VIDEO Viorica Dăncilă: Este important să las în urmă un număr cât mai mare de elevi din mediul rural care să ajungă la facultate și sunt mândra de această moștenire

732 de vizualizări
„Educația reprezintă concret ieșirea din sărăcie”, a declarat Viorica Dăncilă la deschiderea anului școlar, după care le-a urat elevilor să ajungă la liceu și la facultate. Dăncilă a spus că pentru ea, ca prim-ministru „este important să las în urmă un număr cât mai mare de elevi din mediul rural care să ajungă la facultate și sunt mândra de această moștenire”. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat la deschiderea anului școlar la Școala Gimnazială din Sântămăria Orlea, județul Hunedoara.

Iată discursul premierului:

„Educația înseamnă pentru acești copii o viață mai bună, un trai mai bun, oportunitatea de a-și clădi un rost în viață. Educația reprezintă concret ieșirea din sărăcie, combaterea violenței domestice, o stare de sănătate mai bună, ambiții personale mai mari care atrag după sine alte și alte generații.

Educația înseamnă o dezvoltare mai bună a comunităților locale.

Dragi copii vă aflați astăzi în diferite clase ale ciclului gimnazial. Unii ați venit cu emoția primei zile de școală, alții aveți deja privirile îndreptate către liceu. Îmi doresc ca un număr cat mai mare dintre voi să ajungă la liceul pe care vi-l doriți, la facultatea pe care vi-o doriți. Îmi doresc ca voi să faceți parte dintre acei elevi care ajung la facultate și fac performanță.

Am încredere în potențialul vostru al tuturor, iar viitorul este al vostru.

Pentru mine personal, ca prim-ministru, este important să fac tot ce este posibil pentru a realiza aceste lucruri. Pentru mine, ca prim-ministru, este important să las în urmă un număr cât mai mare de elevi din mediul rural care să ajungă la facultate și sunt mândra de această moștenire.”

Reamintim că numărul studenților este în scădere abruptă în ultimii 10 ani, iar numărul celor din mediu rural care ajung să facă studii universitare este și el în scădere. Studenții din mediul rural aveau o pondere de 31% la ciclul de licență din cadrul universităților de stat în anul 2017-2018, în condițiile în care mai mult de jumătate dintre tinerii cu vârste între 19 și 23 de ani (principalului grup țintă pentru învățământul de licență) provin din mediul rural, potrivit Consiliului Naţional de Statistică şi Prognoză a Învăţământului Superior.

La Școala Gimnazială Sântămăria Orlea, din județul Hunedoara, la care premierul a participat la deschiderea anului școlar, în vară au participat la Evaluarea Națională 18 elevi, absolvenți ai clasei a VIII-a. Dintre ei, 11 au luat medii peste 5, iar unul a fost absent, potrivit datelor oficiale.

FOTO: Captura PSD


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Nivelul de educație, câștig salarial

Salariile profesorilor și bursele elevilor de la Colegiul Economic Madgearu din Ploiești, neplătite de 4 zile, după ce contabila-șef a liceului a intrat în concediu. Director: Mâine sperăm să primească profesorii salariile și tot mâine lucrăm la plățile pentru burse

Salariile profesorilor și angajaților din Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploiești și bursele elevilor pe luna martie nu au fost plătite până acum, la 4 zile de la termen, transmite…
Vezi articolul

BREAKING Raed Arafat a decis ca elevii din localitățile în carantină, care învață la școli din localități care nu sunt în carantină, să poată da simulările pentru Bacalaureat. Reprezintă o excepție de la măsura interzicerii circulației persoanelor

Elevii din localitățile în carantină, care învață la școli din localități care nu sunt în carantină, vor putea da simulările pentru Bacalaureat din săptămâna care urmează, potrivit unei decizii luate…
Vezi articolul

BREAKING Ministerul Educației a retras proiectul de ordonanță de urgență care dădea posibilitatea universităților să înființeze societăți comerciale și consorții de învățământ dual

Ministerul Educației a retras proiectul de ordonanță de urgență în care erau prevederi prin care universitățile puteau înființa societăți comerciale și prin care se puteau înființa consorții de învățământ dual.…
Vezi articolul