Examenele de licenţă la facultate şi de disertaţie la masterat vor fi organizate “după ce se încheie anul universitar cu bine”, anunţă ministrul Educaţiei

43.356 de vizualizări
FOTO: captura Digi24
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat într-un interviu pentru Digi24 că examenul de licenţă la facultate, cel de disertaţie la masterat vor fi organizate “după ce se încheie anul universitar cu bine”. Declaraţia vin în contextul în care Anisie a anunţat şi că admiterea la facultate va avea loc după examenul de Bacalaureat de anul acesta, examen care ar putea avea loc în luna iulie, după cum anunţase marţi.

Întrebarea reporterului a fost următoarea: “O scurtă precizare pentru că din conferința pe care ați ținut-o astazi (n.r. marţi, 07.04.2020) nu s-a auzit foarte clar, ce se va întâmpla cu examenele de licență și cele de disertație, cum vor fi ținute acestea?

Monica Anisie: “Examenul de admitere la facultate va fi organizat după ce va fi organizat examenul de Bacalaureat iar celelalte după ce se încheie anul universitar cu bine.”

Anul universitar actual, 2019-2020 se încheie în jurul datei de 20 septembrie 2020, după sesiunile de examene din toamnă, fiecare universitate stabilind calendarul exact. Asta în condiţiile în care noul an universitar, 2020-2021 începe, ca în fiecare an, pe 1 octombrie.

Declaraţia ministrului vine după ce marţi, în conferinţa de presă susţinută la ministerul Educaţiei, aceasta a declaratadmiterea la ciclul licență în sistemul de învățământ universitar se va organiza după susținerea examenului național de Bacalaureat, iar admiterea la masterat sau doctorat se va organiza după susținerea examenului de licență sau disertație. 

Potrivit legii, calendarul anului şcolar este stabilit prin ordin de ministru, dar calendarul anului universitar este stabilit de fiecare universitate în parte.

FOTO: captura Digi24.ro


2 comments
  1. buna ziua,
    consider concluziile dumneavoastra eronate intrucat structura anilor universitari este diferita pentru anii terminali . Prin urmare anul universitar pentru studentii din ani terminali se termina dupa sesiunea de restante pe 11.06. Din declaratiile ministrului reiese ca daca universitatile vor incheia anul cu bine conform structurii actuale vor putea organiza examen de licenta.
    Cand ati concluzionat la finalul articolului se poate sa fi omis caracterul special al anilor terminali si sa fi tras concluzia luand in considerare data de incheiere pentru anul 1 si 2 al ciclului de licenta, caz in care va rog sa reveniti asupra acestui articol cu precizari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitățile trebuie să se ridice în apărarea democrației – apelul The Guild, organizație ce reunește mari universități europene de cercetare avansată / UBB, instituție membră, oferă sprijin academic și material în contextul războiului din Ucraina

The Guild, organizație ce reunește peste 20 de mari universități europene cu o componentă puternică de cercetare, printre care și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a lansat un apel la adresa…
Vezi articolul

UPDATE: Două eleve au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce un coleg a dat cu spray paralizant pe holul unei școli din Ilfov / Elevul vinovat de incident va intra într-un proces de consiliere, potrivit Inspectoratului școlar județean

UPDATE: Inspectoratul școlar Ilfov anunță într-un comunicat de presă, la o zi după incident, că “se fac demersuri pentru ca elevul care a produs incidentul să intre într-un program de…
Vezi articolul

Supravegherea audio-video la Evaluarea Națională și BAC 2023. Camerele vor surprinde, cel puțin frontal, toți candidații în timpul susținerii probelor, potrivit procedurii oficiale – document

Camerele sistemului de supraveghere audio-video vor fi instalate în fiecare sală și vor surprinde, cel puțin frontal, toți candidații în timpul susținerii probelor de la Evaluarea Națională și BAC 2023,…
Vezi articolul
Radu Gologan / Foto: Digitaliada

Replică dură a profesorului Radu Gologan, adresată ministrului Educației: Olimpiadele trebuie să fie în organizarea societăților profesionale. Ca președinte al Societății de Științe Matematice din România, nu voi lăsa la mâna birocrației această minunată tradiție

„Mă uit siderat la afirmațiile făcute relativ la olimpiade și participarea României la olimpiadele internaționale. Puteți verifica că organizațiile profesionale de matematică, fizică, informatică, chimie ș.a. au reușit în cei…
Vezi articolul