Mădălina Turza, consilier de stat în Cancelaria premierului: Discutăm despre curriculum adaptat nevoilor elevilor ucraineni, despre instrumente de învățare în limba lor, despre profesori nativi

796 de vizualizări
Madalina Turza / Foto: gov.ro
Copiii ucraineni care vor rămâne în România vor avea în școală un curriculum adaptat, instrumente de învățare în limba ucraineană și profesori nativi din Ucraina, a anunțat sâmbătă Mădălina Turza, consilier de stat în Cancelaria Prim-ministrului. Declarațiile au fost făcute după ședința task-force convocat de premierul Nicolae Ciucă pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă în Ucraina.

„În grupul de lucru, pe zona de educație se vor crea acele măsuri proactive de incluziune, inclusiv se discută deja despre curriculum adaptat nevoilor elevilor ucraineni, despre instrumente de învățare în limba lor, despre profesori nativi, măsuri proactive care să genereze efectiv incluziune, pentru că nu e suficient să le dai acces formal”, a declarat Turza.

Aceasta a precizat că la finalul lunii aprilie Guvernul și-a fixat ca termen definitivarea planurilor pe termen mediu și lung pentru integrarea refugiaților ucraineni, „urmând ca după aceea sa înceapă implementarea”.

„Noi suntem încă pe finalul fazei de răspuns de urgență. Încă nu vorbim de un val de copii care s-au înscris în școlile din România (…), sunt niște traume la mijloc, după ce copiii au mers niște kilometri cu trenurile, pe jos, e puțin probabil ca a doua zi să se ducă la școală”, a continuat Mădălina Turza.

Din acest task-force fac parte Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, Ministerul Familiei, Ministerul Dezvoltării și alte ministere, a precizat Turza.


2 comments
  1. Noi urlam de ani de zile pentru modificari de programa, de curriculum si alte probleme ale invatamantului romanesc si ei se gandesc la ai altora. Jigodii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

România a demarat negocierile pentru aderarea la OECD, cea mai importantă organizație economică din lume, cea care organizează testele PISA și care a consiliat Președinția pentru raportul “România Educată”

Consiliul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), cea mai importantă organizație economică din lume, a deschis negocierile de aderare cu România. Țara noastră încearcă de ani buni să adere: şi-a…
Vezi articolul

Declarații contradictorii ale ministrului Educației, criticate de asociațiile elevilor: Sorin Cîmpeanu a anunțat burse de merit doar peste 9.50 pentru că elevii au avut medii „distorsionate” la orele online, burse care se vor acorda pe baza notelor din acest semestru, desfășurat fizic

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că din semestrul următor bursele de merit se vor acorda doar peste media 9.50, justificând măsura prin faptul că elevii ar fi avut medii…
Vezi articolul