Ambasadorul Israelului, după ce AUR a spus că Holocaustul e o ”temă minoră” ridicată la rang de materie: Legea privind introducerea disciplinei şcolare „Istoria Evreilor. Holocaustul” oferă elevilor prilejul de a înțelege acest episod crunt

1.368 de vizualizări
David Saranga / Foto: Facebook.com – David Saranga
Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a reacționat, marți, în urma declarațiilor scandaloase ale Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) care a transmis printr-un comunicat faptul că Holocaustul este ”o temă minoră” și ”o simplă lecție”.

David Saranga a condamnat vehement afirmațiile pe care le consideră jignitoare pentru genocidul evreilor din timpul Holocaustului, spunând că noua generație trebuie să cunoască în profunzime ”această pagină neagră din istoria omenirii”.

”Referitor la declarațiile care minimizează tragedia Holocaustului: Condamn vehement atitudinea și afirmațiile jignitoare ale unor lideri politici care au considerat potrivit să califice genocidul din timpul Holocaustului drept o „temă minoră” de abordat în sistemul educațional din România. Am susținut constant că informarea justă și obiectivă asupra ororilor care s-au petrecut în timpul Holocaustului din România este necesară pentru a evita ca astfel de tragedii să se repete. Noua generație trebuie sa cunoască în profunzime aceasta pagină neagră din istoria omenirii, astfel încât să înțeleagă că antisemitismul, xenofobia și intoleranța nu își au locul în societatea de astăzi și că acestea contravin valorilor democratice și europene însușite de România. Legea privind introducerea disciplinei şcolare „Istoria Evreilor. Holocaustul”, adoptată de Parlamentul României și promulgată recent de Președintele Klaus Iohannis, oferă elevilor prilejul de a înțelege acest episod crunt, dar și importanța compasiunii”, se arată în mesajul ambasadorului Israelului în România, David Saranga.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

3 comments
  1. Firește că “poporul ales” vrea o materie doar pentru ei. O întreagă etnie care își bazează identitatea din prezent pe un singur eveniment istoric. O fi important pentru ei, dar nu merită să fie o materie separată în România. Avem lucruri mai bune de predat și materii care chiar ar fi utile. Deci chiar ar trebui să se reducă la a fi “o simplă lecție”.

  2. Cred ca au deja in manualul de istorie asa ceva… daca tot vor o disciplina noua, as propune “istoria genocidului”, care ar cuprinde lectii captivante de la Hiroshima și Nagasaki,Holodomor, masacrul de la Srebrenița etc. pana la bombardarea Dresdei. Sunt convins ca dupa atata pandemie… nu-i va afecta emotional.

  3. Pentru haur totul e minor: legea, respectarea ei, pandemia, boala, sanatatea, mortii. Totul e cantitate neglijabila pentru haur. Ei sa fie sanatosi si Zuckenberg sa i mearga afacerea ca sa aiba haur unde prosti fraierii prea sociabili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, din clasele finale profesionale și postliceale se pot întoarce în efectiv complet, fizic, la școală, după vacanța de Paște, indiferent de scenariul în care este localitatea. La fel și elevii cu cerințe educaționale speciale

Elevii din clasele terminale din învățământul gimnazial și liceal, a VIII-a și a XII-a/a XIII-a, profesional și postliceal se pot întoarce în efectiv complet, fizic, la școală, din 10 mai,…
Vezi articolul

FOTO Fără mască și fără distanțare în sala de ședințe cu zeci de profesori-inspectori, un secretar de stat din Ministerul Educației sfidează pandemia și regulile oficiale într-o vizită de lucru la Iași

Secretarul de stat de la Ministerul Educației, Sorin Ion, apare fără mască alături de șefa Inspectoratului Școlar Iași, Luciana Antoci, în mai multe ședințe care au loc în săli închise,…
Vezi articolul

Se schimbă tematica examenului de intrare în Rezidențiat, cu material bibliografic internațional. Ministrul Sănătății: Sunt de acord cu propunerile rectorilor. Modificările se vor aplica examenului de rezidențiat începând cu sesiunea 2021-2022

Tematica și bibliografia examenului de rezidențiat se modifică, prin înlocuirea celei din prezent cu “un material bibliografic internațional, tradus profesionist în limba română”, anunță Ministerul Sănătății. “Sunt de acord cu…
Vezi articolul

Scădere dramatică a concurenței la școlile militare postliceale de pe un an pe altul, atrage atenția Ministerul Apărării, confruntat și cu un val de demisii din armată în condiții de război la graniță. Soluția: școlarizarea de absolvenți de licee civile – proiect de OUG

În anul 2022, numărul tinerilor care s-au înscris pentru admiterea la școlile militare de subofițeri s-a redus aproape la jumătate față de anul 2021, potrivit profit.ro. Aceste informații se găsesc…
Vezi articolul