Ambasadorul Marii Britanii în România: Condițiile pentru studenții străini, în 2020, vor fi ca în prezent, independent de Brexit

161 de vizualizări
Foto: Facebook/British Embassy
Condiţiile pentru studenţii străini din Regatul Unit vor fi aceleași în ceea ce priveşte taxele sau împrumuturile, indiferent dacă va fi un Brexit cu sau fără acord, a declarat joi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, citat de Agerpres.

Prezent la o conferinţă de lansare a World Education Fair, eveniment ce prezintă oferte ale unor şcoli din străinătate, diplomatul a declarat că în Marea Britanie sunt 10.000 de studenţi români şi aproximativ 1.000 de profesori şi cercetători români care activează în instituţii de învăţâmânt.

Condiţiile în 2020, pentru studenţii străini, vor fi ca în prezent, independent de Brexit, dacă ieşim fără un acord sau cu un acord“, a spus ambasadorul Marii Britanii în România, citat de Agerpres.

În ceea ce privește numărul cetăţenilor români din Marea Britanie, Andrew Noble a declarat: “Bănuim că sunt începând cu 400.000, dar dacă sunt 500.000 nu ar fi o mare surpriză. Societatea noastră este în acest sens foarte liberă, că nu este control pentru locuinţă şi de aceea nu avem o cifră exactă“.

S-a hotărât recent că cei care au absolvit studii în Marea Britanie vor avea doi ani să găsească un loc de muncă şi dacă este un loc de muncă de nivel mai înalt vor avea şi posibilitate să ia o viză pentru un loc de muncă specializat. Aceasta este mentalitatea guvernului britanic. Acum ne concentrăm mai mult pe cetăţenii din UE“, a continuat ambasadorul, referitor la perspectivele în Marea Britanie ale tinerilor care au absolvit o instituţie de învăţământ în această ţară.

Ana Maria Papp, Business Development Manager la IntegralEdu, organizator World Education Fair, a declarat că taxa anuală pentru studiile de licență în Ţara Galilor este de 9.000 de lire sterline, iar în restul Marii Britanii de 9.250 de lire sterline.

Studenţii străini masteranzi în UK pot obţine împrumuturi de până la 10.900 de lire sterline, a mai spus ea.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii anchetați pentru fapte de violență fizică ori verbală la adresa elevilor sau colegilor de cancelarie nu vor mai preda la clasă pe perioada cercetărilor, dar vor primi salariu, potrivit noii legi a Educației / Dispare observația scrisă și sancțiunile pot fi cumulate, până la desfacerea contractului de muncă

Nu vor putea preda la clasă pe perioada anchetei disciplinare, dar vor primi salariu profesorii care sunt anchetați pentru că ar fi comis fapte de violență fizică sau verbală la…
Vezi articolul

Întoarcerea studenților din străinătate nu ține de un credit populist, ci de ce se întâmplă aici. Oamenii vor un sistem de sănătate solid, un sistem de educație echitabil și performant, servicii publice prompte – Mădălin Bunoiu, prorector al Universității de Vest din Timișoara

Mădălin Bunoiu, prorectorul Universității de Vest din Timișoara, critică dur inițiativa anunțată de consilierul de stat Mara Mareş ca studiile tinerilor români care vor să învețe în străinătate să fie…
Vezi articolul

EXCLUSIV Camelia Gavrilă: BAC-ul de tip grilă trebuie mai întâi pilotat. Ce vrea să facă ministrul propus de Viorica Dăncilă, dacă ajunge la Educație

Introducerea grilelor la Bacalaureat ar trebui mai întâi simulată, iar elevii de clasa a XII-a să susțină vara viitoare un examen neschimbat, susține pentru Edupedu.ro Camelia Gavrilă, șefa Departamentului Educație…
Vezi articolul