60,76% este rata de promovare a concursului național de Titularizare 2020 după rezolvarea contestațiilor

1.682 de vizualizări
Rata de promovare a concursului național de Titularizare
Foto: © Dark1elf | Dreamstime.com

Rata de promovare a concursului de Titularizare 2020 a crescut la 60,76%, cu 2,12% față de cea inițială (58,66%), în urma rezolvării contestațiilor, a transmis Ministerul Educației într-un comunicat de presă. Comparativ, în 2019, după soluționarea contestațiilor, rata de promovare a fost de 48.37%, iar în 2018, de 49.17%.

Anul acesta, numărul total al contestațiilor depuse a fost de 4.181.

În cazul a 4.028 de contestații (96,34%), notele au fost modificate astfel: pentru 2.594 de lucrări contestate, notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 1.434 de lucrări notele inițiale au fost micșorate.

Situația finală pe note:

  • 244 de candidați (număr ușor modificat în raport cu prima afișare: 239) au obținut nota 10 (zece);
  • 14.789 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, restul obținând note sub 7 (șapte).

Pentru absolvenții din promoția curentă, totalul notelor peste 7 (șapte) a crescut cu 1,81% după rezolvarea contestațiilor. Mai exact, 60,19% (58,38% – rata inițială) dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte).

În centrele de evaluare au fost notate 24.732 de lucrări, întrucât:

  • 2.145 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei;
  • 32 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentative de fraudă;
  • lucrările a 93 de candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice în anul școlar 2020-2021.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată  în sistemul preuniversitar (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare, în perioada 12 – 14 august.


1 comment
  1. E normal sa dai continuitate unuia cu 5 si altul din acelasi an, care nu are continuitate dar are nota peste 7, sa ocupe post după ce ia continuitate cel cu 5?Ambii candidați cu examen în același an.
    S-au făcut niste discriminări rar întâlnite anul acesta.
    De ce are prioritate la ocuparea postului cel care are deja post dar a fost titularizat în școală?A dat acelasi examen ca si ceilalți. Si atunci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Sănătății: Vor fi amenajate în școli cabinete de vaccinare pentru copiii de peste 12 ani. Ministrul Educației: Trebuie văzut în ce măsură configurația școlii permite astfel de centre

Procesul de testare al copiilor şi personalului din şcoli, atunci când apar simptome, va fi reluat după începerea școlii, a anunțat ministrul Sănătății dr. Ioana Mihăilă într-un interviu acordat News.ro și…
Vezi articolul

O lecție predată online să aibă 15-20 de minute la ciclul primar, cadrele didactice să se axeze pe promovabilitate și să primească acordul părinților pentru calificative – învățătorii din Sibiu, după o întâlnire online cu ministrul Educației

Aproape 500 de învățători din județul Sibiu s-au întâlnit online cu ministrul Educației, într-un seminar organizat marți de Inspectoratul Școlar Județean, scrie Turnul Sfatului. Carmen Cozma, învățătoare participantă la discuția…
Vezi articolul