UPDATE Biblioteca Școlară Virtuală nu poate fi accesată de către profesori și elevi, reclamă zeci de cadre didactice, care spun că nu le sunt recunoscute parolele indicate de instrucțiunile Ministerului Educației și Cercetării / Pentru întrebări și detalii există un număr de sprijin / Platforma proiectului de 46 de milioane de euro a fost ținută blocată și nefolosită aproape doi ani

3.576 de vizualizări
Foto: captura roedulib.ro
Platforma EDULIB nu poate face recuperarea de parolă indicată în ghidul Ministerului Educației și Cercetării trimis în școli sau nu accepta userul ori parola indicate ca soluții pentru accesarea Bibliotecii Școlare Virtuale, potrivit informațiilor din școli și de la peste 50 de profesori consultate sau primite de Edupedu.ro.

UPDATE: În cazul în care întâmpinați dificultăți la autentificare sau aveți întrebări suplimentare, puteți contacta serviciul de asistență al platformei la numărul de telefon +40373811711, disponibil de luni până vineri, între orele 08:00 și 18:00, cu excepția sărbătorilor legale, transmit reprezentații Ministerului Educației și Cercetării.

Platforma EDULIB, cunoscută drept Biblioteca Școlară Virtuală, a fost concepută pentru a oferi resurse educaționale digitale atât elevilor, cât și profesorilor, în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene care a costat circa 46 de milioane de euro și a cărui realizare a durat 5 ani. În ultimul an și jumătate platforma a fost ținută degeaba și blocată pentru profesori și elevi prin deciziile sau indecizia oficialilor din Ministerul Educației. Edupedu.ro a scris săptămâna trecută, în urma unei anchete România te iubesc difuzată de PROTV, care a abordat și această temă, că, deși platforma era online, accesul la lecții și alte instrumente era restricționat la aproape doi ani de la terminarea proiectului.

A doua zi după ce secretarul de stat Sorin Ion a anunțat în conferință de presă că va trimite școlilor instrucțiunile de înregistrare și acces în platforma EDULIB, vineri, școlile au primit un document cu aceste instrucțiuni. Cu toate acestea, numeroase școli au semnalat dificultăți majore în accesarea acesteia, în special în ceea ce privește recuperarea parolei și procesul de autentificare, aspecte care contravin instrucțiunilor furnizate de Ministerul Educației și Cercetării.​

Conform informațiilor obținute de Edupedu.ro, în cel puțin 50 de cazuri, datele de acces furnizate nu sunt recunoscute de sistem, iar procedura de recuperare a parolei, detaliată în ghidul oficial, nu funcționează corespunzător. Aceste disfuncționalități au fost raportate de numeroase cadre didactice și unități de învățământ pe adresa redacției, în comentarii sau telefonic, spunând că se confruntă cu imposibilitatea de a utiliza resursele disponibile pe platformă.​

Vă rugăm să scrieți în comentarii care sunt problemele indicate la încercarea de acces în platforma EDULIB.

Articol în curs de actualizare


12 comments
  1. Buna ziua! Platform poate fi accesata cu ……putintica rabdare SI MULTA ATENTIE! Sunt lectii la majoritatea disciplinelor de baza.

  2. Nu mă pot conecta pe platforma EDULIB. Datele furnizate de minister prin SIIIR nu permit logarea pe platformă. La telefon am așteptat să fiu preluat de un operator peste 25 de minute, până când apelul s-a întrerupt automat. 🙁

  3. Funcționează cu parola de 6 cifre care devin 5 cifre dacă ai cifra 0 ( la județ) in CNP (ceea ce au majoritatea profesorilor)

    Acum urmează bomba!

    Edulib are doar câteva discipline și câteva lecții importate din platforma privată Livresq cu care are un parteneriat (un fel de subcontractare)
    Totuși matrioșca , contul de Livresq introdus in Edulib oferă doar 1 GB spațiu disponibil pt crearea de lecții noi.
    Cealaltă aplicație Wand este foarte limitată pt crearea de lecții noi.
    Pe scurt!

    Un fiasco de aproape 50 de milioane de euro ce trebuie analizat urgent de DNA!

  4. Au ajuns, în sfârșit, și la noi în școală faimoasele instrucțiuni de conectare pe roedulib.ro. Desigur, NIMENI nu a reușit să se conecteze! Funcționează de toți banii, ce să mai vorbim!

  5. Sper, legat de cei 2 ani de blackout/nefuncționare, să nu fie vorba și de vreo fraudă sau interes din partea celor cu nume de fruct exotic ce căutau părinți să investească în platforma lor educațională….la așa buget te poți aștepta la astfel de năstrușnicii…

  6. La noi în școală directorul a ridicat din umeri când am întrebat de accesul la Edulib (biblioteca virtuală). Nici la secretariat nu am primit un răspuns favorabil. Comunicatul că informațiile necesare pentru utilizarea platformei ar fi ajuns în n toate școlile nu corespunde realității din țară.

  7. la Nr de telefon din articol nu răspunde nimeni, iar adresa de email este de la infirma de IT care nu are nicio legătură cu roedulib.ro

    și pe “platforma” site-ului nu este nicio informație de contact.

    sper că ai datele financiare sunt tot la fel de imprecise sau inexistente pt că dacă suma stipulată e aberant de mare și momentan nejustificata

  8. Exista vreun proiect facut care sa si mearga cat de cat? Luati exemplu Edusal, Siiir……daca încearcă mai mult de 100 sa intre crapă…..cred ca solutia ar fi o zi pentru un judet….dar ar trebui modificat calendarul ca nu incepem….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

FOTO Medalii de aur, argint și bronz și mențiune pentru elevii români, la Olimpiada Internațională de Inteligență artificială din Arabia Saudită – IOAI 2024 Riad / Lotul, integral din licee de stat

Trei medalii și locul trei printre națiuni pentru România au fost obținute de elevii participanți la Olimpiada Internațională de Inteligență artificială (IAIO) din Arabia Saudită, încheiată pe 12 septembrie, se…
Vezi articolul

OFICIAL Noile reguli de omologare a mijloacelor de învățământ, aprobate de Ministerul Educației, stabilesc în premieră obligația ca acestea să fie conforme cu programa școlară, să încurajeze gândirea creativă și spiritul critic / Criterii separate pentru instrumente de învățare folosite și în învățământul special

Documentul care reglementează omologarea mijloacelor de învățământ, actualizat după 7 ani, a fost publicat în Monitorul Oficial. Ordinul de ministru privind metodologia de omologare stabilește pentru prima oară criterii clare…
Vezi articolul