BREAKING Toate școlile și grădinițele din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea vor fi închise luni, anunță Ministerul Educației

12.069 de vizualizări
Foto: G4Media.ro
Școlile și grădinițele din 5 județe – Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea – vor fi închise luni, anunță Ministerul Educației. Vremea este motivul pentru care școlile vor fi închise. Elevii vor recupera cursurile pierdute în această zi, iar inspectoratele școlare vor anunța cum vor fi organizate aceste recuperări.

Anunțul vine după ce comitetele locale pentru situații de urgență au decis că toate școlile sunt închise luni și în județul Galați și la fel în tot județul Brăila, din cauza vremii nefavorabile. În acest județ, recomandarea inspectoratului școlar a fost ca orele să se desfășoare online acolo unde este posibil

Redăm comunicatul Ministerului Educației:

„Ministerul Educației a organizat astăzi, 26 noiembrie, o videoconferință la care au participat Ministrul Educației, Ligia Deca, Secretarul de Stat Sorin Ion și inspectorii școlari generali din județele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile, pentru evaluarea situației din teritoriu și pentru stabilirea pașilor ce vor urma în ceea ce privește activitatea din unitățile de învățământ.

Date fiind condițiile meteorologice nefavorabile care au generat închiderea unor drumuri și întreruperea alimentării cu energie electrică în localități din mai multe județe, prin hotărârea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență/la solicitarea Inspectoratelor Școlare Județene, cu aprobarea Ministerului Educației, luni, 27 noiembrie, se suspendă activitatea didactică cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea.

Recuperarea activității didactice pentru ziua de 27 noiembrie se va face la decizia Inspectoratelor Școlare Județene, cu consultarea unităților de învățământ și informarea Ministerului Educației.

În restul județelor țării, conform informațiilor primite de la inspectorii școlari generali, activitatea didactică nu este afectată.

Având în vedere că situația este dinamică, Ministerul Educației ține permanent legătura cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene.

Vom comunica detalii referitoare la eventuale schimbări privind gradul de afectare a activității din unitățile de învățământ, dacă evoluția situației o va impune”.

Situația meteo duminică seara:

După expirarea codului roșu, la ora 16, a rămas în vigoare un cod portocaliu până la ora 20:00 pentru intensificări ale vântului și temporar viscol în vestul și sudul Olteniei, jumătatea sudică a Munteniei, local în Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 50…65 km/h și pe arii restrânse va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Se suprapune peste acesta un alt cod portocaliu de viscol tot până la ora 20, în estul și nord-estul Munteniei, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei, precum și Carpații Meridionali și de Curbură, unde va ninge și vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 85…90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m. În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 90…110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Rămâne apoi în vigoare un cod galben până duminică dimineața la ora 10:00, de viscol. În Moldova, Dobrogea, sudul și vestul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…65 km/h. În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali, iar la începutul nopții și pe litoral și în Delta Dunării, vor fi rafale în general de 70…80 km/h. În estul și sud-estul teritoriului, precum și la munte zăpada depusă va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă. Temperaturile minime vor fi negative în toate regiunile și local se va forma ghețuș, mai informează meteorologii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai se va autosesiza și va analiza cazul lui Adrian Ivan, profesor UBB și rector al Academiei SRI, acuzat de autoplagiat – președintele comisiei, Dacian Dragoș

Cazul lui Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI și totodată profesor și coordonator de doctorate la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), acuzat de autoplagiat într-o anchetă publicată de ziarul Libertatea, va fi analizat…
Vezi articolul

Școlile italiene pot rămâne deschise pentru elevi în cursul acestei veri, conform unui plan național. Obiectivul principal: elevii să-și refacă legăturile sociale și cele cu școala, după întreruperile din pandemie

Școlile italiene au posibilitatea, pe parcursul acestei veri, să rămână deschise pentru diverse activități educaționale care au drept scop să îi ajute pe elevi să “își consolideze competențele pentru anul…
Vezi articolul
vârsta de pensionare, cancelarie profesori

Grupul de comunicare strategică al Guvernului, cu privire la închiderea de vineri a școlilor-secții de vot din toată țara: Decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență de azi prevalează în fața hotărârii Comitetului din București

Grupul de comunicare strategică al Guvernului a explicat astăzi că școlile din București nu-și suspendă mâine, 24 septembrie, cursurile. “Decizia CNSU de azi este cea care prevalează”, a precizat Grupul,…
Vezi articolul