Activități educative pentru Școala Altfel și Săptămâna Verde / Ateliere de știință interactive și planetariu mobil pentru elevi, organizate în școli de Planeta Științei / Lista activităților și filmelor disponibile (P)

1.040 de vizualizări
Foto: Planeta Științei
Profesorii care încep pregătirile pentru Școala Altfel sau Săptămâna Verde pot alege pentru elevi ateliere educative în format interactiv, din domenii precum fizică, chimie, biologie, astronomie, ecologie, oferite de Planeta Științei. Printre cele mai spectaculoase activități se numără un planetariu mobil, care le oferă copiilor o experiență unică, chiar la ei în școală. Atelierele și spectacolele sunt personalizabile, adaptate vârstei participanților, iar prețurile încep de la 35 lei/elev.
  • Planeta Științei este echipa din spatele Bucharest Science Festival, cel mai important eveniment de promovare a științei din România, înființat în 2013, și al Salonului de Știință al Școlilor.

Sunt disponibile peste 30 de teme din domenii variate: fizică, chimie, biologie, astronomie, ecologie, climatologie etc. De asemenea, organizatorii pot dezvolta conținut la cerere.

Activitățile sunt transdisciplinare și se desfășoară interactiv.

  • Atelierele pot fi organizate în școlile din București, Ilfov, Pitești, Ploiești, Constanța, Brașov și împrejurimi.

Durata unui atelier individual este de 45 – 90 minute, în funcție de vârsta copiilor și de complexitatea subiectului.

Costul variază între 35 și 49 lei / atelier / copil (minimum 15 participanți).

Materialele uzuale (magneți, baterii, conectori etc.) sunt furnizate de organizatori.

„Știința ne ajută să ne cultivăm curiozitatea, să ne dezvoltăm gândirea critică și structura. Știința ne învață să reflectăm asupra informației, să o testăm să o analizăm critic și să o împărtășim între noi. Ne ajută să rezolvăm probleme practice și teoretice și să facem decizii informate.

Noi, la Planeta Științei, credem că știință nu este grea, este doar frumoasă și foarte folositoare, esențială chiar, și avem o gama variată de activități și ateliere prin care împărtășim lumii această părere. Avem ca obiectiv ca elevii să rămână cu o înțelegere concretă a unui fenomen la sfârșitul întâlnirii cu noi”, afirmă Toma Pătrașcu, fondatorul și directorul Bucharest Science Festival.

  • Pentru detalii suplimentare și rezervări organizatorii pun la dispoziție următoarele date de contact – email: contact@planetastiintei.ro, telefon: 0788392539.

Vedeți mai jos toate atelierele și activitățile, grupele de vârstă pentru care sunt recomandate și prețul/elev:

Planetariu mobil pentru școli în Săptămâna Altfel

Planeta Științei pune la dispoziția școlilor un planetariu mobil pentru spectacole școlare, care le oferă elevilor o experiență unică.

  • Un planetariu este o sală de proiecție destinată spectacolelor educative despre astronomie și alte științe, echipată cu un ecran în formă de cupolă. Forma specială și concepția filmelor proiectate oferă o experiență imersivă, de neuitat.

Domul are un diametru de 6 m și dispune de un sistem de proiecție de înaltă rezoluție PRO-UHD 4K, cu un raport mare de contrast.

Opțional, proiecția poate fi însoțită de lecții care să dezvolte tema discutată, desfășurate înainte sau după spectacol.

Costul este de 35 lei / spectacol / copil.

Vedeți mai jos lista filmelor disponibile. Acestea pot fi urmărite în limba română, engleză sau în alte limbi de circulație internațională.

  • Pentru detalii suplimentare și rezervări organizatorii pun la dispoziție următoarele date de contact – email: contact@planetastiintei.ro, telefon: 0788392539.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Autoritățile sunt consecvente în a transforma ARACIP într-o instituție controlată de interesele unor persoane fără competență în asigurarea calități – Robert Avram, președinte interimar al Consiliului Elevilor, reacție la noul proiect de organizare a Agenției de acreditare a școlilor / Solicită retragerea proiectului

Autoritățile sunt consecvente în a transforma ARACIP într-o instituție controlată de interesele unor persoane fără competență în asigurarea calități, potrivit lui Robern Avram, președintele interimar al Consiliului Național al Elevilor.…
Vezi articolul

Colegiul Goethe din București rămâne din nou fără conducere. Cristinei Popa i-a fost retrasă numirea ca director, pentru că Forumul Democrat al Germanilor nu i-a dat acordul – decizie a Inspectoratului Școlar București

Colegiul German Goethe din București rămâne din nou fără director, după ce Cristinei Popa i-a fost retrasă numirea în ședința de astăzi a Inspectoratului Școlar București. Reprezentanți ai Inspectoratului au…
Vezi articolul

Părinții din Bihor care și-au retras cei patru copii de la școală pentru a face homeschooling, ilegal, au atacat la Înalta Curte decizia definitivă a instanței care-i obligă să-și înscrie copiii într-o școală acreditată din România, potrivit DGASPC. Părinții au arătat inspectorilor cereri de transfer ale copiilor la Liceul Teologic Penticostal Oradea

Părinții celor patru copii din Bihor, obligați în premieră de Curtea de Apel Oradea să reînscrie copiii la o școală acreditată de pe teritoriul României, au atacat decizia definitivă a…
Vezi articolul

DOCUMENT Criteriile de preselecție pentru proiectele prin care profesorii și elevii pot participa gratuit la concursurile naționale 3DUTECH / Înscrierile sunt deschise până pe 29 Mai pentru toți elevii și profesorii, indiferent de specializare, județ sau tipul școlii

La cererea elevilor și profesorilor, înscrierile în concursurile naționale 3DUTECH rămân deschise până pe 29 Mai, anunță organizatorii într-un comunicat de presă. Participarea este gratuită, iar concurenții au șansa să…
Vezi articolul