BREAKING Încă două eleve infectate cu coronavirus, una din Timişoara, alta din Hunedoara. Până acum sunt 4 elevi infectaţi cu coronavirus, toţi cu vârste între 15-16 ani

3.068 de vizualizări
Foto: www.scientificanimations.com / CC BY-SA 4.0)
Autorităţile anunţă că au descoperit încă două eleve infectate cu noul coronavirus, COVID-19. “Un caz privește o tânără de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara, dar într-o altă clasă”, iar al doilea caz “este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de ieri cu infecție cu noul coronavirus (COVID-19)”, potrivit comunicatului oficial. Până acum sunt 4 elevi infectaţi cu coronavirus, toţi cu vârste între 15-16 ani.

Redăm comunicatul integral.

“Au fost confirmate alte două cazuri de persoane care sunt infectate cu noul coronavirus (COVID-19), numărul cazurilor ajungând astfel la 11.

Un caz privește o tânără de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara, dar într-o altă clasă.

La acest moment cursurile instituției de învățământ sunt suspendate până pe 11 martie a.c., urmând ca în cursul zilei de luni, 9 martie a.c., comitetul județean pentru situații de urgență să decidă suspendarea cursurilor până la 14 zile.

Tânăra de 15 ani s-a prezentat în cursul zilei de ieri la Spitalul de copii din Timișoara, prezentând simptome de febră și tuse și luându-se decizia internării și prelevării de probe la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara. În prezent, starea sa de sănătate este ameliorată, fără febră.

Al doilea caz este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de ieri cu infecție cu noul coronavirus (COVID-19). Tânăra de 16 ani este asimptomatică și va fi internată la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara.

Grupul de Comunicare Strategică”

Reamintim că un elev de clasa a IX-a de la Liceul Alimentar din Timișoara a fost diagnosticat cu coronavirus și internat, miercuri. Însă băiatul de 16 ani a așteptat înainte cu o zi de diagnosticare, 2 ore, alături de toți colegii săi de clasă, începerea practicii, a declarat pentru Edupedu.ro inspectorul școlar general din Timiș, care a precizat că nu înțelege de ce DSP a decis că doar 6 elevi și profesoara de practică sunt contacți direcți și de ce instituția a decis suspendarea cursurilor la clasă pentru o singură zi.

Numai celor 6 contacți li s-au prelevat probe, iar de la ceilalți elevi ai clasei reprezentanții DSP “mi-au zis că se iau prin sondaj”, a precizat Danielescu, pentru Edupedu.ro.

DSP Timiş a luat decizia sa închidă tot liceul la 2 zile după ce șefa ISJ Timiș a declarat pentru edupedu.ro că nu înțelege de ce comitetul pentru situaţii de urgență a suspendat cursurile doar la clasa primului copil.

Același oficial a sesizat discrepanța între declarațiile șefei DSP și faptele acesteia: “cum să fie în carantină copiii, când cursurile au fost suspendate doar o zi”, a precizat Aura Danielescu.

Joi, o altă elevă, colegă a tânărului infectat, a fost şi ea infectată cu coronavirus.

Vezi aici semnalele de alarmă trase de șefa ISJ Timiș, Aura Danielescu, in exclusivitate pentru Edupedu.ro

FOTO: www.scientificanimations.com/ CC BY-SA 4.0)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

UPDATE PNL anulează ieșirea în Piața Victoriei, programată la ora 00.00 pentru ca premierul să dea startul campaniei electorale / Evenimentul fusese anunțat după ce Guvernul a închis toate școlile din România pe durata campaniei electorale

UPDATE PNL anunță că anulează ieșirea în Piața Victoriei, programată la ora 00.00, pe motiv că ședința de guvern se prelungește. (Știrea inițială) “Președintele PNL, premierul Ludovic Orban, dă startul…
Vezi articolul

Echipele mobile de vaccinare vor merge în peste 2.400 de școli, anunță Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale: Au fost vaccinați 69 de elevi din 3 județe, în prima săptămână de școală

„Sunt 2.468 de unități de învățământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile”, după cum a declarat Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea…
Vezi articolul