Vlad Voiculescu: Școlile ar trebui redeschise în București / Vom avea protocoale de testare pentru elevi. Dacă un elev va fi confirmat, toată clasa va fi testată / De asigurarea acestor lucruri se va ocupa fie conducerea școlii, fie structurile din subordinea Ministerului Sănătății

7.880 de vizualizări
Foto: Gov.ro/Radu Badoiu
Vom avea protocoale de testare pentru elevi. Dacă un elev va fi confirmat, toată clasa va fi testată, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu pentru Europa FM. Oficialul a spus că de asigurarea acestor lucruri se va ocupa fie conducerea școlii, fie structurile din subordinea Ministerului Sănătății.

Voiculescu a explicat faptul că va fi nevoie de o strategie clară, pe care autoritățile să meargă atunci când elevii vor reveni, fizic, la școală:

„Ce încercăm să facem, vom avea protocoale de testare pentru elevi, odată ce vom avea un motiv să credem că testarea este necesară într-o clasă. Dacă un elev va fi confirmat, toată clasa va fi testată.”

De asigurarea acestor lucruri se va ocupa fie conducerea școlii, fie structurile din subordinea Ministerului Sănătății, a mai spus Vlad Voiculescu, la Europa FM.

Pe de altă parte, redeschiderea școlilor ar urma să aibă loc pe baza unor statistici care nu reprezintă neapărat situația reală, iar acest lucru reiese din testările pentru coronavirus:

„Foarte mulți români recurg la testele rapide, care nu se raportează încă în întregime. Mecanismul este greoi pentru că trebuie schimbată platforma informatică. (…) Nemaifiind atât de surpinzător ca la începutul pandemiei, știu și eu cazuri de persoane care nu s-au mai dus să se testeze, ci mai degrabă au așteptat dacă au simptome sau dacă ar trebui să meargă la spital. Nici anchetele epidemiologice nu ajung la ei și cu anchetele epidemiologice e altă discuție,” a spus ministrul.

Cu toate acestea, Vlad Voiculescu susține că școlile ar trebui redeschise în București, chiar dacă, spune ministrul, nu se fac suficiente teste pentru COVID-19:

„În Capitală da, cred că în momentul acesta putem să ne gândim la scenariul acesta. (…) Astăzi, în București au fost făcute 1.366 de teste antigen, iar PCR nu le am aici. (…) E ridicol de puțin, știm că este răspândit, nu cred că este sub 3 la mie în acest moment, în realitate”, a mai precizat Voiculescu.

Ministrul a mai declarat în aceeași intervenție că în momentul de față nu avem cifre care să ne demonstreze că deschiderea școlilor ar trebui amânată.

Premierul Florin Cîțu a declarat tot la Europa FM că o decizie în privinţa redeschiderii şcolilor va fi luată pe 2 februarie, iar „dacă lucrurile rămân aşa cum sunt” în ceea ce privește evoluția pandemiei.

„Decizia se va lua pe 2 februarie. Şi noi ne uităm, zilnic primesc de la domnul Arafat statisticile şi analize şi în detaliu şi ne uităm exact să vedem cum evoluează pandemia. (…) Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom începe pe 8 februarie cu acele condiţii pe care le-a anunţat domnul preşedinte când a enunţat că vom deschide şcolile pe 8 februarie”, a declarat Florin Cîţu.

Foto: gov.ro/Radu Badoiu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Cosmin Prelipceanu, derapaj în direct, la Digi24: ”Să-i scăpăm pe copii de părinții lor. Asta trebuie să facă școala”/ Sorin Cîmpeanu, invitat în emisiune: ”Nu pot să fiu părtaș la această afirmație”

Moderatorul de televiziune Cosmin Prelipceanu a înregistrat un derapaj în direct, marți seară, în timpul emisiunii de la Digi24, atunci când, în timpul unui dialog cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu,…
Vezi articolul
Promovarea pe post - incompatibilități

Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Rectorilor: Sper că nu vom avea o lege a educației pe repede înainte, cum a fost schimbată metodologia de evaluare a școlilor doctorale

Acuzații dure din partea președintelui Consiliului Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, la adresa modificărilor aduse de Ecaterina Andronescu procedurii de evaluare a școlilor doctorale. Noile reguli încalcă legea educației, reglementarile europene și…
Vezi articolul

Peste 50 de licee cu profil agricol, silvic, ecologic și protecția mediului pot primi până la 650.000 de euro pentru clădiri și dotări noi. Înscrieri până pe 16 septembrie în runda a II-a – apel PNRR

Runda a II-a a apelului de proiecte „Îmbunătățirea infrastructurii liceelor cu profil agricol”, care beneficiază de un buget de 21 de milioane de euro, a fost lansată luni de Ministerul Educației.…
Vezi articolul

Asociația cercetătorilor Ad Astra propune un Pact Național pentru Cercetare: evaluări transparente, finanțare predictibilă și bazată pe meritocrație, mai mulți cercetători

Evaluarea transparentă a performanței științifice, alocări bugetare care să crească anual, o schemă de finanțare bazată pe meritocrație, mai mulți cercetători și o finanțare predictibilă pentru competiții – acestea sunt…
Vezi articolul