Anisie: Nu e cazul să revenim la cursuri până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii. Nicăieri în Europa nu s-a luat măsura îngheţării anului şcolar

37.161 de vizualizări
SURSA: gov.ro
“Nu e cazul să revenim la cursuri până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii”, a declarat ministrul Educaţiei la Antena 3, după ce a fost întrebată cât timp va fi prelungită măsura închiderii şcolilor. Monica Anisie a anunţat că nicăieri în Europa nu s-a luat măsura îngheţării anului şcolar şi a subliniat faptul că este exclusă o asemenea măsură în România.

Ministrul a fost întrebată dacă există vreo estimare până când vor fi școlile închise?

“După cum bine știți măsura este sau va fi luată în funcție de evoluția infectărilor și împreună cu colegii mei din Ministerul Educației ținem legătura cu Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, cu Ministerul Sănătății și vom lua măsurile care se impun în momentul în care vom avea de la aceștia comunicate clare.

Am spus foarte clar că până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii, nu e cazul să revenim la cursuri. În această perioadă trebuie să ne preocupe în mod special sănătatea tuturor”, a mai declarat Ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

“Sub nicio formă nu se pune problema înghețării anului școlar. Dacă ne uităm și la celelalte sisteme de educație din Europa, vedem că nicăieri nu s-a luat o astfel de măsură”, a spus ministrul Educației.

Şcolile şi universităţile au cusrsurile suspendate din 11 martie, iar scenariile luate în calcul de autorităţi arată că cel mai repede s-ar putea relua cursurile la începutul lunii mai.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că săptămâna viitoare va prezenta public scenariile pe care ministerul Educației le are privitoare la continuarea anului școlar.

FOTO: gov.ro


13 comments
  1. Sant nevoita sa fac inca o data anumite precizari. Cand m-am referit ca d-na ministru sa ia exemplul celorlalte tari m-am referit strict din punct de vedere am examenelor la copii . Sa nu mai chinuiasca emotional copii si sa le intinda la maxim nervii atat ai lor cat si ai parintilor cu atat secretomanie si ocolire a raspunsurilor . Sa se inceapa intr-un fel cursurile , iar mediile pe care le vor incheia la copii sa reprezinte si mediile de la materiile pe care copii le sustineau la Bac sau evaluarea nationala . Iar noi ca profesori sa dam examen grila asa cum se dau la facultati . si cum s-a dat in 2001 la titularizare in 2002 a fost singurul an in care s-a mai dat grila , dupa tortura de a scrie cuvant cu cuvant ca in carte . CEA MAI MARE IMBECILITATE SI PORCARIE . Sa fii nevoit sa inveti papagaliceste din carte .PRACTICA OAMENI BUNI .

  2. Ar trebui sa spuna clar din timp cand se revine la cursuri , tb sa ai habar,tot amână sa spuna.Sigur se va îngheța nu vad cum se mai poate da si titularizare daca începem in luna mai .De ce nu răspunde clar tuturor întrebărilor?Eu st suplinitor si ce sa stiu ce fac din toamna, se.mai da ex de titularizare?cum voi putea avea un alt loc de munca ?

  3. Comparați anvatamantu de afara cu cel de la noi când o să. Recupereze copii de la tara unde tehnologia din școli e varza

  4. O rog pe aceasta cale pe d-na Ministru a Educatiei , vis a vis de situatia in care se afla tara noastra in contextul pandemiei , sa urmeze modelul tarilor Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Franta si la noi . De a nu mai tine cu dintii de aceasta birocratie invechita Examen scris in sala . Iar pentru profesorii care urmeaza a sustine diverse grade didactice sa conceapa examenul grila . In calitate de profesor cu vechime va declar ca toata lumea s-a saturat sa invete ca un papagal niste lucruri din carte . Practica la clasa si modul de lucru cu copilul la ore aceea este cea mai buna testare . Aptitudinilile si capacitatea de a imbina metodicul cu placutul . Nu mai chinuiti oameni aproape de pensie tarandu-i in sala de examinare .

    1. Sunt de acord cu tine! eu dau anul acesta evaluarea nationala si nu stiu cand o dau sau daca o dau.Legat de profesori e complet adevarat ce ai zis , sisitemul e invechit, ar trebui sa schimbe ceva, dar acum e prea tarziu. Am vazut un articol in care scria ca elevii claselor a 8 a si a 12 a se vor duce la admitere cu media generala din liceu/generala.Ar fi goarte nasol, pt ca eu am invatat doar la ce stiam ca dau examen, nu la tot.Adica niciodata nu m a placut aia de chimie sau aia de fizica sau multi altii , pt ca eu invatam doar la ce stiam ca dau examen. Daca se ia masura asta in locul examenului o sa se duca tot de rapa cu sistemul asta.

      1. Eu sunt eleva in clasa a 8-a si vreau sa spun ca ma apuca plansul la gandul ca voi intra la liceu in functie de media de pe clasele 5-8. Multe materii nu mi-au placut si nu m-am chinuit foarte tare sa invat,insa am avut la toate media peste 8. Ministerul ar trebui sa se gandeasca la toti elevii daca vrea sa propuna aceasta masura

  5. Mulți elevi își doresc sa înceapă școala…dincolo de epidemie, de oameni care nu stau in izolare, deși trebuie, plătesc acești copii. Ei respecta cel mai mult regulile impuse ….cu ce preț? Veți vedea copii apatici, schimbați, bulversați, amețiți de tableta, laptop, de faptul că nu pot lua o gura de aer, că nu pot comunica cu colegi de vârsta lor…. școala trebuie să înceapă! Daca nu suntem doar niste cobai ai politicienilor care se plimba liber, fara teama existenței(?) Covid.

  6. Cred ca este prea devreme sa se pronunțe. Nimeni nu are cum sa stie de acum cum va decurge situatia si cand se va termina. Sanatatea este pe primul loc acum, restul are rezolvare.

    1. Logica imi spune ca daca Arafat a anuntat ca va stabili daca se prelungeste situatia de urgenta inainte de incheierea primei perioade, asta inseamna ca pe marti, miercuri cel tarziu-14-15 aprilie ar trebui sa stim si noi si Ministerul Educatiei daca stam acasa pana pe 15 mai sau nu.Si implicit ce decizii se impun, pentru ca in astfel de scenariu deja e clar ce este de facut.

    2. Asa este cum spuneti,dar dorim sa fie o …dovada . Un grafic avand in vedere unele ipoteze ,daca se incep cursurile pe 01 05 ,ce se intampla cu ivatamantul gimnazial,liceal , studentesc etc ?se prelungeste anul scolar ,se restructureaza materia de predat , cu mediile ce se intampla ,cu bac – ul etc ,! Dar daca incep cursurile pe 15 05 ,la fel niste activitati/ clarificari … .
      Doamna nu are …fituica ! GHINION !

  7. Nu, nu e cazul sa punem altceva mai presus decat sanatatea acum. Insa pentru elevii din anii terminali incertitudinea in privinta examenelor nationale este un factor de stres. In ultimele zile, multe tari pe care le admiram (Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Franta), inclusiv din punct de vedere educational, au hotarat suspendarea acestor examene in acest an si inlocuirea lor cu alte forme de evaluare, masura care duce la o oarecare relaxare a elevilor, mari sau mici, afectati oricum de contextul pe care-l traversam.
    Doamna Ministru, nu credeti ca merita sa se alinieze si Romania acestei masuri in acest an?

  8. In sfarsit, ceva logic si de bun simt! Ministerul are obligatia de a face publice scenariile siar fi trebuit sa faca asta mai demult chiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Elev de clasa a XI-a, în prima zi de școală, după mai bine de un an: Am simțit o apropiere umană de care am dus lipsă. Am vorbit ca între oameni, nu ca între elev și profesor. Despre școala online: Am realizat că cel mai important în viață este să fii autodidact

Ștefan este elev în clasa a XI-a la o școală din Suceava și astăzi, 19 mai, a fost pentru prima dată într-un an și două luni când și-a revăzut toți…
Vezi articolul

Barcari, despre recomandările pentru redeschiderea școlilor, de la Ministerul Sănătății: Nu am fost anunțați. Dacă am fi mers pe regulile colegilor mei, nici nu s-ar mai fi putut face experimente, ceea ce nu am fi putut accepta

Ministerul Educației discută în prezent mai multe “strategii pentru revenirea elevilor la școală în toamnă” și “în curând” va publica în dezbatere “variantele de lucru”, a anunțat secretarul de stat…
Vezi articolul

DOCUMENT Ordinul comun a fost modificat: Reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar cu un procent de minimum 60% din personal vaccinat

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății cu regulile pentru școli a fost modificat, a anunțat ministerul Educației, care a și trimis jurnaliștilor acreditați forma finală a documentului. Anunțuri recente…
Vezi articolul