World Vision: 25% dintre copii nu au acces întotdeauna la suportul educațional de care au nevoie la școală. Peste 7.700 de copii din medii defavorizate au primit cărți și rechizite donate

93 de vizualizări
Foto: World Vision România
25% dintre copii nu au acces întotdeauna la suportul educațional de care au nevoie la școală, conform unor statistici realizate de World Vision, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. A fost demarată în luna septembrie campania de strângere de cărți și rechizite noi „Dăm Aripi Educației”, iar până în noiembrie 24 biblioteci din comunitățile locale au fost dotate și mobilate.

24 de școli din 18 județe au primit donații în cărți și piese de mobilier necesare dotării bibliotecilor școlilor. 7.768 de elevi au acum acces la cărți și rechizite, după cum se arată în comunicat. Pe lângă școli, campania a vizat și copiii din comunitățile defavorizate, astfel că peste 500 de rechizite au fost donate familiilor elevilor, ce au avut astfel un început de an școlar fără griji. 

Cărțile și rechizitele au fost distribuite de World Vision România bibliotecilor si școlilor din București, Ilfov, Constanța, Ialomița, Arad, Timiș, Dolj, Gorj, Vâlcea, Neamț Brăila și Galați. Donațiile au reprezentat o oportunitate de înnoire pentru bibliotecile școlare, al căror fond este învechit și necorespunzătorul noului curriculum școlar, potrivit anunțului. Unele dintre aceste școli nu au mai primit cărți noi în ultimii 10 ani.

  • Toți cei ce și-au dorit să ofere cărți (noi sau second-hand) sau rechizite (noi) au putut dona în spațiile special amenajate în 10 centre comerciale din rețeaua NEPI Rockcastle din întreaga țară.

Gândiți-vă la un copil care iubește poveștile, este avid de cunoaștere, vrea să învețe, dar nu are de pe ce. Un copil pentru care singura șansă de a evada din sărăcie este educația, dar cum să fie educat când el nu are o armă esențială – cartea? (…) A fost o bucurie imensă şi pentru noi, dar mai ales pentru copii”, menționează echipa World Vision România.

Despre World Vision România

World Vision România este o organizație care desfășoară programe de intervenție umanitară de urgență, dezvoltare și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Fundația lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 30 de ani de prezență în România, am ajutat peste 500.000 de copii și adulți, în aproape 500 de comunități din 18 județe.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școli mai bune: Elevii au rezultate superioare când profesorii petrec mai mult timp predând efectiv la clasă și sunt mulțumiți de locul de muncă și când există un echilibru academic și socio-economic între colegi – analiză pe baza PISA-TALIS

Ministerul Educației își propune, pe termen scurt, să definească standarde clare pentru ceea ce înseamnă o “școală bună”. Printre celelalte priorități menționate în fișa de buget pentru 2021 se numără…
Vezi articolul