Au început înscrierile la Concursul Games of Science. Premii de 2.000 de euro pentru tinerii care au prezentări ştiinţifice pe înţelesul publicului

310 vizualizări
Foto: © Nd3000 | Dreamstime.com
Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și British Council România invită masteranzii şi doctoranzii în domeniile matematică, informatică, inginerii, chimie, fizică, biologie, geologie, ştiinţa mediului, mecanică, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani să participe la cea de-a II-a ediţie a concursului Games of Science, potrivit unui comunicat de pe site-ul UBB.

Concursul, derulat de British Council România în colaborare cu Social Innovation Solutions (SIS), cu sprijinul UBB şi al altor parteneri din ţară, este un proiect de promovare a comunicării ştiinţei pe înţelesul publicului, dezvoltat şi implementat de Ada Roseti, constituit din sesiuni de training cu tineri oameni de ştiinţă, la capătul cărora participanţii se întrec într-un concurs de prezentări ştiinţifice, conform comunicatului.

Etapa regională a cursului de formare şi a competiţiei organizate cu sprijinul UBB se va derula pe parcursul zilelor de 16 şi 17 martie (on site) şi va consta în:

  • 16 martie: 8 ore de program de formare (training) în comunicare publică gratuite, în cadrul cărora studenţii învaţă să vorbească în public, află cum să-şi folosească emoţiile pentru a fi mai convingători, exersează prezentarea subiectelor complexe ale cercetărilor proprii în limbaj simplu şi se pregătesc să concureze în formatul specific al Games of Science, în cadrul finalei cu premii de 2.000 de euro;
  • 17 martie: formatul original de concurs de calificare la etapa următoare, în care tinerii cercetători participă la runde eliminatorii de prezentări ale unui subiect ştiinţific, pe durate cuprinse între 10 secunde şi 3 minute, potrivit comunicatului.

Obiectivul training-ului şi al concursului este de a-i încuraja pe tinerii care studiază sau lucrează în domeniile ştiinţei, tehnologiei, ingineriei, matematicii, medicinei şi alte domenii de studiu cu caracter ştiinţific să explice concepte, procese, teorii şi cercetări complexe pe înţelesul publicului şi pe scurt.

Câştigătorii vor ocupa locuri la finala naţională de la Bucureşti. Finala este un format original, cu obiectivul de a încuraja tinerii cercetători să se antreneze împreună pentru a putea explica idei şi procese complexe. Competiţia are runde eliminatorii de prezentări de 15, 30, 60, 120 şi 180 de secunde, se precizează în comunicat.

Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate. Cei interesaţi, se pot înscrie la etapa regională, la UBB, din perioada 16-17 martie 2023, aici: https://socialinnovsolutions.typeform.com/GamesOfScience.

Printre membrii juriului se regăsesc Cristian Presură, doctor în fizică, cercetător în cadrul companiei Philips; Dani Petrache, inginer de sistem la Thales Alenia Space; Sorin Cebotari, fondatorul infoclima.ro şi Ciprian Stănescu, Preşedinte şi CEO al Social Innovation Solutions, organizatorul Games of Science, potrivit comunicatului.

Foto: © Nd3000 | Dreamstime.com | Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Cum să înveți să citească un copil

AUR cere Ministerului Educației să renunțe la Strategia Națională de Educație Parentală pe motiv că ”nu are origine națională” și că viitorii ”educatori” vor proveni din ONG-uri

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) critică Strategia Națională de Educație Parentală, un document lansat în dezbatere publică de Ministerul Educației, pe motiv e ”de influență străină”, potrivit unui comunicat de…
Vezi articolul