Au început înscrierile la concursul de robotică nextlab.tech, la care sunt așteptați elevi cu vârsta între 8 și 16 ani. Premii de 87 de mii de euro și un RTX 3080 – află unde se fac înscrierile

2.731 de vizualizări
Concursul de robotica NextLab.tech
Elevii cu vârsta între 8 și 16 ani sunt invitați să se înscrie la ediția 2022 a concursului de robotică nextlab.tech ediția 2022. Pe lângă o excelentă pregătire pentru profesiile viitorului, elevii au posibilitatea de a câștiga numeroase premii:
 • 600 de kit-uri de robotică școlară pentru elevii calificați în faza 2 în valoare de 60 000 de euro oferite de BCR, sponsorul principal național. BCR suportă și costul platformei de învățare.
 • 27 de premii în valoare de 17 000 de euro pentru câștigătorii fazei finale oferite de către ASUS România. Vezi aici premiile pentru finaliști. Lista include super sisteme de tip ROG (Republic of Gamers)!
 • 100 de kit-uri de robotică școlară în valoare de 10 000 de euro oferite de Fundația Globalworth elevilor bucureșteni în cadrul Globalworth Green Urban Robohackathon

Înscrierile la concursul de robotică nextlab.tech se fac aici

Calendarul concursului de robotică nextlab.tech este:
 • 10 Martie 2022 – 30 Aprilie 2022, înscrierea elevilor la adresa: https://robo.nextlab.tech Elevii care au deja cont trebuie să facă log-in și să apese butonul “înscriere”. Elevii fără cont se vor înregistra. Profesorii care au deja cont se pot asocia cu elevii lor. Profesorii care nu au cont se pot înregistra.
 • 3 Mai 2022, deschiderea sesiunii de lecții pregătitoare online cu roboței virtuali;
 • 21 Mai 2022, Etapa I – susținerea testului online (roboevaluarea);
 • 30 Iunie 2022, afișarea listelor cu elevii calificați în faza II;
 • 15-30 Iulie 2022, expedierea kit-urilor către elevii din faza II care beneficiază de kit gratuit de robotică;
 • 25 Sept 2022 susținerea testului online pentru coechipieri suplimentari (roboevaluarea 2);
 • 11-13 Noiembrie 2022, finala națională online sau fizic. Participă elevii din faza II care reușesc să pună în funcțiune un robot.

Detalii suplimentare și regulamentul de concurs sunt disponibile la adresa: https://nextlab.tech/concurs/ . Participarea este gratuită.

Concursul este organizat de Asociația „Clubul Informaticii Economice CyberKnowledgeClub” (CKC) fondată de cadre didactice ale Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, ASE București. Sponsorul principal național Banca Comercială Română. Începând cu 2022 concursul beneficiază de sprijin financiar din partea Ministerului Educației Naționale din România. Sprijinul logistic și tehnologic este oferit de start-up-ul Nextlab.tech. Inițiativa este sponsorizată suplimentar de DACIA RENAULT, Fundația GlobalWorth și ASUS. Proiectul funcționează în cadrul programului ROMÂNIA TECH NATION. Mediul de business este încurajat să se alăture acțiunii pentru a mări numărul elevilor care vor beneficia de un kit gratuit.


12 comments
 1. Va rog sa cititi programa de Informatica si Tic disponibila aici http://informaticainscoli.ro/lib/exe/fetch.php?media=6.1.organizarea_pe_ani_de_studiu_a_disciplinei_informatica_si_tic_la_gimnaziu.pdf. . O sa vedeti ca in acest document cuvantul “robot” apare de 11 ori la mai multe sectiuni.

  De asemenea, daca o sa analizati regulamentul concursului o sa vedeti ca prima faza se desfasoara tocmai cu roboteii didactici virtuali prevazuti in programa analitica de la Informatica si TIC gimnaziu.

 2. Robotica ar trebui sa se studieze la orele de Educatie Tehnologica! Pentru asta, profesorii de Ed. Tehnologica trebuie sa invete aceasta disciplina.

  1. ~profesorii de Ed. Tehnologica trebuie sa invete aceasta disciplina.~

   e lunecoasă afirmația: robotică insemnă pe scurt: electronică, informatică-programare, mecanică și electricitate. Așa că nu oricine-oriunde-oricând-oricum-și-când-vrea-el face așa ceva. Dar sună bine, așa-i?

 3. foarte drăguț dar am și eu o-nelămurire-două:

  – participă elevi din orice școală la concursurile de robotică?
  – in ce clase se face disciplina ”robotică”?
  – există in trunchiul comun o asemenea disciplina ”robotică”?

  probabil răspunsul la toate cele 3 nelămuriri ale mele, este NU.
  * Și atunci cum organizăm un concurs național pe discipline inexistente in școli?
  * Și atunci de ce să nu organizăm și concursuri de scuba-diving sau parapantism sau motocros sau altele la fel de interesante și in trend dar care nu se studiază in școli?

  1. Da participa elevii din toate scolile ! Am participat si eu anul trecut, din pacate disciplina robotica stiti bine ca nu se face in scoala, insa necesitatea timpului va face sa se schimbe asta! Este nevoie sa invatam cum sa utilizeze corect viitoarea tehnologie.
   Dar dumneavostra faceti parte din organizarea concursului de robotica, de intrebati “cum organizam”, e usor sa comentati aiurea, insa pe mine acest concurs m-a ajutat cum sa imi fac robot care uda singur plantele mamei mele, super practic si realizat de mine! Scuba-diving, parapantism, motocros pentru elevi ???
   Multumesc Nextlab pentru tot!

   1. ~Este nevoie sa invatam cum sa utilizeze corect viitoarea tehnologie~

    și atunci, cea care invocă anapoda ”rușinea” : n-ar fi normal și de bun simț ca

    mai intâi să-i inveți pe elevi (robotica sau ce-o fi) și ABIA APOI să faci concursuri naționale?

    Că dumneata uzi florile cu aparatul creat de tine (?!) e absolut irelevant.

    1. Ce dumneavoastra nu intelegeti este ca internetul permite oricui sa invate subiecte noi. Inclusiv elevii, nu e nevoie de programa si ore si lectii la scoala ca sa permita cuiva sa intre in robotica. Daca un elev este destul de pasionat de acest subiect poate cu siguranta sa invete nu numai de pe resursele oferite de concurs, ci si de pe resursele fara de sfarsit ale internetului!
     Ceea ce utilizatorul de mai sus (cu aparatul de udat florile) a vrut sa spuna este ca a invatat sa creeze un robot complicat fara resurse scolare.

  2. Iată răspunsurile la întrebările Dvs.:

   -da, pot participa elevi din orice scoala. Sunt cam 1500 de scoli de toate tipurile care au participat deja in ultimii trei ani;
   -in programa școlară de la Informatica si Tic exista noțiuni de robotica;
   -Disciplina Informatica si Tic este in trunchiul comun. In plus exista un optional de robotica.

   Va recomandam sa va înscrieți la concurs.

   1. ”-in programa școlară de la Informatica si Tic exista noțiuni de robotica;”

    pe bune? in ce țară e asta? Admiteți că e un concurs făcut doar așa, ”că sună bine”. Repet ca mai sus:

    – crează condiții (programa, ore, profesori) APOI faci concursuri naționale

  3. 1. Robotică (și electronică, informatică, tehnică etc.) se fac și se fac masiv în școli, în cercuri, în cluburi, la Casele și Palatele elevilor.
   2. Dacă NU știați că se face robotică, oficial, în școli … mai consultați programele și manualele… Veți găsi lecții și teme similare în manuale, de exemplu în cel de clasa a VII-a!
   3. Iar organizatorii OFERĂ CURSURI! Bravo lor, felicitări pentru toată inițiativa…

   1. Dl: Eckstein Robert~ Dacă NU știați că se face robotică, oficial, în școli …mai consultați programele~

    vorbiți din filme.
    – Filmele astea se numesc “opționale” si nu sunt implementate (ca să citez un clasic) masiv pentru simplu motiv că NU ARE CINE să le predea. Desigur dvs sunteți o excepție că știți și programare și electronică și mecanică!

    concluzia e că (și problema e că asta n-o ințelegeți) acest concurs se adresează unei MINORITĂȚI și e strict legată de resurse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aritmetica ministrului Ligia Deca, în cazul toaletelor din curtea școlilor. Anul trecut erau 180 de școli cu latrină, anul acesta mai sunt 189, după ce în ultimul an pentru 62 de școli au fost construite WC-uri în interior. Explicația: „Școlile mai fuzionează sau se mai despart în funcție de nevoile locale”

Din 180 de școli cu toalete în curte cât erau în 2022 la începutul anului școlar, pentru 62 de școli s-au făcut lucrări ca să rămână fără latrină și au…
Vezi articolul