BACALAUREAT 2020 Șase candidați spitalizați/carantinați și alți patru care se află în izolare nu au putut susține astăzi proba obligatorie a profilului

2.740 de vizualizări
Contestații depuse după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională
Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
În total, 22.187 de candidați din cei 28.247 înscriși au susținut astăzi proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat 2020, sesiunea august-septembrie. De asemenea, 6.005 candidați nu s-au prezentat, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educației. Dintre aceștia, patru se află în izolare, iar șase candidați sunt spitalizați/în carantină.

Nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depășească valoarea maximă de 37.3̊ grade Celsius. Au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă 55 de candidați.

Subiectele și baremele de corectare pentru această probă au fost publicate la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Următoarea probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării – E.d), va avea loc miercuri, 26 august, în timp ce proba la Limba și literatura maternă – proba E.b) –  este programată joi, 27 august.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Monica Anisie: Nu a spus nimeni că luăm în calcul containerele pentru distanțarea elevilor / Anisie, pe 8 iunie: Sunt state unde au fost aduse în curtea școlii containere. Vom analiza și noi

Deocamdată la nivelul Ministerului Educației nu s-a luat în calcul achiziționarea de containere sau de spații modulare pentru elevi, anunță ministrul Educației, într-o conferință la Iași transmisă de bzi.ro. Monica…
Vezi articolul
Examen studiu pregatire test scoala clasa / Foto: Pexels.com

Funeriu, critici dure la adresa președintelui Iohannis și a proiectului România educată: 7 ani de mandat, 200.000 de copii per generație, 1,4 milioane de copii care au trecut prin școală în acești 7 ani. Să judece ei și părinții lor

Critici dure lansate de fostul ministru al Educației Daniel Funeriu la adresa președintelui Klaus Iohannis. Funeriu l-a acuzat pe liderul de la Cotroceni de lipsa îndeplinirii rolului de mediere în…
Vezi articolul