Au început înscrierile la concursul Digitaliada. Profesorii și elevii peste 14 ani pot câștiga echipamente electronice și IT de aproape 8.900 de euro

2.508 vizualizări
Foto: Digitaliada
Profesorii și elevii peste 14 ani pot crea resurse educaționale în format digital, pentru cei din clasele I-VIII, în cadrul celei de-a șasea ediții a concursului online Digitaliada, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Înscrierile se desfășoară în perioada 15 noiembrie 2021 – 21 ianuarie 2022, pe www.digitaliada.ro. Implicarea lor va fi răsplătită cu șansa de a câștiga premii: echipamente electronice și IT în valoare de aproximativ 8.900 de euro.

Concursul include patru categorii: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale. Pentru că aceste materiale vor fi folosite la clasă, o comisie formată din elevi va acorda și un Premiu de Popularitate. Concursul #Digitaliada include și anul acesta o categorie distinctă dedicată elevilor cu vârste între 14 și 17 ani. Regulamentul concursului poate fi consultat integral aici.

  • Prin această inițiativă, Fundația Orange își dorește să încurajeze elevii și profesorii să contribuie la îmbunătățirea procesului de învățare, prin dezvoltarea de materiale autentice pentru o educație digitală mai accesibilă.

Conform comunicatului, participanții trebuie să își creeze un cont de utilizator în cazul în care nu au, să completeze formularul dedicat și să încarce pe platformă materialul/materialele create. Resursele înscrise în concurs vor fi evaluate de o comisie de experți în educație și conținut digital, iar câștigătorii vor fi anunțați până în data de 31 martie 2022.

Ce fel de proiecte poți înscrie în concursul #Digitaliada?

Proiectul care a obținut locul I la categoria Aplicații pentru învățământul primar în ediția precedentă a concursului este platforma Învață Română, dezvoltată de Vlad Udrescu. Student la University College din Londra, departamentul Computer Science, Vlad le-a pregătit elevilor din clasele l-lV un loc în care își pot exersa și îmbunătăți cunoștințele de limba română într-un mod mult mai plăcut și mai interactiv.

“Mi-am dorit să particip la concursul #Digitaliada din două motive foarte importante pentru mine. În primul rând, am creat această aplicație pentru că este foarte important să cunoaștem lucrurile esențiale care țin de gramatica limbii noastre, iar elevii din clasele I-IV sunt cei care pot fi învățați de mici cum să comunice corect gramatical. Al doilea este faptul că îmi propun să fac lumea un loc puțin mai bun și încerc să mă implic cât mai mult în comunitate, prin proiectele pe care le dezvolt”, a declarat Vlad Udrescu, câștigător la Categoria Aplicații pentru învățământul primar.

Despre Digitaliada și despre Fundația Orange

Digitaliada este un program de educație digitală care se desfășoară cu avizul Ministerului Educației și care își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit până acum, în cele șase ediții Digitaliada, 3,2 milioane euro și a sprijinit peste 16.000 de elevi din școli rurale să aibă acces egal la educație de calitate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca: Evaluarea digitalizată nu influențează tipurile de subiecte, baremul, timpul de lucru. Singura diferență este că lucrarea va fi secretizată automat, când este scanată în prezența elevilor

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, spune că evaluarea digitalizată de la simularea pentru Evaluarea Nationala 2024 nu influențează tipurile de subiecte, baremul, timpul de lucru, singura diferență este că lucrarea va…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor, despre restructurarea ARACIP: Actul de evaluare a calității din școli nu va mai fi unul autonom și obiectiv, ci va depinde exclusiv de credințele unor membri cu niciun fel de expertiză în sfera ARACIP

Consiliul Național al Elevilor “se opune cu fermitate modificărilor aduse asupra structurii organizatorice a ARACIP în această formă”, transmite organizația într-un comunicat de presă, ca răspuns la proiectul de hotărâre…
Vezi articolul