale. Aceasta înseamnă că mai puțin de jumătate dintre elevii de a VIII-a și o treime dintre cei care termină liceul se prezintă la aceste activități.

România redeschide școlile pe 2 iunie pentru elevii de ani terminali. Revenirea în unitățile de învățământ este opțională pentru elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii terminali din școala profesională și școala postliceală. Noutatea acestei redeschideri a școlilor constă în setul de „condiții de siguranță” reglementat de autorități pentru a împiedica răspândirea COVID-19 printre elevi și profesori sau personalul auxiliar din școli.


3 comments
  1. In unele locuri elevii vin toti , in unele locuri doar o parte dintre ei. Nu stiu cum e la alte licee dar la liceul unde invata fiica mea DOAR PROFESOARA DE MATEMATICA vine la orele acestea. Nici profesoara de romana , nici cea de infromatica. Nu inteleg de ce este optional pentru profesori, dupa 2 luni in care au stat acasa, sa vina pentru pregatirea copiilor pentru Bacalaureat . In rest totul e organizat, distantare, masti , trasee…. Lipsesc o parte dintre profesori…

    1. Poate acei profesori sunt in grupele de risc, sau au in ingrijire persoane din grupele de risc. Nu toata lumea e atat de doritoare sa-si riste sanatatea cu orice pret. Mai ales intr-o tara ca Romania, unde haosul din spitale e pe primul loc in ingrijorarea cetatenilor. Exista o solutie decenta, din pacate nu toata lumea intelege situatia si egoismul e pe primul loc (si aici ma refer la acei parinti si elevi care vor sa dea examenul cu orice pret).

      1. Sunt , de ex., profesori cu boli auto-impune sau cu varste inaintate care nu pot iesi din casa, deci hai sa nu-i blamam pe ei in locul guvernantilor … interesant este ca acel procentaj (statistic, deci vom vedea …) este n=maxim in judete cu numar minim de imbolnaviri, cum ar fi mult-hulitul Tinut Secuiesc sau Ialomita acolo unde localitatule carantinate banuiesc ca se laudau si cu numarul cel mai mare de abandonuri scolare, etc. In Bucuresti nivelul de constientizare al riscurilor este mult mai mare (transport in comun AGLOMERAT la ora prezentarii la examen, etc.). Ce mai lipseste ar fi ca din porunca suprema sa se mai dea si subiecte incuietoare ca sa-i “prinda” pe cei examinati …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de Samsung Electronics Romania

VIDEO Profesorii de gimnaziu pot crea o experiență de învățare mai interactivă și mai captivantă pentru elevi cu tablele interactive. Cadrele didactice le pot folosi pentru a testa înțelegerea elevilor sau pentru a oferi feedback instantaneu

Tabelele interactive pot fi un instrument valoros pentru profesorii care predau la clasele de gimnaziu. Evident, ca orice instrument folosit în predare, utilizarea trebuie planificată și este bine să existe…
Vezi articolul

VIDEO “Nu te poți aștepta să învețe cu drag la matematică, dacă tu povestești în prezența lui cât de nenorocit e respectivul profesor”. Zece moduri de a determina copilul să placă școala, chiar dacă e pandemie, recomandate părinților de învățătoarea Camelia Florea

Nu fiți descurajați, pentru că veți transmite asta și copilului vostru, spune în clipul cu cele “zece moduri de a determina copilul să-i placă școala, chiar dacă e pandemie”, învățătoarea…
Vezi articolul